Лампа Airbag - РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Лампа Airbag - РЕШЕН
Здравейте,
От няколко дни ми свети лампата на airbag-a. Закачих колата на INPA и виждам следната грешка в Airbag модула:
80 Supply Voltage
Voltage too low.
Въпросът ми е това се дължи на нисък волтаж на акумулатора или може да е нещо друго. Колата пали от раз и нямам проблеми, нито пък ми свети лампата за акумулатор на таблото.
Според моя мултицет напрежението на акумулатора е 12,04 V, според INPA/скиртото меню напреженението е 11,6 V.
Имал ли е някой подобен проблем и според вас , причината акумулатора ли е.
Колата е с мотор М54B22
Благодаря на всички предварително.
От няколко дни ми свети лампата на airbag-a. Закачих колата на INPA и виждам следната грешка в Airbag модула:
80 Supply Voltage
Voltage too low.
Въпросът ми е това се дължи на нисък волтаж на акумулатора или може да е нещо друго. Колата пали от раз и нямам проблеми, нито пък ми свети лампата за акумулатор на таблото.
Според моя мултицет напрежението на акумулатора е 12,04 V, според INPA/скиртото меню напреженението е 11,6 V.
Имал ли е някой подобен проблем и според вас , причината акумулатора ли е.
Колата е с мотор М54B22
Благодаря на всички предварително.
Последна промяна Cracer на 08 Апр 2017, 10:41, променена общо 1 път
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Лампа Airbag
Привет! Най-вероятно е необходим нов акумулатор или има някакъв проблем, свързан със зареждането. На е39 имаше подобен казус, при слаб акумулатор и въртене на стартер се получава голям пад на напрежение и отделни модули записват грешки. Мисля, при напрежение под 8.5 - 9в. се получава.
Здравей,
Благодаря за отговора. Забелязах, че като карам извън града на дълги разстояния, лампата загасва и след това известно време не свети. Като карам градско на къси разстояния започва да свети. Наистина от 6 месеца съм с нов алтернатор(рециклиран Bosch 90A), защото имах проблем със старото Valeo и оборотите на колата. При запалване гледам от скритото меню на колата напрежението пада до 10,9V. На празен ход напрежението е около 13,4 V. Акумулатора е Varta Dynamic Blue 74Ah, на 5 години. Иска ми се да разбера дали акумулатора наистина си е отишъл, преди да си купя нов или има проблем със зареждането. Някакви идеи ?
Благодаря за отговора. Забелязах, че като карам извън града на дълги разстояния, лампата загасва и след това известно време не свети. Като карам градско на къси разстояния започва да свети. Наистина от 6 месеца съм с нов алтернатор(рециклиран Bosch 90A), защото имах проблем със старото Valeo и оборотите на колата. При запалване гледам от скритото меню на колата напрежението пада до 10,9V. На празен ход напрежението е около 13,4 V. Акумулатора е Varta Dynamic Blue 74Ah, на 5 години. Иска ми се да разбера дали акумулатора наистина си е отишъл, преди да си купя нов или има проблем със зареждането. Някакви идеи ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Зарежда се и се проверява с тестер- дава информация, колко % са останали от стартовият ток.
Може и с товарна вилка, но тя претоварва акумулатора.
Може и с товарна вилка, но тя претоварва акумулатора.
За съжаление смених акумулатора и проблема си остана. Старият ми акумулатор беше на 8 години и реших, че е от него е възможно да е проблема, макар че може би ако се зареди има живот още в него. Сега след като завъртя на контанкт лампата на airbag изгасва, но след 10-тина секунди светва и така си стои. Вчера карах на междуградско и не светеше. Някакви идеи ?
Какъв е точно този клеморед - къде се намира и как изглежда? Сам ли си го смени или в сервиз? Питам защото и на мен ми светна безпричинно за 2ри път лампата за еърбега, беше нулирана преди 2 месеца.
Здравей,
Симптомите са ,че лампата на air-bag-a свети по-слабо (мъждука). Клемореда се намира около волана.
Смених го в сервиз , иначе се сменя лесно.
Симптомите са ,че лампата на air-bag-a свети по-слабо (мъждука). Клемореда се намира около волана.
Смених го в сервиз , иначе се сменя лесно.
8 мнения
• Страница 1 от 1