bmw e46 330d чукане при студен старт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
bmw e46 330d чукане при студен старт
Здравей те колеги днес като запалих и оставих колата да поработи на място да позагре се появи едно страно чукане което неможах да хвана от каде идва чукането се изразяваше в интервали чукне 3-4 пъти спре за няколко секунди кат позагря изрязах я малко слезнах от колата и чукането изчезна ще сам ви благодарен да ме насочите каде да търся проблема докато не е станало по сериозно самнението за сега ми е за някоя дюза
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: bmw e46 330d чукане при студен старт
tishooo87 написа:Здравей те колеги днес като запалих и оставих колата да поработи на място да позагре се появи едно страно чукане което неможах да хвана от каде идва чукането се изразяваше в интервали чукне 3-4 пъти спре за няколко секунди кат позагря изрязах я малко слезнах от колата и чукането изчезна ще сам ви благодарен да ме насочите каде да търся проблема докато не е станало по сериозно самнението за сега ми е за някоя дюза
Провери си нивото на маслото. Ама някъде наравно да е. При мен всяка сутрин почуква 2-3 секунди след палене, но после утихва. Доколкото знам е нормално за двигател на много километри. Иначе го е правила два пъти по-продължително, докато загрее, когато маслото ми беше паднало около минимума.
Също е напълно възможно да идва от дюза. При мен на студено едната дюза ми дава голяма разлика в сравнение с топъл мотор.
маслото е над максимума когато го сменях сипах малко повечко без да искам и си виках че ще го изгори понеже скоро бях взел колата и не знаех дали гори масло вече съм на 10 000 км от смяната и не е мръднало грам седи си над максимума карам я с 5/30 до сега такова чукане не съм чувал иначе мотора работи добре не трепери
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Чукането може да е много относително,повдигач клапан дюза обтегач на пистовия ремак и т.н.
Трябва да се чуе и да се трьгне от някаде
Трябва да се чуе и да се трьгне от някаде

колеги бях на диягностика одеве и 2 от дузите имаха лоши стоиности и ми казаха да свалям всички дюзи и да ги карам на стенд бихте ли ми припоръчали някаде в пловдив и горе долу колко взимат на дуза в оптелата май е по 30 лв на дуза
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Авела на кукленско http://www.dizel.bg/contacts
6 мнения
• Страница 1 от 1