Правилно свързване на газов изпарител.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Правилно свързване на газов изпарител.
Колеги дайте ми идея от къде е най-удачно да хвана водна магистрала за изпарителя (323ci). Аз съм го хванал ето така https://s11.postimg.org/btdxg7qrn/1sos.png но имам проблем. Преди да закача изпарителя имах страхотно силно парно, сега го няма никакво - играх си да обезвъздушавам, но неще да духа топло 

- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
Re: Правилно свързване на газов изпарител.
Попринцип е така, но според мен много по-добре е да се свърже последователно на подгрева на дроселовата. При мен е така и никакви проблеми, дебита е достатъчен
- luizov
- младши ентусиаст
-
alexignatov написа:Попринцип е така, но според мен много по-добре е да се свърже последователно на подгрева на дроселовата. При мен е така и никакви проблеми, дебита е достатъчен
Къде е тоя подгрев на дросела данеби 6-таците да нямат, ако може една схема.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
пише ти колегата за м50 най вероятно. КОлега при нас с двойния ванус , това е единствения възможен начин. Аз съм така и няма проблем с парно.
За милиони-няма закони.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
сложи щуцери на 10мм за метан и ше имаш парно яко , ама няма па да ти топли изпарителя
.
Според мен не би трябвало да нямаш проблеми с парното ама знае ли човек.

Според мен не би трябвало да нямаш проблеми с парното ама знае ли човек.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- luizov
- младши ентусиаст
-
Май се оказа че проблема главно е бил в обезвъздушаването. Имам обаче още един въпрос - доколкото знам капачката на разширителния сън трябва да държи налягане и маркъчат преди разширителния съд да се втвурдява при достигната работна температура, а моя седи мек, дали има проблем с капачката на разширителния съд? Като я отвивам няма изсъскване. Ако тя е прецакана каква да си купя (марка)?
- luizov
- младши ентусиаст
-
Вече съм газифициран - конфигурация LPG tech комп. , бързи дюзи LPG tech dragon, изпарител Shark 1500. Колата върви добре, но ми гори много 15.5л. За 110км извънградско шофиране.
Дали не са добре разпробити дюзите 2,4mm (323ci 2.5 170hp.). Другото което ми прави впечатление е че като обърне на газ домирисва на неизгорена сурова газ, и още нещо като я карам на ниски обороти, примерно 1500 оборота на 4-та и като смачкам до долу придърпва на тласъци. Според вас какви са оптималните размери на дюзите и на какво налягане трябва да е изпарителя за този мотор.
Дали не са добре разпробити дюзите 2,4mm (323ci 2.5 170hp.). Другото което ми прави впечатление е че като обърне на газ домирисва на неизгорена сурова газ, и още нещо като я карам на ниски обороти, примерно 1500 оборота на 4-та и като смачкам до долу придърпва на тласъци. Според вас какви са оптималните размери на дюзите и на какво налягане трябва да е изпарителя за този мотор.
- don't be
- младши ентусиаст
-
Ела до Казанлък да ти я настроя. Но първо почни с дюзите , на това налягане 1 бар не повече. или ги намали на 2.0 или 2.2
За милиони-няма закони.
При мен са 2.8 (2.6 м дават по принцип за романото) на 1.5 (пише pressure gas и датчика е AEB25 , но доколкото четох в софтуера показва диференциалното ).
Газаджийте ми я бяха оставили на 2.2 дюзи с 1.35 налягане и не бих казал ,че съм усетил разлика със сегашната конфигурация , освен тази ,че вече картата ми не почва от 175 нагоре ..
Газаджийте ми я бяха оставили на 2.2 дюзи с 1.35 налягане и не бих казал ,че съм усетил разлика със сегашната конфигурация , освен тази ,че вече картата ми не почва от 175 нагоре ..

- luizov
- младши ентусиаст
-
don't be написа:Ела до Казанлък да ти я настроя. Но първо почни с дюзите , на това налягане 1 бар не повече. или ги намали на 2.0 или 2.2
Значи да проверя налягането на изпарителя, понеже незнам на колко е в момента (имам кабел мога да проверя)и ако е над 1.0 да го бутна на 1.0 за този размер на дюзите. Иначе колега ако не се получат нещата обезателно ще мина

- don't be
- младши ентусиаст
-
Ще изгориш повече газ в опити. Направи ли хубава карта на бензин ?
За милиони-няма закони.
- luizov
- младши ентусиаст
-
don't be написа:Ще изгориш повече газ в опити. Направи ли хубава карта на бензин ?
Мисля че да не му разбирам много много. Утре след работа ще пусна софта и ще направя скрийншоти
- luizov
- младши ентусиаст
-
13 мнения
• Страница 1 от 1