Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от k.milanov » 08 Ное 2016, 22:15

Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам :mrgreen: ) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто :yes: с немски и английски обаче :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Ное 2016, 23:28

k.milanov написа:Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам :mrgreen: ) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто :yes: с немски и английски обаче :yes:

Първо ниво съпорт (най-ниското) е 1200-1400, макс 1500 чисто. Не дават повече, щото почти всяка маймуна дето назнайва компютър може да се справи, а университетите непрекъснато бълват топли кадри и винаги има чакащи на опашка.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 08 Ное 2016, 23:33

Zagy написа:
k.milanov написа:Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам :mrgreen: ) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто :yes: с немски и английски обаче :yes:

Първо ниво съпорт (най-ниското) е 1200-1400, макс 1500 чисто. Не дават повече, щото почти всяка маймуна дето назнайва компютър може да се справи, а университетите непрекъснато бълват топли кадри и винаги има чакащи на опашка.

Т.е. това е ниска заплата ли? :roll:
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Ное 2016, 0:01

Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.

Аз едно време като започнах в съпорта - първата ми заплата беше 650 лева. Когато започнах в НР заплатата ми беше 1100 лева. И така.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 09 Ное 2016, 0:02

Zagy написа:Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.

На колко човека си работодател ? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 09 Ное 2016, 9:17

И кво излиза сега? Че тук във форума взимат депутатски заплати! Я колегата дето знае заплатите да каже официалните депутатски и министерски, че е интересно.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 09 Ное 2016, 9:53

За съпорта - зависи къде работиш. На някои места първото ниво е 800, в други може и да е 1400.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Ное 2016, 10:17

nqmam_bmw написа:
Zagy написа:Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.

На колко човека си работодател ? :roll:

Не съм работодател - проС бачкатор съм :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Ное 2016, 10:34

Zagy написа:Не съм работодател - проС бачкатор съм :)

ама имаш стаШ, брато :mhihi:

това е най-важно за голяма заплатка
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RadoIvanov » 09 Ное 2016, 11:07

drago9205 написа:За съпорта - зависи къде работиш. На някои места първото ниво е 800, в други може и да е 1400.

+1, не навсякъде раздават 2к за стартова заплата.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Ное 2016, 11:14

vicho написа:
Zagy написа:Не съм работодател - проС бачкатор съм :)

ама имаш стаШ, брато :mhihi:

това е най-важно за голяма заплатка

Верно е - докато мои познати обикаляха кви ли не университети в търсене на n на брой дипломи, аз си бацах тука тихо и кротко... Сега на някои от тях може и да им е светнала лампичката къде е ключа от бараката.

Имах и известна доза късмет де :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 09 Ное 2016, 11:49

Zagy написа:

Заплатите с немски и английски или френски и английски се вдигнаха, защото търсенето е огромно и конкуренцията също. Мен чистата заплата би ми била с малко повече от това което си посочил като максимум, като имам възможност за едни 10% бонус всеки месец, но аз взимам половината, защото съм студент и работя на половин работен ден. Имам познати в IBM на същата позиция и до колко е вярно не знам, но преспокойно си докарват между 1900 и 2000 на месец :yes:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Ное 2016, 12:05

k.milanov написа:Заплатите с немски и английски или френски и английски се вдигнаха, защото търсенето е огромно и конкуренцията също. Мен чистата заплата би ми била с малко повече от това което си посочил като максимум, като имам възможност за едни 10% бонус всеки месец, но аз взимам половината, защото съм студент и работя на половин работен ден. Имам познати в IBM на същата позиция и до колко е вярно не знам, но преспокойно си докарват между 1900 и 2000 на месец :yes:

Да - първо ниво тех съпорт е някъде там, но това вече са хора с технически познания. Иначе ако си само в хелпдеск или колцентър ти искат само английски и да се оправяш с комп - там заплатите са тия дето ги споменах.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 09 Ное 2016, 16:46

стаШ-а е всичко :yes: без късмет не става, но се иска и много работа...и аз не успях да си завърша висшето, но пък за какво ми е вече, като никой не го интересува дипломата, а опита в дадена сфера. Особено в сферата на хазарта, която е по-рядко споменавана, но пак е в ИТ сферата. От 2 години съм на ръководна позиция и всичко е супер. Може би защото не съм в БГ фирма, но това е ясно...Разбира се, за някои позиции дипломата и доброто образование са задължителни, но в хазартния бизнес опитът е всичко, другото се учи в движение :mhihi: Най-важното е да сме живи и здрави :ok:

Между другото ИТ маняците понякога са странни птици - брат ми като беше VP в Телерик и шеф на Sitefinity ми е споменавал за интервю, където казват на човека почваш на 4к, догодина си на 5к, бонуси на 3 месечие, 13 заплати бла бла горе долу 75-80к чисто на година и ония става и си тръгва обиден по средата на интервюто...Много малко пари му предлагали :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Ное 2016, 17:10

Aко VP е Vice President правилно си е станал и тръгнал. Там месечните заплати са 5 цифрени. Бонуси и др. отделно. Малък/младши такъв знам взимаше 7к евра чисти на месец, голям/старши - 15к евра на месец :mhihi:
Иначе е вярно тва за колите. Половината ми ИТ познати са на нови Киа, Тойота, Хонда, Хюндай и т.н. Само единия е с Е90 и друг с Ф10 :mhihi: А, и един с МЛ АМГ :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата