Проблем с пасване на М3 броня на седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с пасване на М3 броня на седан

Мнение от RubiYo » 31 Окт 2016, 18:08

Здравейте колеги. Купих си м3 броня уж за седан и я оставих на бояджията при което той ме уведомява че бронята не става и няма как да стане. Като цяло бронята е по широка от нормалното и стърчи от калниците. Все пак съм виждал Седани с М3 брони и съм сигурен, че има как да пасне. Въпроса е как. Има ли някой опит с нещо такова ? Едвам едвам успявам да плузна бронята от двете страни на релсите си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с пасване на М3 броня на седан

Мнение от oci » 01 Ное 2016, 1:56

RubiYo написа:Здравейте колеги. Купих си м3 броня уж за седан и я оставих на бояджията при което той ме уведомява че бронята не става и няма как да стане. Като цяло бронята е по широка от нормалното и стърчи от калниците. Все пак съм виждал Седани с М3 брони и съм сигурен, че има как да пасне. Въпроса е как. Има ли някой опит с нещо такова ? Едвам едвам успявам да плузна бронята от двете страни на релсите си.

Дай снимка на бронята.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 01 Ное 2016, 10:45

Ако е оригинална М3 ще е по - тегаво, защото на истинско БМВ М3 калниците са по раздути и от там идва разминаването с "нормална" кола, но ако бронята ти е Мтех 2 не би трябвало да имаш драми. Аз съм с такава и няма проблеми :)

Изображение
М3 броня

Изображение

М tech 2 броня
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 01 Ное 2016, 14:55

ако дадеш малко инфо и снимки и аз ще се включва с даването на акъл . Гарантирам ти че ще пасне ако не е стъклопласт
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от RubiYo » 01 Ное 2016, 23:36

Ами не колеги. не е М Тех 2 ами си е М3 броня. Но "уж" става за свдан. Не е оригинална М3, просто реплика. Като за 200лв. В саййта на BestAuto Bg пише че става на седан а всъщност идва по широка от колкото трябва да бъде за седан. АБС пластмаса е. Благодаря предварително !
[url]https://www.bestauto.bg/м-брони-за-бмв-3-та-серия/1614-предна-m3-броня-за-bmw-e46-1998-2005.html[/url]

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Ное 2016, 11:24

Оригиналната броня на М3 е по-широка и трябва да се "свият" ръбовете при калниците.
Тайванските имитации последно време ги правят по-широки, явно някой е объркал калъпа, но се прибират от водачите и след време си заемат формата. Друг е въпроса, че се продават еднакви брони за седан и купе, а като се загледате се вижда, че страниците при седана са по-тънки. При броня за седан на купе, остават дупки в ъглите под фаровете, обратно заоблената част влиза под фара.
Та, майката му е проби
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от RubiYo » 02 Ное 2016, 13:31

Тоест трябва просто да огъна леко бронята на вътре да я плъзна по водачите и след време ще се отпусне ? Понеже като я огъна, така че да пасне, бронята е под напрежение и се притеснявам като я пребоядисвам и като я огъна после от напрежението да не опада боята. Освен да я сложа без да я боядисвам и да я нагрея с пистолет за горещ въздух за да олегне и да се отпусне и после да и се удари една боя. Но тогава идва и другия проблем... Как по точно трябва да захвана алуминиевата лайсна от предницата за бронята ? Бонеже тези брони явно нямат места за които да я хвана тая лайсна. Някой някаква идеа ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 2002

Мнение от Taricate » 02 Ное 2016, 14:49

RubiYo написа:Здравейте колеги. Купих си м3 броня уж за седан и я оставих на бояджията при което той ме уведомява че бронята не става и няма как да стане. Като цяло бронята е по широка от нормалното и стърчи от калниците. Все пак съм виждал Седани с М3 брони и съм сигурен, че има как да пасне. Въпроса е как. Има ли някой опит с нещо такова ? Едвам едвам успявам да плузна бронята от двете страни на релсите си.

НЕ СТАВА без рязане. Повярвай ми - пробвал съм какво ли не ! С нагряване, със скоби за извиване, със течни пирони... НЕ става.
Месец си играх, от инат, но накрая изрязах ъглите горе при калника, после с малко кит и придобива вид. Лошото е, че не ми харесва и след това, въпреки , че на 99% си пасва.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д 204к.с.
Мечтае да кара: E92 335д
Детайли за колата: Чипосан фърколет!

Мнение от jordan_vik » 02 Ное 2016, 15:42

Върни я и я замени с мтех 2, не ти трябват такива филми?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Ное 2016, 16:37

И както се казва в обявите "Придава агресивен вид на 18-ката". :mhihi:
Изображение

Назад към E46