Няколко въпроса/проблема относно e46 2004 320d touring
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Няколко въпроса/проблема относно e46 2004 320d touring
Здравейте колеги,
Наскоро си въпросната кола от името на темата и след почти седмица каране, възникнаха няколко въпроса. Възможно е някъде във форума да е отговорено, за което се извинявам.
1. Забелязах, че по някакъв начин(не знам при каква ситуация), автоматично се пускат аварийните светлини. Най-често го забелязвам да се получава при правене на завой. Това някакъв вид проблем с електрониката ли е или е някаква функционалност, за която не знам ?
2. При отключване на колата мигачите не премигват, а при заключване примигват. Каква може да бъде причината за това ?
3. При пускане на парното в режим да духа към предното стъкло, за да не се изпотява, винаги се включва на максимално духане. Това умишлено ли е, с цел по-бързо "отпотяване" на предния прозорец или не е нормално?
Дали не е възможно тези проблеми да се дължат на грешки в компютъра или някакъв вид проблем с електрониката ?
Благодаря Ви предварително!
Д.Тодоров
Наскоро си въпросната кола от името на темата и след почти седмица каране, възникнаха няколко въпроса. Възможно е някъде във форума да е отговорено, за което се извинявам.
1. Забелязах, че по някакъв начин(не знам при каква ситуация), автоматично се пускат аварийните светлини. Най-често го забелязвам да се получава при правене на завой. Това някакъв вид проблем с електрониката ли е или е някаква функционалност, за която не знам ?
2. При отключване на колата мигачите не премигват, а при заключване примигват. Каква може да бъде причината за това ?
3. При пускане на парното в режим да духа към предното стъкло, за да не се изпотява, винаги се включва на максимално духане. Това умишлено ли е, с цел по-бързо "отпотяване" на предния прозорец или не е нормално?
Дали не е възможно тези проблеми да се дължат на грешки в компютъра или някакъв вид проблем с електрониката ?
Благодаря Ви предварително!
Д.Тодоров
- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002
Re: Няколко въпроса/проблема относно e46 2004 320d touring
Относно парното :Копчето със стрелка нагоре ли натискаш или вдясно копчето с изобразен преден прозорец?
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
1. Бутонът на аварийките често дефектира. Демонтирай го и ако пластмасовите щипки на основата не държат го ремонтирай или смени.
2. Това се настройва със софтуера на колата.
3. Това мисля, че е нормално.
Колега,
Аз съм с e46 седан и при мен размразяването на предното стъкло работи по същия начин, който си описал.
Явно е нормално.
Аз съм с e46 седан и при мен размразяването на предното стъкло работи по същия начин, който си описал.

danzel-jtd написа:Относно парното :Копчето със стрелка нагоре ли натискаш или вдясно копчето с изобразен преден прозорец?
Този от дясната страна, с прозореца. До колкото разбирам е нормално. Просто, се чудя, каква точно е разликата между него и този със стрелката. Дори за мене повече смисъл има да използвам този, със стрелката от дясно, защото мога да го комбинирам примерно с този за духането от пред към купето.
Благодаря и на другите за отговорите! Ще разцъкам настройките.
- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002
Те са различни копчета.Това за размразяване което е нз кой го ползва.Попринцип при мен винаги е на авто и само си определя къде да духа.На 24,5 съм го сложил и не се занимавам.Всеки си решава сам за себеси.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Специално копче за размразяване на предното стъкло не се слага случайно! Смисълът е точно максимално бързо размразяване или подсушаване, ако бързо се запоти стъклото в движение.
NikVanov написа:1. Бутонът на аварийките често дефектира. Демонтирай го и ако пластмасовите щипки на основата не държат го ремонтирай или смени.
По втора точка не мога да намеря никъде как се прави настройката. Знам, че трябва да се закача с интерфейсния кабел към колата и да използвам INPA, но не мога да намеря обяснение какви точно команди да изпълня и къде. Интерисува ме конкретно настройките за светлините пи отключване на колата. Светлините при заключване работят.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
dstodorov написа:NikVanov написа:1. Бутонът на аварийките често дефектира. Демонтирай го и ако пластмасовите щипки на основата не държат го ремонтирай или смени.
По втора точка не мога да намеря никъде как се прави настройката. Знам, че трябва да се закача с интерфейсния кабел към колата и да използвам INPA, но не мога да намеря обяснение какви точно команди да изпълня и къде. Интерисува ме конкретно настройките за светлините пи отключване на колата. Светлините при заключване работят.
С ИНПА няма да стане, пробвай с НЦС Експерт, примерно.
GM5
DWA aktiv
QUIT_OPT_SCHAERF aktiv - това на тебе сигурно ти е така
QUIT_OPT_SCHAERF_KLAPPE aktiv
QUIT_OPT_ENTSCH aktiv
Tires are evil - destroy them all ...
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Колега, най бързия вариант за активиране на мигачите е с BMW Scanner. Това е много приятна програма и вероятността да осереш нещо с нея е почти нулева.
dstodorov написа:NikVanov написа:1. Бутонът на аварийките често дефектира. Демонтирай го и ако пластмасовите щипки на основата не държат го ремонтирай или смени.
kkrumov, благодаря ти! Купих си контролера за колата, заедно със софтуера и успях да направя настройката. Имаше няколко тънки момента с инсталацията на софтуера(понеже съм с Win 10), но в вкрайна сметка всичко тръгна без проблеми. Ако някой не успява да го инсталира, да пише. 

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
dstodorov написа:kkrumov, благодаря ти! Купих си контролера за колата, заедно със софтуера и успях да направя настройката. Имаше няколко тънки момента с инсталацията на софтуера(понеже съм с Win 10), но в вкрайна сметка всичко тръгна без проблеми. Ако някой не успява да го инсталира, да пише.

Sent from my iPhone using Tapatalk
12 мнения
• Страница 1 от 1