Гърмежи - паткания...при първи старт на минус 3

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Гърмежи - паткания...при първи старт на минус 3

Мнение от Демирев » 01 Дек 2016, 11:53

Тъй като видях прогнозата че ще бъде минус 5 сутринта угасих напълно газовото още вечерта и преминах на бензин и прибрах колата на закрито - но сравнително студено....около +2 градуса темп. на въздуха е вътре в затвореното помещение където нощува колата е.

Та при първи старт на +2 вътре в помещението и минус 3 навън на бензин изцяло завъртя чак след 15 сек...и почна да патка и гърми.....всички датчици са сменени и знам вече идеално и че при най-малък проблем с датчици или дебитомер умиращ чека ми светва веднага....сега обаче не свети....а имам гърмежи! При изключено газово от вечерта още! Чудя се вече от какво може да бъде?

Моторното масло е Тотал Кварц полусинтетик 10/40 за първа зима.

Заволито има проблем на минусови че гасне като се пусне на свобдна колата ама сега и на бензин проблеми.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Гърмежи - паткания...при първи старт на минус 3

Мнение от Denmark » 01 Дек 2016, 12:34

Нещо ти е разбазикано покрай газта. Провери свещите, че 15 сек. е адски много и за москвич, тия градуси не трябва да са никакъв проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Дек 2016, 16:23

Демирев написа:Тъй като видях прогнозата че ще бъде минус 5 сутринта угасих напълно газовото още вечерта и преминах на бензин и прибрах колата на закрито - но сравнително студено....около +2 градуса темп. на въздуха е вътре в затвореното помещение където нощува колата е.

Та при първи старт на +2 вътре в помещението и минус 3 навън на бензин изцяло завъртя чак след 15 сек...и почна да патка и гърми.....всички датчици са сменени и знам вече идеално и че при най-малък проблем с датчици или дебитомер умиращ чека ми светва веднага....сега обаче не свети....а имам гърмежи! При изключено газово от вечерта още! Чудя се вече от какво може да бъде?

Моторното масло е Тотал Кварц полусинтетик 10/40 за първа зима.

Заволито има проблем на минусови че гасне като се пусне на свобдна колата ама сега и на бензин проблеми.

Датчиците с какви са сменени- оригинални или китайски от 50лв. Друг вариант е да смуче паразитен въздух от някъде. Масло 10/40 не е подходящо, слага се 5W40, но не е от него проблема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 01 Дек 2016, 17:30

Смених маслото на полусинтетика защото и след смяна на три гарнитури на маслото преди 1500 км. пак тече жестоко.

Никаква разлика не видях и преди и сега еднакво пали на минус 3. Голяма мъка.

Всяка есен сменям гарнитури. Примирих се вече че за 10 000 км. ще доливам още един маслен резервоар - 4 лтр.

С чудовищтните проблеми на минусови темп. на газ и бензин обаче не мога да се примиря. Нито на газ нито на бензин се държи нормално....вечно играят оборотите - гасне и харчи като 6 цл. ламя по 14л. газ и 3 л. бензин за 100 км. смесено. :banghead:
И така и в никой сервиз не оправиха тези проблеми.
:banghead: :banghead:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2016, 10:40

Колега, намери някой, който да закачи колата с оригинален интерфейс за диагностика и да може да тълкува показанията- не може да правиш диагностика с чека на колата. Може да се наложи да се провери и сигнала на датчиците, както и дали няма паразитен въздух- може по-няколко начина да се засече.
За теча на масло, ако е от гарнитура- или гарнитурата е неподходяща или някой не я сменя правилно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 02 Дек 2016, 16:42

Закачана е десетки пъти и крайният резултат е зле към ултра зле.
Омръзна вече. Всяка зима едно и също.
1 свестен майстор не открих във Варна окръг :ranting: който знае перфектно стотиците проблеми на е46 и как да ги отстрани.

Малко са ми проблемите с играенето на оборотите и гасненето на минус темп....ами сега и зверски разход и на бензин и на газ.
И не върви на никакво гориво. И 100 октана и пак се мъчи харчи много като за 6 цл.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 02 Дек 2016, 17:39

Демирев написа:Закачана е десетки пъти и крайният резултат е зле към ултра зле.
Омръзна вече. Всяка зима едно и също.
1 свестен майстор не открих във Варна окръг :ranting: който знае перфектно стотиците проблеми на е46 и как да ги отстрани.

Малко са ми проблемите с играенето на оборотите и гасненето на минус темп....ами сега и зверски разход и на бензин и на газ.
И не върви на никакво гориво. И 100 октана и пак се мъчи харчи много като за 6 цл.

Спри газта от бутилката и покарай един ден на бензин,може да меша газ-бензин

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 04 Дек 2016, 13:14

Вероятно меша ама като няма кой да ромогне? :confused:
Вдигна разхода с над 5 л. - вече харчи безумните 15 лтр. газ и 3 лтр. бензин за 100 км.
Откачена история - 330 дизел харчи по-малко от мойта. :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 06 Дек 2016, 13:47

Датчик на разпределителния вал, сменян ли е и каква е марката?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 06 Дек 2016, 18:04

Сменян е миналата зима...преди 17-18 000 км. от евро 07 го купих...не помня марка...май италиански или тайвански....
....важното е че при монтаж на същия веднага угасна чека. Докато предния ден бях сложил бмв втора употреба от морга...уж чисто нов бил от блъскана англичанка и не угасн чека с него.

Инак смених преди дни възд.филтър и запечатох плътно кутията...не виждам да взема въздух отнякъде.
Вчера на минус 1 и на улицата цяла нощ нямах проблем нито 1 път не угасна на студа....

- утре обаче ще бъде минус 5 и ще имам жестоки проблеми с угасването докато загрее.

подиграва ми се тая кола и газово.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 07 Дек 2016, 17:35

Демирев написа:Сменян е миналата зима...преди 17-18 000 км. от евро 07 го купих...не помня марка...май италиански или тайвански....
....важното е че при монтаж на същия веднага угасна чека. Докато предния ден бях сложил бмв втора употреба от морга...уж чисто нов бил от блъскана англичанка и не угасн чека с него.

Инак смених преди дни възд.филтър и запечатох плътно кутията...не виждам да взема въздух отнякъде.
Вчера на минус 1 и на улицата цяла нощ нямах проблем нито 1 път не угасна на студа....

- утре обаче ще бъде минус 5 и ще имам жестоки проблеми с угасването докато загрее.

подиграва ми се тая кола и газово.

На диагностика веднага ще ти покаже. Прави ти мизерии този датчик. Оригинален струва 150лв, без отстъпка! Доста главоболия ще си спестиш :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 07 Дек 2016, 19:12

Не свети. Няма проблем с датчици.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Дек 2016, 15:44

Кой Евро стандарт си, че чакаш да ти светне? :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Дек 2016, 18:03

в цяла варна да няма кой да я оправи тази кола :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Назад към E46