Проблем с климатроник на e46 330 ci

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроник на e46 330 ci

Мнение от Ivanov-agri » 20 Дек 2016, 19:32

Здравейте, колеги,
Търсих доста из форума по темата, но не намерих описан същия казус.
Става въпрос за БМВ е46 330 ci (2001г.). Проблема е в отоплението на купето. Когато се пусне парното и вентилатора на минимум или максимум (без значение) от "духалките" над радиото не духа изобщо, както и откъм страничните. Единствените, които работят са тези на предния прозорец и мисля че подухва леко и от тези на краката. Колата загрява и достига работна температура без проблем, няма въздух в охладителната система, защото от духалката на предния прозорец духа врял въздух. Вентилатора работи, защото като се усили и се чува. Изпробвах всякакви комбинации на климатроника и на "врътките" на духалките, но нищо не става. Доколкото разбрах има някаква клапа, която управлява потока от този въздух, но нямам никаква идея къде се намира и как работи. Просто звучи най-правдоподобно въпросната клапа да е "забила" в някакво положение. Изобщо не съм запознат с конструкцията на цялата система, какви датчици и клапи има и т.н., затова имам следните въпроси:

– Проблема, може ли да бъде диагностициран с компютърна диагностика?

– Имате ли идея тази клапа или управление къде се намира и как може да се стигне до нея за евентуална смяна ако в нея се намира проблема?

П.С. Притежавам въпросната кола от една седмица и това ми е първото БМВ, затова ще ви помоля за малко търпение и да ми простите ако изцепя някоя глупост. :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Re: Проблем с климатроник на e46 330 ci

Мнение от taba4ko » 21 Дек 2016, 14:22

Ако е развален клапана на парното, ще ти духа непрекъснато топло на предния джам дори да си пуснал климатика на Low. Скоро научих тази тънкост.
Изображение

Назад към E46