Смеси карантията 330д 184кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Смеси карантията 330д 184кс
Здравеите колеги от няколко дни започна да ми изчезва парното .... Вчера пътувам аз до стара загора от студ умрях ... Прес тия дни които парното ми намаляваше си мислих че радиатора на парното запушен и ще се сваля таблото .. ДО днес....... дигам капака да видя на колко минус е антифриза отварям капачката на антифризааа Кво да видя ... Бозаа якаа ... толкова гъста че ми задържаше нивомера на течността дигам капачката на маслото нищо му няма там не е смесило нивото не можах да разбера дали е паднало щото беше загряла ... Явно е че от пресяканото масло ми спря парното .. нО от къде да тръгна днес видях няколко приятели с бмв-та казват ми гарнитура на главата-топлообменник пукнат или между топлообменика и масленото тяло е заминало оплатненинето .... Един гледа да скопи топлообменика но тои вика е с един маркуч явно течността идва от блока ... И голяма дилема как да разбера от къде е проблема ..... Или проблема въобще не е от там ... Някои от колегите имал ли е такъв проблем Търсих из форума но не намерих нищо конкретно за моя модел.. Ако някои може да помогне с нещо ще съм благодарен.
- restart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d e60, 320cd
Re: Смеси карантията 330д 184кс
Колега, сваляш топлообменника и го надуваш за проверка, започни с него, най-вероятно е той.Колата надува ли маркучите?Бълбука ли в разширителния съд?Имай в предвид, че ако колата е нов внос и не си гледал там, е възможно умишлено това масло да е сипано там за да се вземе по-евтино, казвам го от личен опит с български джамбази в чужбина.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
По-вероятно е да е от топлообменника - той е слабо място на печките. После вече идва ред и на главата.
Si non confectus, non reficiat.
Благодаря за бързите отговори ... Днес свалих топлообменика иии кашата е голямаа ... На мястото на която водата излиза от блока и влиза в топообменика е мега корозирало мисля че проблема е от там поръчах топлообменика голямо търсене за нова гърнитура .... Но намерих утре ще доидат и ще пиша за резолтата .
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
пиши малко по-ясно 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
След смяна на топлообменника и колата е бомба парното доиде след изчистване на система ... топлообменника беше шупнал и спукан ....
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Екстра
Добре е и че сподели какъв е бил реално проблема и как си го оправил - темата така вече е завършена

Добре е и че сподели какъв е бил реално проблема и как си го оправил - темата така вече е завършена

Si non confectus, non reficiat.
7 мнения
• Страница 1 от 1