Смяна на термостат DIY?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Смяна на термостат DIY?
Колеги понеже термостата е за смяна и видях че перката е свързана с ролката на ремъка та въпроса ми е как се маха тази перка за да стигна до термостата и да го сменя. На е60 беше лесно защото не е свързано с ролката. Или за смяната не се маха само перката както при е60. Колата е 330д 184кс фейса. Също за горивния филтър ако го сменя аз има ли шанс да объркам нещо и да вземе въздух и да трябва обезвъздушаване или само слагам и няма да има проблеми.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: Смяна на термостат DIY?
Ronian написа:Колеги понеже термостата е за смяна и видях че перката е свързана с ролката на ремъка та въпроса ми е как се маха тази перка за да стигна до термостата и да го сменя. На е60 беше лесно защото не е свързано с ролката. Или за смяната не се маха само перката както при е60. Колата е 330д 184кс фейса. Също за горивния филтър ако го сменя аз има ли шанс да объркам нещо и да вземе въздух и да трябва обезвъздушаване или само слагам и няма да има проблеми.
Трябва ти дълъг гаечен ключ 32мм. Слагаш го на гайката и с два три резки удара с чук ще се развие. На снимката ти е показано на къде се развива
Новия горивен филтър преди да го сложиш, го напълни с нафта. След това палиш и подаваш газ до около 1500-2000об. за 10-15 сек. и си готов
2 мнения
• Страница 1 от 1