Обороти празен ход 3.0d
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Re: Обороти празен ход 3.0d
MMG написа:klintan66 написа:MMG написа:Ако има свещи, които не работят колата направо тресе. Не мисля, че това минимално колебание в оборотите е от свещите.
Колега това задължително ли е така?
Наблюдава се при минусови температури и само в първите секунди след запалването - мотора работи неравномерно и след малко се оправя. Аз миналата зима с 6 неработещи свещи на -6 градуса едва запалих от 4-я, даже 5-я път. След като ги смених всичко заспа.
При -6, та това не е толкова ниска температура. А4-ката с тракащия дизел палеше безпроблемно и при -17 а неизправни свещи е имало със сигурност, визирам една студена зима мисля беше 2011-12 някъде. Но явно 3.0d мотора е по "претенциозен".
iee написа:Колеги, понеже се споменаха дюзите да използвам да попитам...някой има ли впечатления от машинно чистене на горивната система? Тук във Варна в един сервиз предлагат такава услуга с машина на Бардал. До колкото разбрах пускат, някаква почистващи течност през системата за около час. Дали ще има смисъл за профилактика? По—скоро не ме интересува толкова дали ще има ефект, колкото се притеснявам да не се прецака нещо....
Не мисля че има какво толкова да се прецака, ако процедурата се изпълнява по предписание от доставчика/производителя на оборудването/добавките. Предполагам я закачат колата директно към резервоар с добавка за директно почистване, за да не увлече отлагания от резервоара. Но ако нямаш симптоми, нямаш и причина да ходиш да ги чистиш. Може да си сложиш един ПроТек по концентрирано, пр. 1 опаковка 375 мл. на 20л. да речем. Аз вчера поръчах 1 литър от ПроТек-а и днес трябва да е при мен, както се казва да има за зимата

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Моята не колебае в обороти и горивната система никога не съм я почиствал. Но се замислям за една добавчица за всеки случай! 

Аз в момента сипвам на всеки резервоар по 1мл BDC на Bardahl, дори зимата го дават по 2мл/литър. Лятото и Протек съм слагал.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Току що го взех Протек-а колеги, утре мисля да сложа около 500мл. на горе-долу половин резервоар, толкова е в момента. Макар че е добре да се сипе и после да се налее гориво за да се смеси по-добре. После ще направя и клипче за да видите празния ход на студен мотор.
Студен:
Топъл:
Две клипчета - на студен и топъл двигател. На топъл като, че ли не помръдва стрелката, а от скритото меню се виждат и точните обороти. На студен двигател стрелката си помъдва леко.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Топъл:
Две клипчета - на студен и топъл двигател. На топъл като, че ли не помръдва стрелката, а от скритото меню се виждат и точните обороти. На студен двигател стрелката си помъдва леко.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Привет чак сега ми остана време да споделя малко видео материал. При теб колега се вижда че играе леко на съвсем студен мотор, а на топъл си ОК.
Ето как е при мен с уточнение, че това клипче е след 1-2 км. каране до супермаркета т.е почти студена (тогава се забелязва повече "играта" на стрелката) иначе на съвсем студен мотор не мърда като разбира се оборотите са малко по-високи като за съвсем студен мотор.
Относително студен:
Почти достигнал работна температура:
Направих си тест когато беше студен мотора, при пуснати и изключени консуматори и това което се забелязва ясно а всъщност е и логично, че при пуснати консуматори "играта" на стрелката е по-чувствителна а при изключване съвсем лека. Реално при натоварване на алтернатора се забелязва по осезаемо. Бях включил фарове, венитлатора на отоплението над средното ниво, както и реотана на задното стъкло, т.е доста ...
Ето как е при мен с уточнение, че това клипче е след 1-2 км. каране до супермаркета т.е почти студена (тогава се забелязва повече "играта" на стрелката) иначе на съвсем студен мотор не мърда като разбира се оборотите са малко по-високи като за съвсем студен мотор.
Относително студен:
Почти достигнал работна температура:
Направих си тест когато беше студен мотора, при пуснати и изключени консуматори и това което се забелязва ясно а всъщност е и логично, че при пуснати консуматори "играта" на стрелката е по-чувствителна а при изключване съвсем лека. Реално при натоварване на алтернатора се забелязва по осезаемо. Бях включил фарове, венитлатора на отоплението над средното ниво, както и реотана на задното стъкло, т.е доста ...
- iee
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW X3 3.0D
При студен двигател стрелката е стабилна( външната температура е висока 8,5 градуса). При загрял двигател също са стабилни оборотите, но при пускане на определен консуматор стрелката леко помръдва. Включих парното и нищо не се случи, но с аварийните стрелката мръдна...доста по-малък консуматор, пък оказа влияние. Утре сутрин го дават доста хладно и ще видя, как ще е тогава.
п.п Как го правите това да се показват самите клипове в поста, а не интернет адрес?

п.п2 Справих се

- astrapower
- младши ентусиаст
-
Здравей, слагаш тага [youtube]тук се пейства кода на самия клип от "тубата" пр: SM9Uyd2N3TI[/youtube] и това е достатъчно. Всъщност ти си писал че си се справил 
При теб изглеждат ОК нещата, няма колебания. Ще направя нови клипчета на светло, че не се виждат много добре, но този път ще активирам и скритото меню да се виждат и оборотите.

При теб изглеждат ОК нещата, няма колебания. Ще направя нови клипчета на светло, че не се виждат много добре, но този път ще активирам и скритото меню да се виждат и оборотите.
- iee
- кандидат ентусиаст
-
Да и аз мисля да пусна скритото меню, за да се ориентирам по-добре.
- assos
- Потребител
-
- Кара: Е53 3.0Д
Колеги, моята не мени обороти нито студена нито топла, пали само като види ключа и на -10. А на диагностиката показва 5 неработещи свещи от 6..
Значи мененето няма да е от свещи.
Значи мененето няма да е от свещи.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Значи свещите не са от такова значение. Преди няколко дни пуснах да гледам оборотите от скритото меню и повече от 7 до 10 оборота отклонение на стрелката не видях. Явно включването на повечко консуматори е в основата на "проблема".
- iee
- кандидат ентусиаст
-
astrapower написа: Преди няколко дни пуснах да гледам оборотите от скритото меню и повече от 7 до 10 оборота отклонение на стрелката не видях. Явно включването на повечко консуматори е в основата на "проблема".
И при мен беше така.
Имам известни съмнения за паленето без проблем на -10 с изгорели свещи

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2