Прекъснати реотани за отопление на заден прозорец
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Re: Прекъснати реотани за отопление на заден прозорец
Благодаря ти още веднъж за отделеното от теб време и за ценните съвети.
Утре ще гледам преди работа да ги мина още веднъж и ги оставам да съхнат и след ден два ще ги тествам, ако всичко е окей ще ги лакирам. Със сигурност ще драсна тук за резулатата, дано да има поводи за радост. И все пак го попитай за това лепило като имаш възможност, може да е по-добрата алтернатива наистина. Хубава вечер от мен. 

- Galo
- кандидат ентусиаст
-
Амииииииииииии, писна ми да не казвам на кое вече, след три ръце проводящ графитен лак, една седмица чакане да изсъхне, днес реших да тествам, затоплят само реотаните дето не са правени манипулации в/у тях, т.е. не прекъснатите. Тези дето ги ремонтирах са ледени. Няма и следа да работят. Вярно, че беше 10 градуса, но не ми се вярва да е толкова интелигентна системата и да пуска само наполовина подгрева, нелепо е да си го мисля дори. До тук дадох една камара пари за лакове и загубих една камара време. Ще си търся ново стъкло със здрави реотани и толкова. Честно казано днес гарда ми падна супер много...
Дано ако намеря поне монтажа да не е супер сложен.

Последна промяна Galo на 05 Ное 2016, 18:23, променена общо 1 път
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Системата пуска ток на всичките реотани, а не поотделно - явно не се е получило с ремонта.
На всичкото отгоре хем са скъпи тези проводящи лакове, хем сигурно по магазините има различни - и не се знае кои вършат добра работа, и кои не съвсем. Иска ми се да пробваме и онзи вариант - с промишленото проводящо лепило, което със сигурност трябва да е по-добро. Карай си за сега така, пък ако междувременно ти изпадне изгодно стъкло, може да го смениш. (- пази го това - за да пробваме реставрацията.)
Има и различни методи против запотяване на стъклата - един колега беше писал по форумите, че ги мие със спирт, а като повърхността на стъклото е чиста, върху нея не се натрупва конденз. Наистина има такова нещо. (- колегата говореше за спирт от аптеката, ама предполагам, че ще е по-добре не с етилов спирт, а с изопропилов - етиловият спирт не обезмаслява и не чисти добре.)
На всичкото отгоре хем са скъпи тези проводящи лакове, хем сигурно по магазините има различни - и не се знае кои вършат добра работа, и кои не съвсем. Иска ми се да пробваме и онзи вариант - с промишленото проводящо лепило, което със сигурност трябва да е по-добро. Карай си за сега така, пък ако междувременно ти изпадне изгодно стъкло, може да го смениш. (- пази го това - за да пробваме реставрацията.)
Има и различни методи против запотяване на стъклата - един колега беше писал по форумите, че ги мие със спирт, а като повърхността на стъклото е чиста, върху нея не се натрупва конденз. Наистина има такова нещо. (- колегата говореше за спирт от аптеката, ама предполагам, че ще е по-добре не с етилов спирт, а с изопропилов - етиловият спирт не обезмаслява и не чисти добре.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти отново за изразеното от теб мнение.
И аз съм сигурен в това, че или работят или не и няма такова нещо като поетапно пускане на реотаните, казах го по скоро на шега, бях ужасно афектиран от отново неуспешния резултат. За момента ще си карам така, подгрева работа наполовина, тъй че не съм съвсем без подгрев и ще търся дали ще изпадне нещо изгодно. Супер скъпи са тия графити и по лошото е, че времето дето губиш е още по скъпо. Колкото до това промишлено проводящо лепило, виж дали ще разбереш нещо повече и приложимо ли е в този случай и може и да се навия за още един тур (стига цената му да не е космическа), лошото е, че идва все по кофти време и никаква идея кога и как ще го правя... Иначе със сигурност ако сменя моето ще го запазя и няма да го хвърлям.

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2