Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Re: Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни

Мнение от adko001 » 27 Ное 2016, 16:47

Принципно нестабилност е нормално да има, дори в момента е сухо и слънчево навън, а тая гума не е пригодена за тези условия. Днес пак правих някакви рокади с гуми и баланс, но проблема остана, сега съм се захванал с водачите на спирачките, защото не ми беше направило впечатление, че диска леко задържа и тайно се надявам това да е проблема, че се отклонява надясно, а в самото купе има един тих звук на триене(идващ отпред отдясно), не се бях заслушвал досега, защото рядко карам без музика, но днес го установих това. Ще пиша ако е това причината :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Ное 2016, 20:40

Стига с тая нестабилност. И аз съм карал с чисто нови гуми и нестабилност не е имало. Или минавате от нископрофилен размер към по-висока гума (съответно по-малък цолаж) или си внушавате. Просто различните гуми се усещат по различен начин в зависимост от това какво е целял производителя, какви са спецификите на автомобила, на какво налягане се карат, каква е текущата геометрия на окачването и т.н.
В случая към автора - няма лошо да си инспектираш автомобила, но щом дърпането се е получило след слагането на тези гуми значи проблема на 99% е от тях. Ако ти се пробва върни си старите летни и ще се убедиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 28 Ное 2016, 20:21

Аз съм на същото мнение като предишния колега. Няма как да дърпа гумата. Много пъти съм слагал нови гуми на различни автомобили и проблем не е имало! Ако с летните гуми няма проблем, гумите са криви.

Sent from my F3111 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Ное 2016, 20:31

adko001 написа:Здравейте, ще ползвам темата на колегата, проблема ми е следния:
Днес след монтиране и баланс на 4 нови зимни гуми при движение направо, по прав път,
без неравности, при скорост над 60-70км/ч. волана ми дърпа осезаемо надясно... :shock:
Преди да ги сложа нямах този проблем. Възможно ли е да е от некачествен баланс ?

С какви параметри са ти джантите? 4-ри еднакви ли са или да кажем спорт пакет, различно ЕТ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 29 Ное 2016, 11:25

dan-dam написа:
adko001 написа:Здравейте, ще ползвам темата на колегата, проблема ми е следния:
Днес след монтиране и баланс на 4 нови зимни гуми при движение направо, по прав път,
без неравности, при скорост над 60-70км/ч. волана ми дърпа осезаемо надясно... :shock:
Преди да ги сложа нямах този проблем. Възможно ли е да е от некачествен баланс ?

С какви параметри са ти джантите? 4-ри еднакви ли са или да кажем спорт пакет, различно ЕТ?

4 еднакви са, 7JX16 ET:47
Изображение

Предишна

Назад към E46