Как да подобря звука на колата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Svetlio_1
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i E46 2002г.
- Детайли за колата: Газ/Бензин
143 коня
седан
Как да подобря звука на колата?
Здравейте,
Колата ми е E46 318i 143 коня ,2002г. ,бензин/газ, двигател N47B20... . Не ми харесва какъв звук вади колата. Не работи шумно, леко потракват дюзите на газта. Ама мааааалко ми прилича дизел. Ама малко.
Искам да променя звука. Да сложа въздушен спортен филтър или да сменя гърнето ? За въздушния филтър си мисля дали няма да обърква компютъра на колата. Там нали има дебитомер. Да не говоря, че филтъра ми е от скъпите(46 лв.) и е от най-трудно сменяемите
. От друга страна гледам хората слагат. Вие какво ще ми предложите - филтър или гърне, за да поръмжава малко
. Благодаря предварително 
Колата ми е E46 318i 143 коня ,2002г. ,бензин/газ, двигател N47B20... . Не ми харесва какъв звук вади колата. Не работи шумно, леко потракват дюзите на газта. Ама мааааалко ми прилича дизел. Ама малко.

Re: Как да подобря звука на колата?
Здравей, аз съм с 6-цилиндров дизел и също се интересувам от този въпрос.
Макар, че дизела си остава дизел, съм гледал в youtube с доста по-приятен звук от на моята кола(същия модел, просто преправяно нещо).
Ще се радвам колегите да споделят.
Аз съм мислил да махна катализаторите и да сложа права тръба на тяхно място.
За бензин с права тръба, мисля че ще стане прекалено шумно, но нека по-запознатите да кажат.
Макар, че дизела си остава дизел, съм гледал в youtube с доста по-приятен звук от на моята кола(същия модел, просто преправяно нещо).
За бензин с права тръба, мисля че ще стане прекалено шумно, но нека по-запознатите да кажат.
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
За бензин има две оптимални решения:
- махане на катализатори и подмяна със спортни разплетени колектори - това подсилва малко звука и отпушва колата
- подмяна на заводското крайно гърне със спортно проходно гърне - това променя звука като плътността на звука зависи от гърнето
Друг вариант за промяна на плътността на звука е игра с добавяне или махане на средни резонаторни гърнета.
На старата кола(2.2 бензин) сложих спортни колектори(китайски) и спортно крайно гърне(TaTechnix), ето линк към видео с резултата.
https://www.dropbox.com/s/ske5tpgz6jeph ... 4.mp4?dl=0
- махане на катализатори и подмяна със спортни разплетени колектори - това подсилва малко звука и отпушва колата
- подмяна на заводското крайно гърне със спортно проходно гърне - това променя звука като плътността на звука зависи от гърнето
Друг вариант за промяна на плътността на звука е игра с добавяне или махане на средни резонаторни гърнета.
На старата кола(2.2 бензин) сложих спортни колектори(китайски) и спортно крайно гърне(TaTechnix), ето линк към видео с резултата.
AsenD написа:За бензин има две оптимални решения:
Доста добре се е получило, тия китайски колектори не се ли изпичат? Махна ли катализаторите преди това? Пробва ли как е само със спортното гърне без китайчетата?
Към автора безплатния вариант е това https://www.youtube.com/watch?v=-uZ1NFcQSJU или golf tee mod според зависи колата.
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:AsenD написа:За бензин има две оптимални решения:
Доста добре се е получило, тия китайски колектори не се ли изпичат? Махна ли катализаторите преди това? Пробва ли как е само със спортното гърне без китайчетата?
Към автора безплатния вариант е това https://www.youtube.com/watch?v=-uZ1NFcQSJU или golf tee mod според зависи колата.
Мойте колектори за 2 години и половина си останаха същите, не са се скапали. Като ги слагахме направо махнах катализаторите и 2 от ламбда сондите, тъй като тези след катализаторите дето са стават излишни и се лъжат софтуерно. Иначе да, пробвах само с гърнето и имаше подобрение на звука, но реално премахването на катализаторите промени неща не само като звук, но и като вървеж на колата, стана доста по пъргава дори и в ниските обороти.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Kurtov написа:Здравей, аз съм с 6-цилиндров дизел и също се интересувам от този въпрос.
Дизелчето си иска една права генерация с едно хубаво крайно гърне и си ти човека. Или другия вариант е права генерация до края с накрайник на края на тръбата без крайно гърне. Също става много добре, въпрос на вкус е дали искаш колата да ти бучи или да свисти повече. То при дизела няма как да бучи прекалено много. Но така и колата ще започне да си хвърля, черни облаци отзад ако сега не го прави.

Въпроса е, че искам да махна катализаторите и не знам, дали права тръба да сложа на тяхно място, или резонаторни гърнета.
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
Слагай тръба и не го мисли.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
https://www.youtube.com/watch?v=Fubh1cj4dh0
Ето така бучеше преди 2,3 години. Сега е по-приятно, няма ги ветровете, защото след ремапа започна да надува по-късно. Достатъчно време ми бучеше и скоро ще сложа крайно гърне, не знам какво ще стане.
Ето така бучеше преди 2,3 години. Сега е по-приятно, няма ги ветровете, защото след ремапа започна да надува по-късно. Достатъчно време ми бучеше и скоро ще сложа крайно гърне, не знам какво ще стане.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Странното, което съм забелязъл е че колкото по-добра мощност имаш от двигателя толкова по безшумна е генерацията. Например ако извадиш вакумите на турбото става доста боботещ звук. Същото важи и за температуния сензор след кулера и ЕГР. 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Към автора: може просто да махнеш въздуховода от филтърната кутия до бъбреците. Той заглушава МНОГО бученето откъм всмукателния тракт. Това далеч не е най-доброто решение, но нищо не губиш да опиташ. Спортния филтър също е добър вариант и не вярвам да пречи на дебитомера.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
pimpo написа:Към автора: може просто да махнеш въздуховода от филтърната кутия до бъбреците. Той заглушава МНОГО бученето откъм всмукателния тракт. Това далеч не е най-доброто решение, но нищо не губиш да опиташ. Спортния филтър също е добър вариант и не вярвам да пречи на дебитомера.
Слушал съм, че след като сложиш спортен филтър много бързо хвърля дебитомер. Не знам колко е вярно и колко не.

- Svetlio_1
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i E46 2002г.
- Детайли за колата: Газ/Бензин
143 коня
седан
pimpo написа:Към автора: може просто да махнеш въздуховода от филтърната кутия до бъбреците. Той заглушава МНОГО бученето откъм всмукателния тракт. Това далеч не е най-доброто решение, но нищо не губиш да опиташ. Спортния филтър също е добър вариант и не вярвам да пречи на дебитомера.
Здравей, благодаря за съвета. Вече съм карал така веднъж, бяха ми махнали всички пластмаси включително и въздуховода. Не си спомням да имаше разлика. А минах към 500 км така. Засега съм се спрял на крайно гърне като решение. Като се постопли времето ще търся. Пък и финансово напоследък нещо не сам ОК. Не знам за колегите, но от както имам е46 всеки месец(не пропуска бе) излиза по нещо. Всеки месец някъкав ремонт. Дребен може да е но трябва!

14 мнения
• Страница 1 от 1