Забива след 3500рмп
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Забива след 3500рмп
Здравеите колеги .. колата е 330д е46 2001г.
От 2/3 дни се появи проблем давам газ и след 3300 3500 рмк .. забива , прекъсва.... пускам газта работи 2 3 сек .. и се оправя и пак дам ли газ забива . смених помпа под седалката нищо ... Ходих на диагностика пак нищо ... налягането в рела на място е около 3500 на пълна газ 6500... горивния филтър е нов направих и баипас пак нищо ... Някои зблъсквал ли е с подобен проблем маисторите вдигат ръце .. един ми каже може да е тва може онова нямат точно становище....
От 2/3 дни се появи проблем давам газ и след 3300 3500 рмк .. забива , прекъсва.... пускам газта работи 2 3 сек .. и се оправя и пак дам ли газ забива . смених помпа под седалката нищо ... Ходих на диагностика пак нищо ... налягането в рела на място е около 3500 на пълна газ 6500... горивния филтър е нов направих и баипас пак нищо ... Някои зблъсквал ли е с подобен проблем маисторите вдигат ръце .. един ми каже може да е тва може онова нямат точно становище....
Последна промяна K0ntrax на 23 Окт 2016, 19:21, променена общо 1 път
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Завива след 3500рмп
Смени майсторите- няма стойности 3500 и 6500. Може да забива от дюзи, управление на турбина, самата турбина и какво ли не.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Оправи си заглавието,че ме шашна 

Колеги колата спира да ускорява след 3500 уборота започва да прекъсва .... днес ми доиде датчик за високо нялягане на рела и ако не се оправи я засилвам ;Д... колега дава 350 на оборот и 650 на пълна газ нз барове ли са това какво са така ми каза маситора които прави диагностиката каза че данните на оборот са добри на на пълна газ трябва да са над 1300... Увлякъл съм се с 0-лите ;д
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
И моята почва да завива след 3500 уборота като смачам газта. 

Re: Забива след 3500рмп
Смених датчика за високо налягане които е на реила ... Нищо не се случи пак така си прекъсва след 3500 оборота ..... прекъсва на пълна газ ако и давам на половината е нормално но и вървежа до 3500 оборота го няма ... изпълнен съм чесно :Д утре отивам при 4 ти маистор надявам се да помогне .. вече доста пари вкарах .... Утре след диагностиакта ще споделя
Развитие по проблема няма ... дигнаха ръцете смениха помпата в багажника смениха тази под шофиорската седалка пак нищо .... Днес забелязах цхе когато я запаля и я форсирам веднага след като е запалена се форсира до края на обортомера и като работи 2 3 сек спира ... Аз си мисля че нещо ограничава горивото но какво ..? всички датчици по реила са сменени както и помпите ... не остана какво да се сменя 

K0ntrax написа:Развитие по проблема няма ... дигнаха ръцете смениха помпата в багажника смениха тази под шофиорската седалка пак нищо .... Днес забелязах цхе когато я запаля и я форсирам веднага след като е запалена се форсира до края на обортомера и като работи 2 3 сек спира ... Аз си мисля че нещо ограничава горивото но какво ..? всички датчици по реила са сменени както и помпите ... не остана какво да се сменя
Датчиците - добре, ама регулатора на горивото как е ? И намирисва на прецакана(и) дюзи , с блокирал клапан за обратната нафта.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
Taricate написа:K0ntrax написа:Развитие по проблема няма ... дигнаха ръцете смениха помпата в багажника смениха тази под шофиорската седалка пак нищо .... Днес забелязах цхе когато я запаля и я форсирам веднага след като е запалена се форсира до края на обортомера и като работи 2 3 сек спира ... Аз си мисля че нещо ограничава горивото но какво ..? всички датчици по реила са сменени както и помпите ... не остана какво да се сменя
Датчиците - добре, ама регулатора на горивото как е ? И намирисва на прецакана(и) дюзи , с блокирал клапан за обратната нафта.
Всички инжектори са проверени добре са .... Имаме разивтие по проблема днес задържам колата на 3-та след 3500 оборота но не и давам цялата газ минава тия 3500 оборота на 3700 някъде и давам и маган и няма ядове реда 4-та 5-та няма ядове така ..... Това ме наведе на мисълта за клапана които оправлява турбото смених го имах оборотен .. нищо не стана ... полсе след даване на място газ забелязах че лоста на турбината от клапана към геометрията не се мърда равномерни а има едно засичане .... отидох при маистор ... Тои иска да сваляме турбината ... Та сега след толкова много неуспешни опити за ремонт незнам как пак да се доверя ии незнам каво да правя....
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Смени майстора ти казаха хората, виж някой който знае как се работи с диагностика и за 30 мин си разбрал проблема.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега, как тъй сменяш разни части по колата, а даже не си минал диагностика?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз имам подобен проблем, но към 3000 обр. Колкото повече с ремап/ само за тест/ надувам турбината, толкова по-малко се усеща. Въпросът ми е може ли да е от интеркулера и да изпуска налягане, излиза ми 4530 за ниско налягане, а турбото и маркучите са проверени?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Разбрах проблема на колата счупена 1 лопатка на геометрията от там както следва всичко е дроб........ колата иска геометрия топа час и топлата перка ... демек друго турбо ... може да затворите темата ..... Някои ако има за продаване турбо 2260 от е53 или от е60 218кс може да ми пише да се разберем.............
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
K0ntrax написа:Разбрах проблема на колата счупена 1 лопатка на геометрията от там както следва всичко е дроб........ колата иска геометрия топа час и топлата перка ... демек друго турбо ... може да затворите темата ..... Някои ако има за продаване турбо 2260 от е53 или от е60 218кс може да ми пише да се разберем.............
И от 46ца 204 коня ще ти свърши работа ако държиш на 2260... ако ще е с цел тунинг ще ти трябват още неща така че помисли добре. Успех
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2