проблем с business cd - не взима диска

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с business cd - не взима диска

Мнение от Perkata89 » 18 Ное 2016, 23:14

Здравейте Колеги,

от скоро съм нов собственик на БМВ E46 320d 2004 и съответно нов член на форума, поради което предварително се извинявам ако темата ми е не където трябва или има вече такава.

проблема ми е следния:
след като станах горд собственик на автомобила, с ентусиазъм си записах диск и реших да го сложа в CD-то да пробвам музичката (когато го гледах автомобила, нямаше налично сд и пробвах само радиото, което си работеше, като собственика от който я купих ми каза че си работи и сд-то, само понякога трудно бил вадил дисковете), та тръгвам да пъхам диска и нищо, имам чувството че няма нищо вътре и даже ако не го бях задържал диска щеше да изпадене вътре в CD-то(да се смея ли да плача ли). Имам чъвството че шейната която дърпа диска изобщо я няма.
Та въпроса ми е някой има ли представа възможно ли е това, радиото да работи пък сд изобщо да няма, някой друг имал ли го е същия проблем?

утре мисля да го разглобя, но и да го разглобя какво да го правя? :lol: :lol: :lol:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d
Детайли за колата: E46 320d 150hp 2004 Sedan

Re: проблем с business cd - не взима диска

Мнение от Warrick » 21 Ное 2016, 18:40

Здравей,
за да не правя нова тема, тъй като проблема ми е подобен ще пиша и аз тук.
Със същият модел (E46 320d 2004) и при мен проблемът е подобен - вкарвам диска нищо не се случва(не вижда песните) и доста трудно излиза след това CD-то. Може би при мен проблема идва от това че съм го записал в MP3 формат и затова не тръгва нищо. Също така не съм сигурен в какъв формат трябва да са записани песните на диска. Ако може някой колега да сподели какъв формат трябва да са песните на CD-то точно за този модел, защото някъде пишат един формат, някъде друг.
Ако е имал някой подобни проблеми със CD-то може да сподели впечатления и препоръки :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: проблем с business cd - не взима диска

Мнение от stony1 » 01 Дек 2016, 2:53

Perkata89 написа:Здравейте Колеги,

от скоро съм нов собственик на БМВ E46 320d 2004 и съответно нов член на форума, поради което предварително се извинявам ако темата ми е не където трябва или има вече такава.

проблема ми е следния:
след като станах горд собственик на автомобила, с ентусиазъм си записах диск и реших да го сложа в CD-то да пробвам музичката (когато го гледах автомобила, нямаше налично сд и пробвах само радиото, което си работеше, като собственика от който я купих ми каза че си работи и сд-то, само понякога трудно бил вадил дисковете), та тръгвам да пъхам диска и нищо, имам чувството че няма нищо вътре и даже ако не го бях задържал диска щеше да изпадене вътре в CD-то(да се смея ли да плача ли). Имам чъвството че шейната която дърпа диска изобщо я няма.
Та въпроса ми е някой има ли представа възможно ли е това, радиото да работи пък сд изобщо да няма, някой друг имал ли го е същия проблем?

утре мисля да го разглобя, но и да го разглобя какво да го правя? :lol: :lol: :lol:

Да възможно е. Радиото работи и при демонтирана механика на плеарът.
Warrick написа:Здравей,
за да не правя нова тема, тъй като проблема ми е подобен ще пиша и аз тук.
Със същият модел (E46 320d 2004) и при мен проблемът е подобен - вкарвам диска нищо не се случва(не вижда песните) и доста трудно излиза след това CD-то. Може би при мен проблема идва от това че съм го записал в MP3 формат и затова не тръгва нищо. Също така не съм сигурен в какъв формат трябва да са записани песните на диска. Ако може някой колега да сподели какъв формат трябва да са песните на CD-то точно за този модел, защото някъде пишат един формат, някъде друг.
Ако е имал някой подобни проблеми със CD-то може да сподели впечатления и препоръки :)

По-добре пробвай със стандартен аудио формат, но ми се струва, че механиката ти е за профилактика, а оптиката за смяна.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Назад към E46