ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ШОФЬОРИТЕ !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ШОФЬОРИТЕ !!!

Мнение от agopsi » 15 Дек 2006, 10:26

Вижте на каква тема попаднах.....това е новата религия на шофьорите в България !!!!!!!!!! няма такава статия..... http://www.obshtestvo.net/?p=1164
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 15 Дек 2006, 10:37

Много тъпо мнение според мен. С голяма част от нещата не съм съгласен. Според мен авторът си е търсил оправдание за това че е вандал на пътя.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 15 Дек 2006, 13:02

Според мен е много добра статията и само истини стоят вътре.......За6тото и на мен ми направи много кофти впе4атление как полицая си кара патрулката и си говори по телефона и е без колан .... от кой да гледаме и да се у4им тогава на добро поведение по пъти6тата? .... И това 4е винаги 4акаме да стане не6то ло6о за да предприемем каквото и да е, е най-голямата тъпота в държавата ни....не е ли по-добре с време да се предприемат мерки, отколкото после, когато е късно и са си заминали няколко 4ове6ки живота ...
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Дек 2006, 13:08

AlibiTu написа:Според мен е много добра статията и само истини стоят вътре.......За6тото и на мен ми направи много кофти впе4атление как полицая си кара патрулката и си говори по телефона и е без колан .... от кой да гледаме и да се у4им тогава на добро поведение по пъти6тата? .... И това 4е винаги 4акаме да стане не6то ло6о за да предприемем каквото и да е, е най-голямата тъпота в държавата ни....не е ли по-добре с време да се предприемат мерки, отколкото после, когато е късно и са си заминали няколко 4ове6ки живота ...

Е да де, ама ако полицаят направи катастрофа, докато кара патрулката "без колан и докато си говори по телефона" него го чака Военен съд, дисциплинарно уволнение и той е ДОВИЖДАНЕ в живота, докато ти като го направиш това им даваш 50 лева и нямаш проблеми...
Изобщо, стига гледали в канчето на по-старшия. Вие сте обикновени граждани и ще си спазвате законите, тия американски мурафети от ФИЛМИТЕ са просто глупави и насаждат само малоумни мисли в главите на хората. Естествено, че депутата няма да е с колан. Естествено, че полицаят има право да паркира на забранено място. Това са нормални привилегии за хората които са във властта. Адски е глупаво да се дразниш на тези привилегии, проблемът не е в тях. Проблемът е в това, че нито депутатът, нито полицаят си ВЪРШАТ работата. Ако те си я вършат, изобщо няма да ме интересуват тези дребни прояви, които всъщност никому не пречат. Ама телевизията видиотява хората, което е и логично, имайки напредвид какво неграмотно племе са журналистите.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Дек 2006, 14:19

абе sieg полудя ли???

мога да ти кажа ТОЧНО какво ще стане ако полицай с телефон без колан направи нещо - примерно те блъска на пешеходна пътека на зелено и те потрошава - в протокола ще пише някой виновен но не и те. примерно точно ти защото си изскочил внезапно докато те са били с буркани колани и т.н. и точно ТИ ще си осъдения, ако трябва някой да се съди! да си чул полицай така уволнен? ако е имало, 100% вътрешно някой шеф е искал да го изпържи и може грам да не е направил нищо.
вземи се огледай къде живееш :)

по темата - има и истини:
1. повечето знаци са тотално неадекватни, слагани за москвичи преди 30 години
2. никаква логистика за ДОСТА места - примерно някой минавал ли е през площад МАкедония напоследък? аз минах ВЕДНЪЖ и НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да мина оттам. Сложили са светофар, който просто е сложен ТОЛКОВА неадекватно пускащ, все едно от тунинг фирмата 'ще ти скъсиме животеца' с главен проектант дете в детска градина.
И като се изнервиш какво правиш? минаваш по трамвая откъм Руски паметник и ХОП земи тая палка стоп, за 10-20 кинта. Седат и дебнат кой ще направи нарушение, вместо да излезе на кръстовището да порегулира малко безобразното задръстване от ВСИЧКИ посоки

3. закони - неадекватни - няма да изреждам, че форума ще изяде мястото на диска
4. влизаш в дупка която НЕ СЕ ВИЖДА с 30 и си чупиш колата - на всички им се пише 'несъобразена скорост'. Е с колко да карам в СТОЛИЦАТА на една държава, и то на БУЛЕВАРДИ с по 2-3 ленти? с 5 км/ч през цялото време ли ?!?!

5. паркинги и гаражи - много добър пример. освен разни разчертани сини зони (където 'гъзари' спират и не ги вдигат) и частни паркинги, къде има един-два по-големи паркинга в центъра? няма, само паяци.

ще спра да изреждам то просто няма смисъл, като цяло идеята е че организацията е насочена да прави по-ефикасни НАКАЗАНИЯТА (полицаи, глоби, незнам какво), вместо да хвърли тези пари в подобряване на нещо от гореизброените, или малко опит за насърчаване на културен начин на каране.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Дек 2006, 14:53

на мене ИДЕЯТА ми е да кажа, че дребните привилегии които имат определени групи от обществото са съвсем нормална и логична практика навсякъде по света и си имат свое обяснение...
Много ТЪПИ журналисти се заяждат надребно с тях и много зрители им се връзват и почват да роптаят срещу неща от типа на "защо не си слагат коланите"... ми това е тъпо и жалко. Всъщност, отвлича вниманието от централния въпрос. А той е ЧЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
Ако полицай ме блъсне, единственият който може да го спаси е това че някой друг от следствието или съда не си върши РАБОТАТА и в това е трагедията, а не в това че той е бил без колан или е говорил по телефона. Катастрофата е станала и той ще пострада МНОГО, ако другите си свършат работата. А междувременно ние правиме забележки, че не си слагат колани или че карат скъпи коли, вместо да се опълчим срещу ОЧЕВИДНИЯТ проблем - че те ни лъжат нагло и безочливо за това, закоето са там.
Иначе статията е хубава съгласен съм, просто тоя момент с коланите, с телефоните и изобщо с тия дребни неща, винаги ме е дразнил. Вместо да ги обесим за държавна измяна, ние ги глобяваме за неправилно паркиране. :kuku:
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 15 Дек 2006, 15:22

sieg написа:
AlibiTu написа:Според мен е много добра статията и само истини стоят вътре.......За6тото и на мен ми направи много кофти впе4атление как полицая си кара патрулката и си говори по телефона и е без колан .... от кой да гледаме и да се у4им тогава на добро поведение по пъти6тата? .... И това 4е винаги 4акаме да стане не6то ло6о за да предприемем каквото и да е, е най-голямата тъпота в държавата ни....не е ли по-добре с време да се предприемат мерки, отколкото после, когато е късно и са си заминали няколко 4ове6ки живота ...

Е да де, ама ако полицаят направи катастрофа, докато кара патрулката "без колан и докато си говори по телефона" него го чака Военен съд, дисциплинарно уволнение и той е ДОВИЖДАНЕ в живота, докато ти като го направиш това им даваш 50 лева и нямаш проблеми...
Изобщо, стига гледали в канчето на по-старшия. Вие сте обикновени граждани и ще си спазвате законите, тия американски мурафети от ФИЛМИТЕ са просто глупави и насаждат само малоумни мисли в главите на хората. Естествено, че депутата няма да е с колан. Естествено, че полицаят има право да паркира на забранено място. Това са нормални привилегии за хората които са във властта. Адски е глупаво да се дразниш на тези привилегии, проблемът не е в тях. Проблемът е в това, че нито депутатът, нито полицаят си ВЪРШАТ работата. Ако те си я вършат, изобщо няма да ме интересуват тези дребни прояви, които всъщност никому не пречат. Ама телевизията видиотява хората, което е и логично, имайки напредвид какво неграмотно племе са журналистите.

След като оцелееш ти и женати като по чудо след челна катастрофа предизвикана от пиян полицай и после изкарат,че той само бил спрял да помогне,а ние сме луди,тогава сигурен съм няма да пишеш тези откровени идиотщини :evil:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Дек 2006, 15:25

NeoPrint написа:
sieg написа:

След като оцелееш ти и женати като по чудо след челна катастрофа предизвикана от пиян полицай и после изкарат,че той само бил спрял да помогне,а ние сме луди,тогава сигурен съм няма да пишеш тези откровени идиотщини :evil:

ти НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ГОВОРЯ? ОТКРОВЕНИ ИДИОТЩИНИ ПИШЕШ ТИ!!
Ей, аман от глупости вече... писвате ми :evil: :evil: :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Дек 2006, 15:38

sieg примера ти е абсолютно нереален. Блъскали ли са те така че да си в безсъзнание примерно и да не можеш да свидетелстваш?

да видиш как примера на неопринт ще ти се стори като детска приказка - пишат ама КАКВОТО си искат, трябват 3-ма следователи но 1 (който даже не е и следовател!!) пише всичко. и ГО ЗАЧИТАТ в съда!!
очевидци гонил ли си да идват да свидетелстват? бас хващам не си. След като се напише протокола на място, че ти си тичал срещу колата с кротко седящите вътре полицаи на изгасен двигател, и си и вкарал такъв тупаник че си я преобърнал 5 пъти по таван а ти си се вкарал в кома, това ще са фактите в съда и тежко ти и горко да се опитваш да обясниш нещо друго точно в ТАЗИ държава

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 15 Дек 2006, 15:40

Значи аз не искам да карам без колан, не искам да карам с 120 в града за да ми лежи после някой на съвестта, не искам да говоря по телефон с едната ръка а с другата да пуша докато карам и не считам че би било привилегия ако някой ми разреши да правя такива неща. Т. е. аз не правя така не защото е забранено а защото си имам съображения и ценности които са си моя закон. Който счита че е нормално да засилваш към пешеходна пътека той го прави независимо от забраната, глобяват го понякога и после развива теория че закона трябва да се промени и да се уточни че ако пешеходеца не е стъпил с крак на уличното платно до момента в който ти се намираш с колата си на 500м от пешеходната пътека и колата ти е над 100 конски сили трябва да ти се разреши да дадеш рязко газ и да го изпревариш без оглед на лимита на скоростта в населено място. За това говоря и затова не съм съгласен с мнението в статията.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 15 Дек 2006, 15:42

sieg написа:
NeoPrint написа:
sieg написа:

ти НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ГОВОРЯ? ОТКРОВЕНИ ИДИОТЩИНИ ПИШЕШ ТИ!!
Ей, аман от глупости вече... писвате ми :evil: :evil: :evil:

Приятелю гневни, личния пример е много основен фактор във формирането на даден човек , било то шофьор, електорална единица и т.н..........
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Дек 2006, 15:44

sieg, не си прав

1. Дребните или по-големите привилегии се дават, за да могат да си вършат работата - защо тогава си карат личните коли без колани и без светлини?
2. Полицаят представлява държавата - тоест той първи трябва да спазва правилата, наложени от държавата.
3. Ти къде живееш - като гледам със сигурност не и в България. Аз като човек, живеещ в България, ще ти кажа, че протокола при ПТП се пише от КАТ - ти мислиш ли, че някой катаджия ще напише че колегата му е виновен? Наскоро се вдигна шум как едни полицаи са убили от бой човек при арест в Благоевград (случая Чората). Спомняш си как завърши - ако не си спомняш, ще ти припомня - обявиха полицаите за невинни, при положение че дори са нямали заповед за арест. Айде сега си представи че това е бил твой роднина - брат, братовчед, баща и се замисли малко.
4. Не им гледаме в канчето, а държим да спазват правилата, за които глобяват нас - аз лично не съм виждал полицейска кола да прави нарушение в Европа с изключени сигнални светлини, а съм прекарал достатъчно време там, за разлика от България, където виждам по 2 такива нарушения на ден.
Touring & windsurf club

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 15 Дек 2006, 15:45

добре а нали се сещаш,както ти говориш определени групи да имат права...то по тая логика сметки колко полицаи има....КОЛКО е голям държавния апарат (министерства,агенции,ведомоства и прочие) колко хора работят в общините....и нали се сещаш какво ще стане в този случай.Айде стига глупости сме писали...сами виждате как ви дигат колите слагат ви скоби всеки ден,чупите картерите си в дупки,давате рушвети на полицаи и всичко това го приемаме спокойно!!!Е ДА АМА НА МЕН МИ ПИСНА!!!
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Дек 2006, 15:53

Georgieff написа:sieg, не си прав

1. Дребните или по-големите привилегии се дават, за да могат да си вършат работата - защо тогава си карат личните коли без колани и без светлини?
2. Полицаят представлява държавата - тоест той първи трябва да спазва правилата, наложени от държавата.
3. Ти къде живееш - като гледам със сигурност не и в България. Аз като човек, живеещ в България, ще ти кажа, че протокола при ПТП се пише от КАТ - ти мислиш ли, че някой катаджия ще напише че колегата му е виновен? Наскоро се вдигна шум как едни полицаи са убили от бой човек при арест в Благоевград (случая Чората). Спомняш си как завърши - ако не си спомняш, ще ти припомня - обявиха полицаите за невинни, при положение че дори са нямали заповед за арест. Айде сега си представи че това е бил твой роднина - брат, братовчед, баща и се замисли малко.
4. Не им гледаме в канчето, а държим да спазват правилата, за които глобяват нас - аз лично не съм виждал полицейска кола да прави нарушение в Европа с изключени сигнални светлини, а съм прекарал достатъчно време там, за разлика от България, където виждам по 2 такива нарушения на ден.

А ти откъде си сигурен, че мой роднина, брат, братовчед, не е бил бит, убит и мародерстван от престъпник като Чората??? Значи да защитаваме престъпниците, щото "имат права", а полицаите да ги няма. Ей, много филми гледате просто!!

И за пореден път се убеждавам, че НЕ ЧЕТЕТЕ какво се пише, а всеки гледа да си каже великото мнение. Аз обяснявам, че трябва да гоним държавата, за това че не си върши работата, а не за това, че не спазва буквата на закона. Ама вие си пишете едно и също, пишете си го и тва е. Айде пишете си го. Нямам достатъчно нерви да ги хабя да обяснявам елементарни работи, които вече съм написал.
После се чудете защо нищо не върви...
Бях забравил каква глупост са споровете в Интернет.
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Дек 2006, 15:56

agopsi написа:добре а нали се сещаш,както ти говориш определени групи да имат права...то по тая логика сметки колко полицаи има....КОЛКО е голям държавния апарат (министерства,агенции,ведомоства и прочие) колко хора работят в общините....и нали се сещаш какво ще стане в този случай.Айде стига глупости сме писали...сами виждате как ви дигат колите слагат ви скоби всеки ден,чупите картерите си в дупки,давате рушвети на полицаи и всичко това го приемаме спокойно!!!Е ДА АМА НА МЕН МИ ПИСНА!!!

Ами като ти писна КАКВО направи? Аз съм направил немалко, и то с минимум средства и много усилия? А такива на които им е "писнало" ни се подиграваха и не желаеха да дадат 1 стотинка за Идеята! Иначе си купуват коли за по 30к.
Рушветите ти били проблем! Ми НЕ ДАВАЙ бе, да ти отлети книжката и София малко да се поосвободи от коли. Че никой няма пари, много било зле, а има 2 млн коли в София и сумарно 10 млн ГСМ-абонати... щото нямаме пари... напротив, твърде много имаме и не ги ценим...
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум