Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
todorSTY написа:И така, след един час работа - колата заспива на четвъртата петата минута и консучацията е в норма, почти нула, обаче на 20тата минута самоволно гадинатасе събужда и започва да си прави някакви проверки, като консумацията се качва до 6 ампера. Това до момента, продължава търсенето на проблема
Имаш ли аларма или някакъв имобилайзер допълнителен, или ГПС с батерия?
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Да, педерасите от Армеец ме накараха да сложа допълнителна, щото уж съм бил нямал, както се оказа в последствие съм си имал, просто не е била включена. Иначе и майстора малко по-малко натам се насочва - преди малко ми звъня да ме разпитва точно за нея 

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Да споделя: В крайна сметка най-вероятната причина е наличието на две аларми, като едната беше изолирана и поне за момента проблема изчезна, колата заспива и не се буди сама. Друга причина, която беше изключена е ibs сензора, защото и включен и изключен нямаше никаква промяна /общо взето ми казаха, че той е доста голяма глупост и почне ли да ми създава ядове да го изключа и да не си давам парите за друг, защото може пре спокойно и без него.
Остана само едно нещо - колата заспива бавно - чак след 20тата минута, което не е нормално????
Остана само едно нещо - колата заспива бавно - чак след 20тата минута, което не е нормално????
Залагам на IBS сензора при мен без него зарежда 14.5 с него до 15.2 откачал съм доста заради причина с утечка през десетина минути автомобила се събужда и вдига до 12ампера но без него не зарежда както трябва и електрониката заспива по бавно
дай му гас
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Възможно е, не зная, специално в тази област с токовете хич ме няма, но пък не беше записал грешка, преди три седмици като правихме алтернатора пак не беше записал грешка, може пък да се е самооправил 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Тука с един колега писахме за IBS и той твърди , че не е много безопасно реално да си без него тъй като влиза в авариен колата ( за зареждане) и почва реално да зарежда пак много и пак ставали гафове ... следя темата с интерес тъй като след смяна на чисто нов акумулатор след 3 дни без палене ми изгърмяха 3 грешки на таблото и едната беше IBS.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
20-на минути е ОК. Нямаш допълнителен проблем. Ако след 20-тата минута, диода до скоростния лост изгасне и колате не се буди повече, то всичко е наред. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Ще я наблюдавам тия дни и ще пиша.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
И така още малко инфо - колата заспа точно на 30 тата минута, след което я следих още 35-40 мин. дали няма да се събуди, но не се. Тези дни ще я запиша цяла нощ какво прави и дали на по-късен етап не се буди. Но 30 та минута ми се вижда доста късно, на какво може да се дължи?
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
е аз съм чувал,че на 30-тата заспиват. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
две Е60 LCI съм гледал и заспиват точно на 30-та минута и нямат проблем.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Предполагам зависи от модела и от екстрите, защото изчетох сигурно вече стотици мнения и общо взето на едни им заспива на 16та минута, на други на 30та, а пък трети казват, че чак на първия час и в трите случая нямат никакъв проблем заради това. 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
todorSTY написа:Предполагам зависи от модела и от екстрите, защото изчетох сигурно вече стотици мнения и общо взето на едни им заспива на 16та минута, на други на 30та, а пък трети казват, че чак на първия час и в трите случая нямат никакъв проблем заради това.
При мен Е70 заспива на 15-16 мин.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
todorSTY написа:Предполагам зависи от модела и от екстрите, защото изчетох сигурно вече стотици мнения и общо взето на едни им заспива на 16та минута, на други на 30та, а пък трети казват, че чак на първия час и в трите случая нямат никакъв проблем заради това.
колега варианта е само един отделяш 1 час и сядаш при колата с мултицета и гледаш кво се случва на 5,10,15,20 минута и така докато не ти омръзне ако нямаш утечка няма проблеми,а това че колите заспиват различно май наистина си зависи от екстрите както казваш.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Ще го направя да, обаче кажете как точно, къде да свържа кабелите, как, как да излъжа колата, че всичко е затворено, защото до сега не съм правил подобно нещо?