Детско столче за кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Детско столче за кола

Мнение от Gqbriel » 02 Дек 2016, 19:47

boris_dy написа:Преди няколко месеца и аз бях пред дилемата какъв стол да взема..., четох доста, гледах, сравнявах и....

На първо място зависи какъв ти е бюджета. Поне за мен, не бива да се жалят средства за подобно нещо. В крайна сметка
от това зависи сигурността на детето ти. Та по тази логика реших да взема хубаво столче 9-36 кг за да не ми се налага след
известно време да купувам отново. Другите ми впечатления са, че столчетата под 450 - 500 лв са по-скоро бутафорни, качеството им е доста съмнително
и ще имаш столче колкото за пред полицаите и детето да седи в нещо.

На второ място зависи дали имаш Изофикс точки в колата. Моята няма и бях ограничен от към избор. Ако имах бих си взел със система Изофикс.

Трето.Как да возиш детето... дали по посоката на движение или обратно... На всякъде казват, че по-сигурният вариант е обратно на движението.
Може би е по-неудобно за детето и родителя когато шофира, че не го вижда, но се свиква. И напред да гледат повечето деца пак мрънкат в началото като ги вържеш.
Моя мъник помрънка веднъж-дваж и спря като видя, че никой не му обръща внимание. Ако ти го позволява бюджета има модели които са на релса с изофикс закрепване
и след това столчето можеш да го закопчаваш и напред и назад.
Марките които поне за мен са добри са: Britax, BiSafe, Recaro, Cybex, Klippan, Axkid и някои други.

Е нищо не каза,че стол под 500лв е за боклука,малко ми прилича на родителите с колички за 3-4000 иляди лева дето и те незнаят за какво са,защото бебетата и децата им Определено няма да разберат разликата,но е важно да се покажат.(не е точно сравнението но на там бие) Малко по-сериозно,по темата...

Трето.Как да возиш детето... дали по посоката на движение или обратно... На всякъде казват, че по-сигурният вариант е обратно на движението.
Може би е по-неудобно за детето и родителя когато шофира, че не го вижда, но се свиква.
- колко ти е голямо детето ,информативно питам,сигурността на детето не е само един стол ама айде друга тема...да те разбирам,че имаш дете над 3-4год и го возиш на обратно без да общувате и какво прави - спи ли,малко идеалистично ми стана.

Ти си изброил най-скъпите марки,само че не виждам нито maxi cosi,нито peg peregio (второто държеше първо място на ADAC дълго време) ..само да вметна,че НЕ всичко на тея отгоре дето си изброил е чудо на чудесата,половината са много пари за нищо(не е като да не съм гледал и аз),скъпи са Isofix системите ,които са може би най-добрия вариянт детето да не шава от стола,но всичко е толкова относително.

Аз бих погледнал от друг ъгъл не само,тея дето са по иляда лева като най най...защото примерно някои модели на britax се закопчават 30 мин..айде не мерси,и това с обратното на движението от коя страна се вози детето,зад шофьора ли- ако таткото е 1.90 място отзад = 0(ако е нисък клас тип 3а серия и т.н) ,ако мамата и идва тясно в краката или колата не го позволява - тогава какво става,а ако са 2 деца на близка възраст...доста неща са условни,има препоръки,но е въпрос и на обстоятелства.

*каква материя са
*дали са удобни като се постави детето
*дали ъгъла на поставяне пасва на автомобила
*дали спарва детето материята
*дали ще му е удобно за дълъг път
*колко безопасни са коланите
*колко безопасен е захвата
*колкого е обемен стола
*лесно ли се разглабя да се изпере
*дали са му удобни колани
*спрямо ръста/теглото или как расте,защото стола за дъщеря ми ,не става за почти година по-малко момче на наши приятели,което е доста по-едро от нея...и едни близо 600лв заминаха примерно,ако стола ще се ползва 1 год..
*дали пътуваме често да знаем на какво да заложим

Та аз не бих генерализирал,че щом е под 500лв не става...да правим разлика между 150лв и 500лв ...не всички са от голямото добро утро,да почнем от гумите,спирачките,поддръжката ,тогава да стигнем до 1000лв за столчета - това си мисля аз....не ангажирам никой с мнението си.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Дек 2016, 19:52

Има и един друг момент- 500лв тук са равни на 300 и нещо в нормалните страни.

Аз лично не виждам какво би ме накарало да си купя столче от тук.

Иначе погледнато в по-скъпите марки и модели вероятно е заложена малко повече инженерна мисъл. Или поне би трябвало.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 03 Дек 2016, 9:35

Gqbriel написа:
boris_dy написа:Преди няколко месеца и аз бях пред дилемата какъв стол да взема..., четох доста, гледах, сравнявах и....

На първо място зависи какъв ти е бюджета. Поне за мен, не бива да се жалят средства за подобно нещо. В крайна сметка
от това зависи сигурността на детето ти. Та по тази логика реших да взема хубаво столче 9-36 кг за да не ми се налага след
известно време да купувам отново. Другите ми впечатления са, че столчетата под 450 - 500 лв са по-скоро бутафорни, качеството им е доста съмнително
и ще имаш столче колкото за пред полицаите и детето да седи в нещо.

На второ място зависи дали имаш Изофикс точки в колата. Моята няма и бях ограничен от към избор. Ако имах бих си взел със система Изофикс.

Може би е по-неудобно за детето и родителя когато шофира, че не го вижда, но се свиква. И напред да гледат повечето деца пак мрънкат в началото като ги вържеш.
Моя мъник помрънка веднъж-дваж и спря като видя, че никой не му обръща внимание. Ако ти го позволява бюджета има модели които са на релса с изофикс закрепване
и след това столчето можеш да го закопчаваш и напред и назад.
Марките които поне за мен са добри са: Britax, BiSafe, Recaro, Cybex, Klippan, Axkid и някои други.

Е нищо не каза,че стол под 500лв е за боклука,малко ми прилича на родителите с колички за 3-4000 иляди лева дето и те незнаят за какво са,защото бебетата и децата им Определено няма да разберат разликата,но е важно да се покажат.(не е точно сравнението но на там бие) Малко по-сериозно,по темата...

Може би е по-неудобно за детето и родителя когато шофира, че не го вижда, но се свиква.
- колко ти е голямо детето ,информативно питам,сигурността на детето не е само един стол ама айде друга тема...да те разбирам,че имаш дете над 3-4год и го возиш на обратно без да общувате и какво прави - спи ли,малко идеалистично ми стана.

Ти си изброил най-скъпите марки,само че не виждам нито maxi cosi,нито peg peregio (второто държеше първо място на ADAC дълго време) ..само да вметна,че НЕ всичко на тея отгоре дето си изброил е чудо на чудесата,половината са много пари за нищо(не е като да не съм гледал и аз),скъпи са Isofix системите ,които са може би най-добрия вариянт детето да не шава от стола,но всичко е толкова относително.

Аз бих погледнал от друг ъгъл не само,тея дето са по иляда лева като най най...защото примерно някои модели на britax се закопчават 30 мин..айде не мерси,и това с обратното на движението от коя страна се вози детето,зад шофьора ли- ако таткото е 1.90 място отзад = 0(ако е нисък клас тип 3а серия и т.н) ,ако мамата и идва тясно в краката или колата не го позволява - тогава какво става,а ако са 2 деца на близка възраст...доста неща са условни,има препоръки,но е въпрос и на обстоятелства.

*каква материя са
*дали са удобни като се постави детето
*дали ъгъла на поставяне пасва на автомобила
*дали спарва детето материята
*дали ще му е удобно за дълъг път
*колко безопасни са коланите
*колко безопасен е захвата
*колкого е обемен стола
*лесно ли се разглабя да се изпере
*дали са му удобни колани
*спрямо ръста/теглото или как расте,защото стола за дъщеря ми ,не става за почти година по-малко момче на наши приятели,което е доста по-едро от нея...и едни близо 600лв заминаха примерно,ако стола ще се ползва 1 год..
*дали пътуваме често да знаем на какво да заложим

Та аз не бих генерализирал,че щом е под 500лв не става...да правим разлика между 150лв и 500лв ...не всички са от голямото добро утро,да почнем от гумите,спирачките,поддръжката ,тогава да стигнем до 1000лв за столчета - това си мисля аз....не ангажирам никой с мнението си.

Колега, като цяло такива са ми впечатленията. Естествено, че има и други добри марки, просто за тези се сетих. Не съм и казвал, че всичките им модели са добри. Всеки си има глава на раменете и може да си гледа и преценя сам за себе си какво му е удобно, и по джоба, и какво не.
За мен лично исках да взема стол който може да се обръща и в двете посоки, понеже детето ми е все още на годинка и малко, предпочитах да е с гръб към движението и след време като му стане тясно да обърна столчето. Но както казах, нямам изофикс. Другите неща които съм гледал са да има здраво закрепване, удобни колани за детето и добра странична защита. Повечето евтини столчета като ги напъна и почват да се разчекват в ръцете ми, а не съм кой знае колко здрав. И от това столче да очаквам да опази детето ми ли...?!
И не, количката му е от 250 лв. И bmw не карам,а по-евтина марка, но пък се поддържа в перфектно състояние. Всичко е въпрос на личен избор!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 08 Дек 2016, 18:34

boris_dy написа:Колега, като цяло такива са ми впечатленията. Естествено, че има и други добри марки, просто за тези се сетих. Не съм и казвал, че всичките им модели са добри. Всеки си има глава на раменете и може да си гледа и преценя сам за себе си какво му е удобно, и по джоба, и какво не.
За мен лично исках да взема стол който може да се обръща и в двете посоки, понеже детето ми е все още на годинка и малко, предпочитах да е с гръб към движението и след време като му стане тясно да обърна столчето. Но както казах, нямам изофикс. Другите неща които съм гледал са да има здраво закрепване, удобни колани за детето и добра странична защита. Повечето евтини столчета като ги напъна и почват да се разчекват в ръцете ми, а не съм кой знае колко здрав. И от това столче да очаквам да опази детето ми ли...?!
И не, количката му е от 250 лв. И bmw не карам,а по-евтина марка, но пък се поддържа в перфектно състояние. Всичко е въпрос на личен избор!

Прав си разбира се,въпрос на избор и преценка,аз не съдя хората ,кой какво кара,НО определено Не понасям пошлостта и комплексарщината у българския родител - обяснявам ,какво имам предвид ,НЕ визирам никой писал до тук ,мои наблюдения са това.
Колички за хиляди,дрехи на детето и обувки за без пари - бях лично свидетел на една такава "натокана от голямото добрутро майка"
Разговора с друг татко на площадката(количката е с цена над 3.5к очевидно нова)
"А ще купувам сега обувки за 60-70лв,ей тея наиш ли кви са хубави,с тях ходи по-добре,твърди,плоски взех ги от еди кой си магазин за 9лв" ама обувките на това току що проходило дете не се виждат или познават по марки ,докато количката и телефона се набиват на очи..как да и обясниш,че на това детенце крачетата сега се оформят и по-добре като е лято да е с голи крачета ама нали що да даде лев за нещо ,което не се вижда...
Съгласен съм,че евтините се разглабят в ръцете ти,но предполагам тези от по 50-150лв..според мен всичко от среден клас нагоре е дсотатъчно здраво,сега идва и един интересен момент - колата...
Защо е важно да избираме стола с нея - ами там ще го возим,пример от наш опит,имаме една C class 2006 ами коланите отзад за мноого малко и да дойдат къси,когато стола е обратно на движението :banghead: ,така избирах и количката с колата ,да знам кое как..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Дек 2016, 20:23

За количките да ти кажа само, че ако вземеш скъпа, но да е втора ръка(в много добро състояние говоря, а не овехтяла)цената която ще загубиш след това като я продадеш е много малко сравнимо с някоя евтина, която си купил чисто нова и после решиш да продадеш. Ние бяхме взели синьо Чиполино за баткото преди 8 години. Струваше 450 чисто ново тогава мисля, след 2 години я продадохме за 150 някъде(забравил съм точните числа защото мина време, но са в този диапазон)и беше ок. За малката взехме много запазено розово Стоки от последния модел, което ново струваше към 2400(толкова мисля плати братовчедка ми за чисто ново, на мен ми се струваше безумие)а нашата цена беше 900 лв. Взехме там един летен сет като допълнение за 160(пак втора ръка и много запазен, нов струваше 400 някъде, нищо евтино нямаше по тая количка)и стана 1060. След близо 2 години употреба продадохме количката със сета за 900 лв. Тоест от една такава количка изгубихме два пъти пъти по-малко пари близо, отколкото от евтината. За качеството и удобството няма смисъл да се коментира, а самата количка беше да ти е кеф да я гледаш само, по морето чужденците много и се радваха в пакет с малката, а ми беше много забавно като чувах Руснаците да казват нещо от рода на "какоя каляска" или нещо такова защото не знаеш, че на Руския се казва каляска. :mhihi: Но разбира се има бол съсипани колички втора ръка и е кофти да попаднеш на такава. Бяхме гледали и Мимата защото общо взето двете бяха водещите колички на пазара, но като се зачетох тя беше Испанска количка, проектирана от Холандец, който беше от някакъв Виетнамски мисля произход и беше за по-малки бебета, явно Виетнамчета. :mhihi: В смисъл бързо отеснява, а долу където се слагат крачетата се изтърква и захабява много и пак бързо. Та тя отпадна. Не винаги скъпото излиза по-скъпо от евтиното исках да кажа с тези редове. :mhihi:

Относно столчетата, все сме били с Чиполино, сега баткото е с коланите на колата, а малката стои в ето това Чиполино Тракс:
http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%A1 ... 23441.html
Не е на някоя фирма от тези, които се водят премиума, но е по-добре от много други. Две години стои вече в него и нямам никакви оплаквания, позицията се променя много лесно по време на движение, спи удобно вътре, не мрънка по принцип, а иначе е като котка по гръб ако не и е удобно. Бяха гледал и от доста по-скъпите, но нещо не ми се сториха по-сигурни, че да си заслужава разликата в цената. В крайна сметка пази боже да се налага столчето да помага на който и да е де. Изофикса иначе е хубава система.

Само ти препоръчвам втора ръка столче да не купуваш, освен ако не познаваш човека и не си сигурен колко години е в експлоатация, понеже пластмасата при тях остарява кофти и става по-лесно трошлива.
Успех в начинанието и да знаеш, че колкото повече гледаш и четеш, толкова по-трудно избираш. :mhihi:

Колегата за обувките е прав - ортопедични най-добре, леки, дишащи, а ако е с кожа да е естествена поради ред причини. Подкрепям го и за това, че първо трябва да почнем от гумите и спирачките и поддръжката на колата(само бих добавил и да смалим не конете на колата, а ушите на магарето, което е зад волана когато вози децата :mhihi: ), та тогава да мислим столчето защото първите правят разликата в разни ситуации в които столчето и е кокпит от Ф1 да е, пак може да се окаже недостатъчно, да не дава господ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2016, 21:27

Top Gun Maverick написа:Колегата за обувките е прав - ортопедични най-добре.

Заеби тия ортопеди. Има някаква серия на Адидас изработена по препоръките на професор, доктор, ортопед, педолог, логопед и не знам какъв си там Гюнтер Едикойси. Нищо, ама нищо общо с истината.

За обувки най-добре е да се гледат утвърдените марки- Бобукс, Богс, Кидофит, Вивобеърфут. Или накратко без свод, 0 наклон от петата към пръстите, широк бокс за пръстите и гъвкава, тънка подметка без да е мека и пружинираща.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 08 Дек 2016, 22:41

bum_bum написа:
Top Gun Maverick написа:Колегата за обувките е прав - ортопедични най-добре.

Заеби тия ортопеди. Има някаква серия на Адидас изработена по препоръките на професор, доктор, ортопед, педолог, логопед и не знам какъв си там Гюнтер Едикойси. Нищо, ама нищо общо с истината.

За обувки най-добре е да се гледат утвърдените марки- Бобукс, Богс, Кидофит, Вивобеърфут. Или накратко без свод, 0 наклон от петата към пръстите, широк бокс за пръстите и гъвкава, тънка подметка без да е мека и пружинираща.

Mисля ми разбра примера с обувките,изброените от теб са истински обувки,сега адидас и т.н - най добре да е босо,но да не навлизаме в друга тема :mhihi:
Дайте към столчетата....аз утре мисля да наснимам как седи нашето в 90ката има + но има и – та като ще е тема да има смисъл :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 09 Дек 2016, 0:09

До сега сме ползвали само Грако и оплаквания нямаме. Оня ден поръчах това за най-малката http://www.britax.no/bilseter/two-way/ . Ще споделя впечатления като дойде
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 16 Дек 2016, 10:29

Да се похваля, че от вчера вече е взета и инсталирана в е39-ката.

След много размишляване, четене и проучване стигнах до извода, че ми трябва седалка 0-25 кг. След това ще се взима друга след време.

Имам много добър приятел, който работи в магазин за детски стоки и той ми удари сериозно рамо. Специално го питах за тези с AIRBAG, но след като е продал 100-ци такива ми обясни, че общо взето е пълен боклук и не си заслужава, защото е просто вата, а при удар (дано не се случва) щетите за детето са по-сериозни, заради пластмасата под ватата.

Предложи ми два варианта Чиполино Матракс( или нещо такова) и Лорели Юпитер. Взех втората, защото е една идея по-широка и има SPS система - Side Protection System. Бях решил да не правя компромиси с цената за седалката, но установих, че да платиш повече за това не ознчава, че е по-добро. Това е моят личен избор. Всеки колега може да си защити неговата седалка. Надявам се никой от нас никога да не разбир как е при удар.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Дек 2016, 11:19

6per40 написа:Да се похваля, че от вчера вече е взета и инсталирана в е39-ката.

След много размишляване, четене и проучване стигнах до извода, че ми трябва седалка 0-25 кг. След това ще се взима друга след време.

Имам много добър приятел, който работи в магазин за детски стоки и той ми удари сериозно рамо. Специално го питах за тези с AIRBAG, но след като е продал 100-ци такива ми обясни, че общо взето е пълен боклук и не си заслужава, защото е просто вата, а при удар (дано не се случва) щетите за детето са по-сериозни, заради пластмасата под ватата.

Предложи ми два варианта Чиполино Матракс( или нещо такова) и Лорели Юпитер. Взех втората, защото е една идея по-широка и има SPS система - Side Protection System. Бях решил да не правя компромиси с цената за седалката, но установих, че да платиш повече за това не ознчава, че е по-добро. Това е моят личен избор. Всеки колега може да си защити неговата седалка. Надявам се никой от нас никога да не разбир как е при удар.

Твоя приятел явно не знае кво продава, или изобщо не го продава, защотото "airbаg"-а не е просто вата, а е стерeопор и идеята при челен удар е не детето да не си удари главата, а да има къде да си я спре, защото когато е превързано само през рамената, а главата при малките деца е несъразмерно по-голяма от тялото последствията не са желатени. Ама най-добре да не се случва де.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 16 Дек 2016, 11:37

bioz написа:
6per40 написа:Да се похваля, че от вчера вече е взета и инсталирана в е39-ката.

Твоя приятел явно не знае кво продава, или изобщо не го продава, защотото "airbаg"-а не е просто вата, а е стерeопор и идеята при челен удар е не детето да не си удари главата, а да има къде да си я спре, защото когато е превързано само през рамената, а главата при малките деца е несъразмерно по-голяма от тялото последствията не са желатени. Ама най-добре да не се случва де.

Изображение

Еми от много години се занимва с това и даже в магазина му вчера имаше над 50 модела, но явно ти си по-запознат от човек, който всеки ден получава седалки и заявки. За сведение - лично е отварял няколко модела да ги оглежда с възглавници.

Но наистина дано не се стига да се разбира дали е добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Дек 2016, 11:57

Аз за разлика от него не съм търговец и не гледам печалби, от гледна точка на сигурноста сигурно разбираме еднакво демек почти нищо. Само, че от адакс нито са чували за него нито за лорели и чуполино...

Може да му покажеш тук тестовете на адак(виж 1-12 години) обаче целия проблем, със столчетата дето според него са пълни боклуци, е че не се продават лесно поради цената си....

https://www.adac.de/infotestrat/tests/k ... fault.aspx - Забележи какви какъв тип са столчетата който са с +

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 16 Дек 2016, 12:20

Като я чета тая тема с ергономични колички за по 2 бона направо ми се доиска да съм отново на 2-3 и да си бича айляка по цел ден в някоя такава. Наскоро разчиствах тавана, та видях на ква каручка са ме возили началото на 90-те и ми се дорева :ok:
Последна промяна Superexstatic на 16 Дек 2016, 22:09, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2016, 12:23

Вярвам, че па е била по-добра от мойта. Е тоя модел. :mhihi:

https://www.olx.bg/ad/retro-kombinirana ... 685df4b9c1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 16 Дек 2016, 12:38

Щом сега е 300 :shock: , шейсе и някоя като са ти я взимали колко ли е струвала :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата