Син дим сутрин след високо ниво на маслото Е46 320d 150к.с!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- zlatev_atanas
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d Touring
- Детайли за колата: BMW E46 320d Touring 150ks 2002
Re: Син дим сутрин след високо ниво на маслото Е46 320d 150к
Колега кажи кой е вносителя и кой точно тип масло си сложил?
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
А един мармот завиваше ли колата в станиол?
Tires are evil - destroy them all ...
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Maverick1208 написа:Колеги в София е сервиза.Там където ми наляха догоре маслото беше в Дару Кар!!!Там ми направиха мизериите по колата!!! Незнам какво масло наливат по колите, но виждате резултата какъв е !!!
Колата започва да пуши яко синкав дим от това масло.
Много, много съм разочарован от тях, не съм очаквал такова некомпетентно отношение !!!
Колега, как се осмели да напишеш къде са ти сменяли това масло? Аз пак ще попитам защото пишеш: "преди това в BMW ми казаха", няма такъв филм "казаха" има фактура която са ти дали след като си платил - би ли постнал скрийншот от фактурата ти? Може и на лично. И пак ще ти напиша - в случая Дару Кар, ако това е истина носят пълна отговорност за това което са направили. Има много начини да те компенсират за всичко това. Интересно ми е ако някой от Дару прочете тази тема да узнаем и тяхното мнение, защото е твърде сериозно това което се е случило с теб.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Преди това в BMW ми казаха, че са ми наляли 5W30 БМВ масло и след тях ми започнаха проблемите, след като ми я наляха до горе!!!
Винаги съм твърдял, че 5W30 е неподходящо, това е може би поредният случай, който го доказва.
Не зная дали смяната не е извършена във връзка с акцията за смяна на масло, за която тече постоянно реклама- знаете как е при акциите, чистят се разни неща.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
zvetiko написа:Преди това в BMW ми казаха, че са ми наляли 5W30 БМВ масло и след тях ми започнаха проблемите, след като ми я наляха до горе!!!
Винаги съм твърдял, че 5W30 е неподходящо, това е може би поредният случай, който го доказва.
Не зная дали смяната не е извършена във връзка с акцията за смяна на масло, за която тече постоянно реклама- знаете как е при акциите, чистят се разни неща.
За параклисите наистина не е!
Sent from my F3111 using Tapatalk
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
zvetiko написа:Преди това в BMW ми казаха, че са ми наляли 5W30 БМВ масло и след тях ми започнаха проблемите, след като ми я наляха до горе!!!
Колега, кое е подходящо? Аз карам с 5W40, а някои казват, че 5W30 трябва да е. По-добре било за турбината. Пък на 5W30 дават, че е за коли с DPF, а аз нямам.

Иначе звучи малко нелогично да се дънят точно в маслото представителите. Вярно, че като ти сипват маслото, не виждаш срока на годност на първите четири-пет литра, а само на последния и то ако остане. Може и да е станала някаква врътка. Да не би да има някаква връзка с това, че вече маслото БМВ се прави от Шел, а не от Кастрол и струва двойно?
Аз пък си мислех, че за хубаво са почнали да го правят Шел.
Според мен, а и не само, не всичко е вискозитет.
Аз мисля, че не би трябвало да има разлика между две масла 5w30 и 5w40 при нормално каране.
Ако имаш уреди(датчик за температура и датчик за налягане на маслото) и напъваш колата в горещ летен ден, на тия уреди може и да хванеш разликата, ама не може с едното масло двигателя да работи много по-умерено и тихо във всички работни режими, а с другото да ги няма тия неща видиш и даже гори маслото, щото било w30, a нe w40
Друг път!
Плюс това, при студен двигател и ниски температури на масло, двете масла(5w30, 5w40) трябва да са с приблизително еднакъв вискозитет.
Не всичко е вискозитет и разликата между двете масла, които е сипал колегата е била в качеството(според мен).
Сега оригиналното масло БМВ ли е боклук, или просто колегата е попаднал на менте е друг въпрос.
Ма то па менте от Дару Кар ?
Важното, че си решил проблема и не си продължил да караш с това масло.
Аз съм с m57d30 на незнайни километри и съм с 5w30(не БМВ) и за 9000 км. не е мръднало
, а като се замисля е имало случаи, когато съм " натискал" колата доста сериозно.

Според мен, а и не само, не всичко е вискозитет.
Аз мисля, че не би трябвало да има разлика между две масла 5w30 и 5w40 при нормално каране.
Ако имаш уреди(датчик за температура и датчик за налягане на маслото) и напъваш колата в горещ летен ден, на тия уреди може и да хванеш разликата, ама не може с едното масло двигателя да работи много по-умерено и тихо във всички работни режими, а с другото да ги няма тия неща видиш и даже гори маслото, щото било w30, a нe w40

Плюс това, при студен двигател и ниски температури на масло, двете масла(5w30, 5w40) трябва да са с приблизително еднакъв вискозитет.
Не всичко е вискозитет и разликата между двете масла, които е сипал колегата е била в качеството(според мен).
Сега оригиналното масло БМВ ли е боклук, или просто колегата е попаднал на менте е друг въпрос.
Ма то па менте от Дару Кар ?

Важното, че си решил проблема и не си продължил да караш с това масло.
Аз съм с m57d30 на незнайни километри и съм с 5w30(не БМВ) и за 9000 км. не е мръднало

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3