Някой въпроси относно конзолата на климатика и кората отдолу
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Някой въпроси относно конзолата на климатика и кората отдолу
Ето на снимката съм написал колеги. Ако може да ми обясните?
-копчетата "ТР" и "m" на радиото. Също и това с нотата.
-и това копче на климатроника със снежинката "*".
....
-това което върти въздуха го разбрах вече.
Също и това капаче отдолу на кората, което се отваря...-за някаква проверка е...май? Също и това металния кръг с гайката в средата.
-копчетата "ТР" и "m" на радиото. Също и това с нотата.
-и това копче на климатроника със снежинката "*".
....
-това което върти въздуха го разбрах вече.
Също и това капаче отдолу на кората, което се отваря...-за някаква проверка е...май? Също и това металния кръг с гайката в средата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Някой въпроси относно конзолата на климатика и кората от
"Капачето" отдолу на кората е вратичката за достъп до картера за маслото, като го сменяш не сваляш цялата кора, а само отвиваш този болт и отваряш вратичката, развиваш болта на картера и маслото изтича 
Това с металния кръг ти е central jacking point -> мястото където можеш да сложиш крика за да вдигнеш предницата, a пък това дето се вижда отзад в дясно е горивния филтър

Това с металния кръг ти е central jacking point -> мястото където можеш да сложиш крика за да вдигнеш предницата, a пък това дето се вижда отзад в дясно е горивния филтър

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Това за central jacking point-a не го знаех.
Моята няма, но пък има още поне 2-3 кори отдоло, горивния филтър също е скрит в една метална "кутия".
TP - е трафик програм за радиото - тука в БГ няма такова жувотно.
m - е меню, некви други настройки на плеара, нищо интересно и там, разцъкай ги...
От нотката си настройваш звука, фадер, баланс, бас, тембър, това общо взето.
Или в m-то или в нотката се влизаше със задържане и излизаха некви други глупости освен, speed volume, той е полезен.
Снежинката като не свети, компресора на климатика няма да върти, но това не значи, че ако свети върти винаги! Аз целогодишно карам със светещо.

TP - е трафик програм за радиото - тука в БГ няма такова жувотно.
m - е меню, некви други настройки на плеара, нищо интересно и там, разцъкай ги...
От нотката си настройваш звука, фадер, баланс, бас, тембър, това общо взето.
Или в m-то или в нотката се влизаше със задържане и излизаха некви други глупости освен, speed volume, той е полезен.
Снежинката като не свети, компресора на климатика няма да върти, но това не значи, че ако свети върти винаги! Аз целогодишно карам със светещо.
Tires are evil - destroy them all ...
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колеги. Разбрах. За снежинката, ако свети няма ли да охлажда? Щото аз мислех че ако я натисна бе трябвало да охлажда(е, при мен няма, щото нямам фреон,-казаха ми че уплътнения на самия компресор изпускат, пускахме около 18 атм налягане на въздух в системата и почна да изпуска).
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Няма да охлажда. Това е климатроник, демек има "компютур" дето като види че навън е студено няма да върти компресора. Дори мисля че когато е цъкнато и зимата само разбира и изчиства запотени и/или замръзнали прозорци. Както ти казах аз не съм го изключвал никога и ми е перфе. 

- Chernogorov
- Потребител
-
- Кара: 320i 1992г.
- Мечтае да кара: 765 Li
Колега ето ти подробен клип за функцийте на климатроника
https://www.youtube.com/watch?v=lAPDmoSDbqM изгледай го и ще ти стане ясно. А от тук
https://www.bmwsections.com/docs/3series/ пък може да си дръпнеш owner manual и да видиш всичко подробно описано от 89стр.
https://www.youtube.com/watch?v=lAPDmoSDbqM изгледай го и ще ти стане ясно. А от тук
https://www.bmwsections.com/docs/3series/ пък може да си дръпнеш owner manual и да видиш всичко подробно описано от 89стр.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колеги. Благодаря за съветите и клипчетата.
А, само да питам, мога ли да изкарам на дисплея на касетофона, да ми излиза часовника?
А, само да питам, мога ли да изкарам на дисплея на касетофона, да ми излиза часовника?
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Моето изглежда така и от минусчето се вади часовника, ама то си има и часовник нарисуван, така че незнам на твоито как и дали може да се изкара.
Между другото аз малко съм те поизлъгал вчера, от "m" се вкарва търсенето на радио станциите в ръчен режим, демек няма да ти прескача директно на другата. А всичко останало се прави от нотката.

Между другото аз малко съм те поизлъгал вчера, от "m" се вкарва търсенето на радио станциите в ръчен режим, демек няма да ти прескача директно на другата. А всичко останало се прави от нотката.

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Да, за "m" се сетих. но, май на такова радио с касетофон няма часовник. Опитвах, ама ...Евентуално ако от радиостанцията на RDS-а, не го пуснат. Не че ми трябва, ама виждах на други с часовник но бяха със СД.
Днес пробвах и си карах с включена снежинка. Не намерих разлика, но ще я оставям.
Днес пробвах и си карах с включена снежинка. Не намерих разлика, но ще я оставям.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
abracadabra написа:Днес пробвах и си карах с включена снежинка.

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Да, ама не. За копчето със снежинката....
Днес го чух, и я изключвам. Поне при мене е така. Не мисля че трябва да е включена.
Колега cmdkick, на мен върти и сега(на студа) компресора(чувам го от купето чак). При изключена снежинка спира. Така че аз мисля че не е добре да се пуска да си свети постоянно. Предполагам че само при зададена температура почва да охлажда(когато компютъра отчете че в купето е по-топло от зададената), но компресора си върти при натиснато копче със снежинката.
Ти как мислиш? Да не би при мене да има проблем щом върти компресора при това положение?
Дайте съвет?
Днес го чух, и я изключвам. Поне при мене е така. Не мисля че трябва да е включена.
Колега cmdkick, на мен върти и сега(на студа) компресора(чувам го от купето чак). При изключена снежинка спира. Така че аз мисля че не е добре да се пуска да си свети постоянно. Предполагам че само при зададена температура почва да охлажда(когато компютъра отчете че в купето е по-топло от зададената), но компресора си върти при натиснато копче със снежинката.
Ти как мислиш? Да не би при мене да има проблем щом върти компресора при това положение?
Дайте съвет?
11 мнения
• Страница 1 от 1