Евтин комлект гедоре

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Евтин комлект гедоре

Мнение от ilia1984 » 26 Окт 2016, 21:49

drago_pavlov написа:
ilia1984 написа:
Borymeckata написа:Честито Колега, но не виждам в комплекта вложки "еврейска звезда", като тази:

Благодаря колега в този комплект на FORCE от 94 части няма такива вложки не го бях забелязал това в малко по големият от 108 части май има и такива.

Точно така. Това е единствената разлика между двата комплекта. Аз взех по-големия, понеже точно тия еврейски звезди ги има доста по колите ни.

Колега то не може да има всичко в един комлект и не това търсех по скоро малко по качествен инструмент на които може да разчиташ.Имам и комлект bolter между него и форс има голяма разлика в полза на форс,така че като за начало бива а от там вече с нуждите за работа ще допълвам.

П/С Малко е некоректно да пишеш цената без ддс не всеки може да си върне ддс-то ако е без ддс моя комлект струва 106 лв. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Окт 2016, 22:43

Аз затова вече съм решил да си намеря фирми, на които ще свърши работа и да си искам фактури за всичко.
Все ми е тая дали ще ми върнат ДДС-то или не - просто ще имам моралното удовлетворение, че няма да остане и при изедниците.

Понеже спомена съществена разлика в качеството на Bolter и Force - а има всевъзможни марки от едни и същи евтини комплекти, естествено в мен възникна въпросът по какво на външен вид се различава качеството на инструмента. Например ако се разхождаме в BAUMAX и видим някакво "гедоре" на примоция - има ли обективен начин да преценим до колко си струва? Дали що-годе отговаря на изискванията за нормална употреба, или е най-долно менте.

Например като ги гледаш двете едно до друго, има ли съществени разлики по които да се познае кой инструмент е по-качествен?
- на тези от 15-20 лв. даже битчетата са ексцентрични и криви, но как стои въпросът при малко по-скъпите?

По какво да познаем добрия инструмент? - по цвят, по финиш? - може би като ги почукаш звънят различно?

Сега ще кажете, че с опит и гледане и чупене на инструменти, човек придобива интуиция в тази насока - и горе-долу може да прецени за какво става въпрос. Мен ме интересува дали външният вид отговаря на качеството, или сте попадали на инструменти, при които външният вид лъже.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 27 Окт 2016, 6:52

dreadx написа:
По какво да познаем добрия инструмент? - по цвят, по финиш? - може би като ги почукаш звънят различно?

Сега ще кажете, че с опит и гледане и чупене на инструменти, човек придобива интуиция в тази насока - и горе-долу може да прецени за какво става въпрос. Мен ме интересува дали външният вид отговаря на качеството, или сте попадали на инструменти, при които външният вид лъже.

Колега по външен вид може да направиш много малко заключения за здравината на даден инструмент за пълно неизследване са необходими апаратура и персонал както и напъването с двуметрова тръба също не е тест за качество на инструмента.По външен вид най лесно се забелязва луфта на тресчотката колко е по малък толкова е по качествена от там и всички елементи на комплекта , също не качествената отливка, лошото хромиране и ред други дребни неща. Като последно е качеството на стоманата, термообработката и якостта които трудно могат да се определят на вид!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Окт 2016, 7:30

dreadx написа:По какво да познаем добрия инструмент? - по цвят, по финиш? - може би като ги почукаш звънят различно?

Въпросът е съществен... В магазина няма как да направиш изследване на метала. На първо място гледаш марката и цената. И си правиш сметката - между минималните и максимални показатели, къде за теб е приемливият компромис? За моите нужди и начин на използване, инструментите на KingRoy и TopMaster са напълно достатъчни, вършат ми работа. Специално на ТопМастер до момента не съм попадал на боклук - всичко, което имам с тази марка, е отговорило на очакванията ми. Имам дори шпакли, чукове, катинари, ролетки и брадви на ТопМастер...

Да ви разкажа как тествах в магазина и си купих един инструмент, който всъщност не ми трябваше. Бях в една железария и търсех максимално дебела стоманена верига за заключване. Харесах си най-яката (звената бяха колкото пръст дебели) и продавачът започна да се чуди как да ми отреже 1 метър от нея. Взе най-голямата ножица за арматура в магазина (някаква синя беше), захапа едно звено на веригата и започна да натиска с все сила - дръжките на ножицата се сгънаха... Тогава взе една по-малка ножица (тая беше червена) и повтори процедурата - същия резултат, но вече и остриетата на ножицата се нащърбиха. Нашият обаче не се отказа и все една още по-малка и жълта ножица (после се оказа на ТопМастер). Но понеже тая беше най-малката (към метър дълга) и дръжките й бяха по-къси, та се наложи той (продавачът) да седне върху едната, а и аз се хванах да натискам. Бях сигурен, че и тая ножица ще замине, обаче не... По едно време веригата издрънча силно и звеното изхвърча на две парчета. Специално огледах остриетата на ножицата - нямана НИКАКВИ поражения, само бяха леко лъснали там, където са захапали стоманата на веригата. Платих ония 5 лева за веригата и си тръгнах, но все си мислех за тая ножица... На другия ден се върнах и си я купих (към 35 лева беше), въпреки че изобщо не ми трябваше. Та от десетина години си имам в гаража и жълта ножица за арматура на ТопМастер - не съм я ползвал никога до момента, но знам, че е тествана в реални условия и е издържала... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Окт 2016, 8:21

ilia1984 написа:П/С Малко е некоректно да пишеш цената без ддс не всеки може да си върне ддс-то ако е без ддс моя комлект струва 106 лв. ;)

Аз затова съм пояснил, че е без ДДС. Всеки може да си направи сметката колко ще е с ДДС - 180 лв.

Borymeckata написа:Специално на ТопМастер до момента не съм попадал на боклук - всичко, което имам с тази марка, е отговорило на очакванията ми. Имам дори шпакли, чукове, катинари, ролетки и брадви на ТопМастер...

Специално на топмастер от първия път попаднах на боклук... Механичен такер - беше най-скъпият в магазина, около 40 лв. Уж го дават за скоби до 14 мм, а той и 6 мм не може да забие в топола. Пробвах 6, 8 и 14 мм скоби, но винаги остава пролука... :no:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Окт 2016, 8:34

dreadx написа:По какво да познаем добрия инструмент? - по цвят, по финиш? - може би като ги почукаш звънят различно?

Всички така наречени "гедорета" в диапазона 100-180 лева са еднакви, даже почти съм сигурен че ги произвежда един и същи китайски производител, но слага различни лога.
В тоя диапазон са и перфектни за хоби инструменти и вършат работа за малки ремонти по автомобила.
Готиното е, че като се прецака някоя вложка (камък), веднага може да се отиде или в бриколажа или друг подобен магазин и да се замести с евтин (често не чак толкова евтин де) заместител и комплекта да е отново пълен.
Така че, за хоби ремонти по колата е перфектно един такъв комплект от 100 части за до 160 лева куфара.

Трябва да ти кажа, че и аз гледах подобни резултати от гугъл, и разбира се се обадих по посочените телефони.
Имат цена...обаче нямат наличност и трябва да се поръча, което не е проблем, проблем се явява, че продавачите не разбират какво точно продават и не могат да ми кажат става или не става, защото първо нямат налично, второ нямат реален магазин за една елементарна проба и ако не стане, може да откажат да си вземат инструмента, или ако се съгласят да си го вземат, се почва с едни куриерски размотавания и тн.
За това попитах, дали някой знае със сигурност къде има подобен инструмент наличен, и продавача е запознат със спецификата на търсеният инструмент.
Иначе, много благодаря за линка, даде ми допълнително търсена информация. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Окт 2016, 9:09

Ето от тук си купих комплекта:
https://www.google.bg/maps/@42.6250361, ... 312!8i6656

Със сигурност ще имат нещо, което да ти свърши работа.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 27 Окт 2016, 10:48

drago_pavlov написа:Ето от тук си купих комплекта:
https://www.google.bg/maps/@42.6250361, ... 312!8i6656

Със сигурност ще имат нещо, което да ти свърши работа.

Моят го взех от тук https://goo.gl/maps/DTYsVCxuPxr

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Окт 2016, 13:39

Тресчотките са им проблема главно на тия евтините комплекти. За т'ва - 2-3 хубави тресчотки и пей сърце :D
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 29 Окт 2016, 12:30

Ето един клип как се правят истински професионални инструменти https://www.youtube.com/watch?v=E3vMMzHiphw&index=1&list=PLB2C6E55B50C6EBF8

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2016, 13:05

Преди години пазарувах доста инструменти от Zimber tools, имаха магазин между Студентски град и Младост (сега е преместен някъде на бул. Европа мисля). Продавачите бяха доста добре информирани за продуктите и аз за няколко години в гумаджийница нищо не успях да строша от въпросните инструменти. Имат доста голям асортимент и всичко е налично :bchug:
А започнах да пазарувам от тях защото при ПЪРВОТО използване на една от най-сериозните кръстачки на ВЕТА, купувана от официален вносител за 100++ пари се счупи на две части, все едно с нож я разрязаха. Излишно е да казвам, че гаранцията не беше уважена :ranting: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 07 Ное 2016, 12:54

За да не отварям нова тема искам да попитам за динамометричните ключове преди време си купих този ключ произведен в Китай за немска фирма ADW пише че е калибриран и т.н та въпроса ми е колко му грешката и става ли за затягане на глави и прочие ?
klu4.jpg

https://www.amazon.de/ADW-Drehmomentsch ... B00024KC98
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ilia1984 на 07 Ное 2016, 12:56, променена общо 2 пъти

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Ное 2016, 12:55

Аз имам два комплекта гедорета на Force - голям и малък - за около 140 лева общо. За няколко години не са мръднали, според мен за любителски занимания са един страхотен избор.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Ное 2016, 18:16

ilia1984 написа:За да не отварям нова тема искам да попитам за динамометричните ключове преди време си купих този ключ произведен в Китай за немска фирма ADW пише че е калибриран и т.н та въпроса ми е колко му грешката и става ли за затягане на глави и прочие ?
klu4.jpg

https://www.amazon.de/ADW-Drehmomentsch ... B00024KC98

Става , имам такъв тайвански . Ако имаш притеснения може да се даде за калибриране . Има фирми които извършват тая услуга .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Ное 2016, 22:38

Единият ми монтьор всяка година ходи да калибрира този вид инструменти. Не разчитайте на точност след честа употреба.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата