Паднал акумулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Паднал акумулатор

Мнение от Stanimir330 » 06 Дек 2016, 1:32

Пичове, имам някакъв проблем с тоците на колата. Вчера си карах колата без проблеми, палеше от първия проблем без да се мъчи. Днес сутринта даже не можах да я отключа. Замерих акумулатора, показва 6.6V. За една вечер от какво може да падне един 95 амперов акумулатор на няма и година ? Имам навигация 16:9 колата е 330д 2002, ако имаше утечка нямаше ли да се прояви проблема по някакъв начин ? Утре ще ходя да ми видят акумулатора и да го заменят гаранционно евентуално, но не знам къде да го търся проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Паднал акумулатор

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2016, 9:16

Stanimir330 написа:Пичове, имам някакъв проблем с тоците на колата. Вчера си карах колата без проблеми, палеше от първия проблем без да се мъчи. Днес сутринта даже не можах да я отключа. Замерих акумулатора, показва 6.6V. За една вечер от какво може да падне един 95 амперов акумулатор на няма и година ? Имам навигация 16:9 колата е 330д 2002, ако имаше утечка нямаше ли да се прояви проблема по някакъв начин ? Утре ще ходя да ми видят акумулатора и да го заменят гаранционно евентуално, но не знам къде да го търся проблема.

Колега, утечката се проявява точно по описаният от теб начин. ;) Ако проблема е в акумулатора или зареждането, много преди напрежението да падне до 6.6V ще го разбереш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 06 Дек 2016, 11:28

Днес ще ходя да ми сменят акумулатора, защото най вероятно имам мъртва клетка. Пробвахме да я запалим с кабели, но нямаше никаква полза. Сменя ли акумулатора я карам да и намерят утечката, защото явно доста голяма, щом за една вечер да ми падне акумулатора.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i E46 2002г.
Детайли за колата: Газ/Бензин
143 коня
седан

Мнение от Svetlio_1 » 06 Дек 2016, 13:43

Да видят и реостата(таралежа)! Мен ме скъса да ми прави номера и да ми изразходва акумулатора всяка вечер :banghead: , докато не го смених :mhihi: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 06 Дек 2016, 17:38

Явно акумулатора се е предал. Направихме тест като заключим колата и изгаснах всички модули дали ще има консуматор, но нямаше. Нямам никакви утечки. Оставих акумулатора да го заредят 2 дни и ми дадоха друг, но се съмнявам да стане, ако има мъртви клетки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 06 Дек 2016, 19:38

Подобен сценарий става от машинките на централното. Спорадично не зацепва микроключето и за една нощ си останал без ток. На мен това ми е се е случвало няколко пъти. След това си зареждам акумулатора, слагам меря - всичко е наред. Но при диагностика GM модула си казва че има проблем с микроключето на някоя врата. Така че моя съвет е - направи си диагностика!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 09 Дек 2016, 14:39

Бяха ми дали един оборотен акумулатор, докато прегледат и заредят моя. Та вчера сутринта пак не можа да запали, замерих акумулатора 12.2V. Болта на минусовата клема се беше откъснал от планката под нея и не правеше добър контакт, та взех си смених клемата и нещата заспаха. Взех си стария акумулатор и след 1 нощ престой, колата тая сутрин си запали без никакви проблеми. Замерих я в покой 12.8V, а като е запалена 14.2V. Мисля си, че целия проблем си беше от клемата на минуса, но ще видим какво ще стане след 1-2 вечери.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 09 Дек 2016, 15:08

От дефектна клема няма да ти падне акумулатора.Направи си диагностика. Този проблем е доста спорадичен и може да се повтори утре, а може и след 2г :)
Макар да си призная, аз си направих диагностика и знам че шофьорската врата ми дава грешка от ключето, но не ми се занимава в този студ. А колата я имам почти 5г и до сега ми е го е правила 2 или 3 пъти. Та и така се кара :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Назад към E46