Как се компенсира високото ниво на антифриза?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Как се компенсира високото ниво на антифриза?
Здравейте колеги,
сипах малко повече антифриз в разширителния съд. По-ниско от отвора където излиза от водната помпа струята, но днес видях че около капачката има течност... Мислех че не е проблем, щото на друга кола съм сипвал така и то се компенсира. На Е46-цата дори и след 50 км. пак е такова нивото(малко по-високо). Знам че има начин да се оттече това когато е в повече, но не знам как става. Сега, имам и един "О" пръстен точно около капачката от който сълзеше, но беше поспрял. Ако е от него, може и с добавка да се опитм да го спря този лек теч, щото иначе ми се струва по-сложно... -знам ли.
сипах малко повече антифриз в разширителния съд. По-ниско от отвора където излиза от водната помпа струята, но днес видях че около капачката има течност... Мислех че не е проблем, щото на друга кола съм сипвал така и то се компенсира. На Е46-цата дори и след 50 км. пак е такова нивото(малко по-високо). Знам че има начин да се оттече това когато е в повече, но не знам как става. Сега, имам и един "О" пръстен точно около капачката от който сълзеше, но беше поспрял. Ако е от него, може и с добавка да се опитм да го спря този лек теч, щото иначе ми се струва по-сложно... -знам ли.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Как се компенсира високото ниво на антифриза?
Не ти се разбира много какво питаш,но ако ти е в повече антифриза го изтегли с една спринцовка до пражилното ниво
ПС Как ти се чете ника на български?

ПС Как ти се чете ника на български?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Раздавай газ и като дигне хубаво налягане ако ти е читава капачката ще си изхвърли ненужното, поне при мен е толквоа капризна, че има ли дори един пръст над COLD | KALT нивото си го изхвърля през капачката 

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Това питах, -как се компенсира нивото.
Значи през капачката?
Значи през капачката?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
abracadabra написа:Това питах, -как се компенсира нивото.
Значи през капачката?
Да.Капачката играе ролята на клапан и когато налягането стане голямо от там се освобождава.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колеги.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Според мен най-добре с една спринцовка си премахни излишно количество антифриз. Клапана на капачката изобщо не е сигурно дали ще сработи (освен ако не си я сменял с нова) и най-много след време да има тема ''Колеги спука ми се казанчето за антифриза''. Пластмасите на охладителната система на Е46 не са от най-издържливите и по-добре недей рискувай 

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Да, мисля от пробката за обезвъздушаване да отпусна малко, докато стигне нивото.
8 мнения
• Страница 1 от 1