проблем с охладителната система и парно Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с охладителната система и парно Е46

Мнение от ЛЛЛ » 14 Ное 2016, 18:48

Здравейте! Автомобила ми е БМВ Е46 2,2 къб. 170 к.с. бензин. Сменил съм двата термостата, водна помпа, воден радиатор, няколко капачки към разширителния съд, горен маркуч/защото се деформира/, изолирал съм изпарителя на газовото. Загрява /стрелката отива на червното/, хвърля водата през капачката, долният маркуч остава студен, парно духа топло само на високи обороти, на ниските духа студено. След като се обезвъздуши....няколко дена и пак загрява до червено. Смених трима майстори и всеки вдига ръце и не знае. Когато стрелката на температурата мине средата не се включва аварийната перка, всъщност много рядко. Една седмица не съм я палил и като отворих капачката на разширителния съд имае налягане. Бях я оставил с вода и реших да я пусна, изтече около 1,5 литра вода, навярно толкова е имала в радиатора, а в разширителния съд остана вода, поплавака стоеше изправен. Запалих за малко, но не излезе и капка вода от пропката или от капачката горе за наливане. HELP!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с охладителната система и парно Е46

Мнение от Benord » 14 Ное 2016, 22:12

Явно капачката не пасва хубаво на новия радиатор. Хвърля течността като загрява и гълта въздух докато се охлажда.В охладителната система се събира въздух и всичко описано от Вас е показателно затова.
Обезвъздушете системата и като загрява на по-високи обороти би трябвало да изкарва течност през капачката.Сменяли сте капачки,май е ред да смените и разширителният съд.

Потребител
Аватар

Re: проблем с охладителната система и парно Е46

Мнение от ЛЛЛ » 14 Ное 2016, 22:43

Benord написа:Явно капачката не пасва хубаво на новия радиатор. Хвърля течността като загрява и гълта въздух докато се охлажда.В охладителната система се събира въздух и всичко описано от Вас е показателно затова.
Обезвъздушете системата и като загрява на по-високи обороти би трябвало да изкарва течност през капачката.Сменяли сте капачки,май е ред да смените и разширителният съд.

Разширителен съд не съм сменял, някои от капачките изспускаха отгоре при загрял двигател. Днес ми направи впечатление, че като я форсирах на място пуши бяло....дали не съм отищъл на гарнитура, или глава? Обезвъздушават системата...пак няма парно и не отваря долния термостат

Назад към E46