Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от drago9205 » 07 Ное 2016, 12:42

Да ама не може само на мусака да се кара - имаш закуска, обяд и вечеря, както и междинни хранения.
Абе дори да си готвиш и да си носиш храна на работа - ако сте 2-ма души излиза 15-20 лева на ден (минимум) пълноценното хранене. А има и други разходи освен храната.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Ное 2016, 12:53

madafaka_donkele написа:Само дето има и голяма разлика между приличен живот и изхвърляне. Разлика, която така като гледам доста хора не правят и се получава "ми 5к взимам, ма не стигат" :mhihi:

И аз това се опитвам да кажа, ама всеки си гледа от неговата камбанария.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 07 Ное 2016, 15:06

Каквото и да го въртим и сучем всеки от собствената си камбанария и най-вече !!!разбирания!!!, то доходите в БГ като цяло са ниски! Цитират се суми на месец от порядъка на 2-3 и нагоре к, а тия от по-малките градове и тия които в София са на 500-700 лв. чисто какво правят? Това се нарича мега оцеляване и Беър Грилс не пасти ами корени от глухарче да яде. Положението е трагично. Нещо да вметна за цигарите - аз като пушач държа на тезата, че само пушач може да разбере друг пушач. И това с цигарите е видимо нещо и много вредно според общественото мнение. Ок, ама има една камара хора които дават безбожни суми за протеини, ножове, марки, въдици, блесни и прочее, които пак са мега разход. И в един момент се оказва че човек който пуши и дава по 200 лв. на месец за цигари и това му е единствената краста е по-добре от някой който набива по 500-600 лв. на месец за ножки, такъми и/или фитнес. Имам един приятел все ми чете конско за цигарите, но той дава по 4-5 лв. на ден за натурален сок. Сок в който има супер много консерванти и вредни добавки. Ама цигарите били вредни :mhihi: Та така. Всеки си гледа от неговата градинка и разбирания. Доходите са ниски, а не разходите за адикшъни високи. Икономията е майка на мизерията.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Ное 2016, 15:27

Аз не съдя за крастите ... няма и как тъй като аз самия имам доста ...

Аз лично спрях цигарите заради таралясниците, та положението даже не е и 0:0 ... :mhihi:
Просто реших, че тия пари могат да отиват другаде вместо да се превръщат в храчки, кашлица, смрад и лош дъх :mhihi:
Да не ми се разсърди сега някой пушач ... лично мнение ...

Въпроса е, че цигарите се появиха като нещо от 1ва необходимост и то като немалка цифра от бюджета ...
Не са нужни по никакъв начин никому и не са нищо друго освен лош навик :dunno:
Съжалявам, пушил съм и не съм загубил красотата на живота със спирането на цигарите ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 07 Ное 2016, 18:20

И в крайна сметка пак си излиза, че си трябват поне 5к на месец

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Ное 2016, 18:38

koziak написа:И в крайна сметка пак си излиза, че си трябват поне 5к на месец

Малко са. Все пак говорим за 5к на човек. 4 членно семейство - абослютен минимум/праг на бедността 20к и то предимно хляб и сол, 3 дена в седмицата бобена чорба, 3 дена супа леща и 1 ден половин кило кренвирши по 80ст. килото :kuku: :banghead:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Ное 2016, 18:44

madafaka_donkele написа:
koziak написа:И в крайна сметка пак си излиза, че си трябват поне 5к на месец

Малко са. Все пак говорим за 5к на човек. 4 членно семейство - абослютен минимум/праг на бедността 20к и то предимно хляб и сол, 3 дена в седмицата бобена чорба, 3 дена супа леща и 1 ден половин кило кренвирши по 80ст. килото :kuku: :banghead:

Тоя па буржоата... боб и леща ядял... па и кренвирши... :D :D :D :bchug:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2016, 19:06

Пичове,осъзнайте се..
21ви век в Ес сме,жалко е да си говорим как 1000 ЕУР са супер дупер върха на сладоледа за 4-ри членно семейство,това е мизерия...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 07 Ное 2016, 20:38

Средната заплата примерно във Франция е около 2500 евро. Миниманлата беше около 1400 и нещо - 1500. А същевременно хранителните продукти и други подобни разходи не се различават особено от тукашните. Нарочно не споменавам Германия от една страна и примерно Португалия или Испания от друга. Та така, тук с едни 200-300-400 евро масовия бачкатор и не само бачкатор трябва да прави фокуси. Разбира се това не касае Софиийският милионер който за под 5к не става от леглото.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 07 Ное 2016, 21:52

streetz написа:Мда, мизерията е да ядеш домашна мусака, която излиза 10-15 лв да се приготви и дето двама души спокойно ще се нахранят 3 пъти вместо като един истински гъзар да приседнеш в Хепи и да ядеш претоплени манджи за 10-15 лв порцийката ... нали :lol: И после що 2000 не стигали на месец.

Тва с мусаката съм го пробвал, ебаси, аз като накупя уж хубава кайма и останалите продукти, подправки и тн, като калкулирам тока и загубеното време по готвенето и после миенето :mhihi: за една мусака дето я ям 3 пъти, че то по-евтино ми излиза да ям навън (бързи хранения, кварталното бистро и тн) :mhihi: Звучи нелепо, но наистина е така..

сега онтопик, студент съм редовно обучение, ходя на лекции в НБУ (такси 1300 лв, плащам си ги сам без студентски кредити), през останалото време ходя на работа (то за тия пари май е стаж или по-скоро хоби :lol:), често имам по 14-15 дни поред без почивен дори половин ден от работа и/или лекции и според заетостта ми си докарвам между 800 и 1000 лв. Живея на квартира, почти нямам време за заведения и кафета и в месеците, когато не връзвам 1000 лв ми идва нанагорнище... Дали ще излезе някой харч по колата, дали нещо дреха или консуматив за квартирата, 1-2 пъти в месеца театър или кино, недай си боже нещо по здравето - парите си отиват, без да имам някакъв огромен разход. Реално наистина, за нормален сам човек трябват минимум 1200-300 лв, за да няма лишения.. а ако може да спестява си е направо цар.. на мен трудно ми се получава, но не е невъзможно.. Правил съм и другия експеримент, да си готвя почти всеки ден, да карам на сандвичи, яйца и спагети, да не си позволявам разни бързи хапвания през деня в офиса, абе да не харча за храна извън Фантастико и продуктите от първа необходимост, спестеното е от рода на 50-тина лева на месец.. не мисля, че си заслужава точно от качествена храна да се пести.

Някой беше споменал, как голяма част от хората нямат заделени пари.. наборите ми и изобщо така недолюбваното поколение след 85-90-набор наистина нямат пукнат лев.. пример са двамата ми съквартиранти - смея да кажа много свестни, интелигентни, разумни, и двамата имат доходи близки до моите, но нямат повече от парите, с които разполагат всеки месец. Когато на единия му пръдне нещо по колата, тя се спира от движение и до 2-3 месеца, когато се съберат пари, се оправя (говорим за нефрапиращи ремонти от порядъка на 150-200 лв веднъж-два пъти в годината, масла, накладки, гуми - такива неща просто не се сменят). Но не пречи да има айфон някакъв си, макбук, фотоапарат за 3-4к лв, кецове по 200 лв през месец се купуват, щото разбираш ли били намалени от 240 и т.н- всичко това на изплащане разбира се.. и накрая на месеца от основна заплата 800 лв като даде 400 за кредити и после кара на леща, боб и филии с майонеза..
Имам фонд "и аз съм човек", но не правя импулсивни покупки, нямам кой знае каква скъпа техника, но не ми липсва нищо и изобщо гледам да притежавам неща, които ми вършат работа, а не да съм гъзар.. та понякога се налага да харча от 'фонда', но го възстановявам и спя спокойно..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Ное 2016, 22:08

DriftoMania написа:

Тва с мусаката съм го пробвал, ебаси, аз като накупя уж хубава кайма и останалите продукти, подправки и тн, като калкулирам тока и загубеното време по готвенето и после миенето :mhihi: за една мусака дето я ям 3 пъти, че то по-евтино ми излиза да ям навън (бързи хранения, кварталното бистро и тн) :mhihi: Звучи нелепо, но наистина е така..

Звучи нелепо, щото така ти отърва :mhihi: Кило хубава смес кайма, ма не от уидъу, кауфланд, била и подобните ти е 7-8лв. С едно кило кайма ще направиш мусака, дето цяла седмица само мусака ще вечеряте двама души. Картофи, мляко и другите - сумарно 3лв., ако не и по-малко. Станаха 11лв. Сложи грубо 5 часа ток по 2 киловата са ти 10 киловата, грубо още 2лв. Станаха 13. Сложи 1 кубик вода и малко веро - 1лв. Станаха 14лв. Ще загубиш малко време да го приготвиш първоначално, после само ще притопляш. А сметни сега колко ще ти излезне 3 пъти по една мусака на човек. Даже и в най-разбития пишман ресторант подобието на мусака с 1 хапка кайма в порцията ти е 4-5лв. или точно двойно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 07 Ное 2016, 22:15

madafaka_donkele написа:
DriftoMania написа:

Звучи нелепо, щото така ти отърва :mhihi: Кило хубава смес кайма, ма не от уидъу, кауфланд, била и подобните ти е 7-8лв. С едно кило кайма ще направиш мусака, дето цяла седмица само мусака ще вечеряте двама души. Картофи, мляко и другите - сумарно 3лв., ако не и по-малко. Станаха 11лв. Сложи грубо 5 часа ток по 2 киловата са ти 10 киловата, грубо още 2лв. Станаха 13. Сложи 1 кубик вода и малко веро - 1лв. Станаха 14лв. Ще загубиш малко време да го приготвиш първоначално, после само ще притопляш. А сметни сега колко ще ти излезне 3 пъти по една мусака на човек. Даже и в най-разбития пишман ресторант подобието на мусака с 1 хапка кайма в порцията ти е 4-5лв. или точно двойно...

Е това ми е мечтата за нормален живот.
3 дни в седмицата да набивам мусака,а другите 4 леб и зъби.Като съм на работа да не ям.Да не пуша.Да не пия по едно малко.И колата да продам,че си е разход...Так може и с 200лв да се живее на воля.
Дано ми остане някой лев да се гръмна та да не се мъча :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2016, 22:27

Гледам не правим разлика между живот и преживяване.

Тия дни си намерих из нас разни стари документи. ГО за 2002-ра ми е било 32лв :shock: Понастоящем 180лв. Ако ги съотнесем към средната РЗ тогава и сега ДВОЙНО увеличение. Данъкът 11.40, а сега 80лв. Тук даже не ми се смята. Като сложим и винетка, която преди я нямаше колко % по-скъпо е днес да караш кола, отколкото преди 14 години? 200, 300, 500?

Същото важи предполгам и за всички останали стоки с ежедневна употреба. Да не говорим, че сега тук се обяснява как човек трябва да е щастлив ако взима към 1000лв. Т.е. близо до средната заплата. Пък тогава гледам, че съм взимал точно двойно на средната. Плюс по-ниските разходи и какво се получава? Всеки четвъртък Ескейп беше задължителен (ретро партито за който помни). Петък и събота на друго място. Винаги имаше запазена масичка и бутилка някаква. Всяка вечер. Ама всяка се ходеше на кафе. Ядене в Хепи-мепи, не беше проблем. Сега като гледам 2к няма да стигнат и до средата на месеца с такова харчене.

Очевидно цените от много години изпреварват доходите и си обедняваме ама бавно и сигурно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Ное 2016, 22:32

Момчета, не искам да засягам никого и да ми се сърди, но ще ви кажа каква е истината според мен. Пари има, високи заплати има, има търсене на специалисти. Аз съм започнал да работя на 15 години, за 25 години работа имам самочувствието на специалист и почти виртуоз. Забелязал съм, че когато човек иска и не е тъп, може да постигне много. Докато някои хора губят по 4-5-6-7-8 години в следване на Икономика на Индустрията в УНСС и като излезнат от там започват работа като пицари във Виктория, други хващат някоя професия и вече на 22 взимат по 2-3 000 лева в някой печатарски цех. В момента бизнесът дава мило и драго за кадри специалисти. Има яки заплати, но няма хора. Повечето ги мързи, искат да са меринджеи в офис, ама и затова не стават. Заебете ги тия виши и хванете професията си в ръце, има търсене, аз в момента търся хора за много неща и давам добри пари, няма казвам точно какво, за да не прозвучи като реклама, но не съм само аз, бизнесът има нужда от кадърни хора, това сте вие! Не се оставяйте по течението, не работете посредствена работа за жълти стотинки!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 07 Ное 2016, 22:36

Мордехай написа:Момчета, не искам да засягам никого и да ми се сърди, но ще ви кажа каква е истината според мен. Пари има, високи заплати има, има търсене на специалисти. Аз съм започнал да работя на 15 години, за 25 години работа имам самочувствието на специалист и почти виртуоз. Забелязал съм, че когато човек иска и не е тъп, може да постигне много. Докато някои хора губят по 4-5-6-7-8 години в следване на Икономика на Индустрията в УНСС и като излезнат от там започват работа като пицари във Виктория, други хващат някоя професия и вече на 22 взимат по 2-3 000 лева в някой печатарски цех. В момента бизнесът дава мило и драго за кадри специалисти. Има яки заплати, но няма хора. Повечето ги мързи, искат да са меринджеи в офис, ама и затова не стават. Заебете ги тия виши и хванете професията си в ръце, има търсене, аз в момента търся хора за много неща и давам добри пари, няма казвам точно какво, за да не прозвучи като реклама, но не съм само аз, бизнесът има нужда от кадърни хора, това сте вие! Не се оставяйте по течението, не работете посредствена работа за жълти стотинки!

Много си прав :yes: Нищо,че не е точно по темата.
В стремежа си всички да напипат мекото на баницата учат разни безумни специалности и си губят времето.То и за това е пълно с мамини синчета и педерунгели по улиците,на които ръцете са им по-нежни от женски дупета :mhihi: А ако знаят как ще ги халоса живота в момента в който няма кой да меси и да носи...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата