320i верига
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Василев123
- Потребител
-
320i верига
Здравейте на всички.
От скоро съм собственик на 320и 2005г. Много съм доволен като чяло въпросът ми е колата е на 124 000 километра реални смяната на ангренажната верига на колко хиляди километра се сменя ( препоръчително от БМВ ) тоест колко километра и е ресурса ? Благодаря
От скоро съм собственик на 320и 2005г. Много съм доволен като чяло въпросът ми е колата е на 124 000 километра реални смяната на ангренажната верига на колко хиляди километра се сменя ( препоръчително от БМВ ) тоест колко километра и е ресурса ? Благодаря
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: 320i верига
Аз моята я смених с обтегачите на 200к и да ти кажа, като я сравних с новата нямаха разлика в дължината. Водачите имаха около мм износване и можеха още 200к да изкарат. Отвий си капачката на маслото след като си карал достатъчно, за да загрее колата и пробвай с пръст да раздвижиш веригата нагоре - надолу. Трябва да е добре натегната. Така ще прецениш и обтегача дали е ок. Ако нямаш някакъв шум на веригата я остави на следващия собственик тази смяна.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ти си бензин ще почне да ти светка грешка за загуба на мощност като разтегне - тогава сменяш
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При този мотор по-големият проблем май за обтегачите - те се предават преди веригата. Но не мисля, че тези километри са проблем, по-скоро към 200к ще дойде моментът.
Never mistake motion for action...
Василев123 написа:Здравейте на всички.
и защо питаш за смяна на верига някакви сиптоми ли дава или просто профилактично.На моята 320 2007 сьщо ми казаха на диагностика че трябва да я сменям ,но аз смених само свещи и никакви проблеми ,защо да инвестирам 700-800кинта?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
nikim69 написа:Василев123 написа:Здравейте на всички.
и защо питаш за смяна на верига някакви сиптоми ли дава или просто профилактично.На моята 320 2007 сьщо ми казаха на диагностика че трябва да я сменям ,но аз смених само свещи и никакви проблеми ,защо да инвестирам 700-800кинта?
А теб са ти казали на ДИАГНОСТИКА и ти въпреки това си знаеш по-добре - брей

- Василев123
- Потребител
-
Просто питам от скоро го карам незман нищо за този мотор, преди не че съм нямал е36 2бр. И е46 1бр.
Не намерих инфо за тази верга пък и майстори не живея в България за момента и бях при едни единия ми вика сменяй, другия край не съм усетил симптоми и така, иначе ми допада колата Макар че е Шумен мотора като нов дизел
и доста не добри коментари има за този n46b20
Не намерих инфо за тази верга пък и майстори не живея в България за момента и бях при едни единия ми вика сменяй, другия край не съм усетил симптоми и така, иначе ми допада колата Макар че е Шумен мотора като нов дизел

Интересна тема и аз също като теб се чудех на кого да вярвам. Много хора ми казаха, че ако не почне да дава признаци няма смисъл да се сменява. Към мoмента не съм предприел някакви мерки, но ще я закарам да я погледнат макар, че идеята ми е да не се отваря мотора.До колкото разбрах има два варианта единият се мери през отвора на хидравличният обтегач, но е доста неточно, а другият е като се махне поне капака на клапаните. Ако има някой по компетентен може да сподели мнение.
8 мнения
• Страница 1 от 1