Смяна подгревна свещ без демонтиране на всмук. колектор 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 i
Мечтае да кара: Камаз

Смяна подгревна свещ без демонтиране на всмук. колектор 320д

Мнение от salamaleikum » 30 Ное 2016, 16:59

Колеги, имам изгоряла свещ на 1-ви цилиндър (другите са ок) свеща на 1 ви цилиндър се вижда и ми се струва, че има достъп до нея без махане на колектора, свещите са беру (при свалянето на колектора за вихровите клапи, установих, че са такива). Искам да купя една нова свещ Беру и да я сменя, дали някой го е правил този "пиниз"? Благодаря предварително...колата е 320д 150 коня

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Смяна подгревна свещ без демонтиране на всмук. колектор

Мнение от awful » 30 Ное 2016, 17:48

Дамм тази свещ може да се смени без да махаш колектора, нали като зависи колко си копитен, :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 30 Ное 2016, 20:35

Да колегата е прав и на 330 също може ,но само да не подцениш ситуацията за да няма :banghead: .Виждал съм как се вади счупена свещ и не е приятно .Ако скоро е отвивана става и не е стегната как трябва да успех .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 30 Ное 2016, 20:41

Лошото е, че и аз имах 1-ва свещ и като я сменихме се оказа здрава и новата дава грешка. След седмица даде и втора свещ, че не работи. Най-вероятно релето ми е заминало. Колега, провери първо съпротивлението на свещта преди да я свалиш да не се окаже здрава! Иначе се сменя и без да се сваля колектора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 i
Мечтае да кара: Камаз

Мнение от salamaleikum » 30 Ное 2016, 23:19

Релето е сменяно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Дек 2016, 10:11

ceko88 написа:Да колегата е прав и на 330 също може ,но само да не подцениш ситуацията за да няма :banghead: .Виждал съм как се вади счупена свещ и не е приятно .Ако скоро е отвивана става и не е стегната как трябва да успех .

Това правило наистина е много важно, и трябва винаги да се спазва когато се работи по колата. Изобщо при ремонтна дейност, подхода трябва да е как да не повредим нещо и извършиш операциите правилно, а не как да спестим нещо- в последният случай, рано или късно, финансовата равносметка е печална. Гнездото на свеща трябва да се почисти, резбата на новата свещ трябва задължително да се намаже с грес за подгревни свещи, а самата свещ трябва да се стегне с динамометричен ключ, като нютонметрите, зависят от марката на свещта- всичкото това се прави за да няма проблеми при следващото и развиване.

Назад към E46