Евтин комлект гедоре
Модератор: Общи модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Евтин комлект гедоре
От него го взех, за под 200 кинта, иначе съм го виждал за над 300.. и един комплект звездогаечни ключове за 70, тежи 5 кила поне.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Човека е точен 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе аз не знам какво толкова натягате с тия "гидори" и как ги трошите? Задната ос на мотора ми М24 се стяга на 150Nm и това е, никога и нищо не съм стягал с по-голям момент. При отвиване е същата работа - ако тръгнеш да кривиш въртока, трябва да ти светне в мозъка, че нещо не е наред и да не продължаваш. Има спрейове, ударни отвертки и гайковерти, нагряване/охлаждане и други техники за отвиване на запекли резби... Аз до момента не съм строшил или изкривил инструмент. Пък ако наистина се налага да натиснеш по-силно, няма да вземеш 1/4" или 3/8", ами с 1/2 или направо с 1". За всяка работа и усилие си има съответния инструмент...
Excellent! Steven is my name!
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Аз не съм чупил, освен торксове. Обаче ето какво ми хрумна сега: - може би трябва да си взема един от евтините динамометрични ключове със скала, дето са по 15 лв. и да гледам да не натискам над определено усилие, ако не тръгва болтът.

- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Съгласен съм с колегата Borymeckata за всяка работа си трябва инструмент но в България ситуацията е друга има тръби,винкели и ред други саморъчни инструменти....Някой от китайските инструменти тук са подложени на такива зверства че ако тия от ТЮФ ги видят ще си сменят професията 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
dreadx написа:Аз не съм чупил, освен торксове. Обаче ето какво ми хрумна сега: - може би трябва да си взема един от евтините динамометрични ключове със скала, дето са по 15 лв. и да гледам да не натискам над определено усилие, ако не тръгва болтът.
Мен често ме бъзикат, че винаги работя с динамометричен ключ и не вярвам на затягането "по усет". Имам си мнение по въпроса, даже съм писал за това във форума - всеки си има право на мнение:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=303766#p3363621
Excellent! Steven is my name!
Аз на черния петък преди две години си взех този комплект на Stanley с 50% надолу от редовната цена на сайта. Не ги знам що за марка са, от опита дотук с него мога да кажа, че става. Като забележка - на малката тресчотка пластмасовата ръкохватка при силен напън започна да се върти.
http://www.emag.bg/komplekt-gaechni-kljuchove-75-nakrajnika-stanley-maxi-drive-1-2-1-4-3-8-v-metrichna-sistema-1-87-193/pd/E9DWTBBBM/
http://www.emag.bg/komplekt-gaechni-kljuchove-75-nakrajnika-stanley-maxi-drive-1-2-1-4-3-8-v-metrichna-sistema-1-87-193/pd/E9DWTBBBM/
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Абе хора, много ми е мерак за ето такава тресчотка. Някой виждал ли е да се продават наоколо?

http://www.gearwrench.com/gearwrench-81 ... -grip.html
p.s. Май ще трябва да потърся някой да ми поръча от Амазон (понеже не съм се занимавал с покупки по интернет и не знам как се прави) - ама гледам че там е на добра цена:
https://www.amazon.com/GearWrench-81223 ... B001M0O1BG
Ето къде е далаверата: https://www.amazon.com/gp/product/B00BRL5AK6
Само не мога да разбера защо като избера shipping to U.K. ми добавя $24, а като избера Bulgaria добавя $40 за доставка..

http://www.gearwrench.com/gearwrench-81 ... -grip.html
p.s. Май ще трябва да потърся някой да ми поръча от Амазон (понеже не съм се занимавал с покупки по интернет и не знам как се прави) - ама гледам че там е на добра цена:
https://www.amazon.com/GearWrench-81223 ... B001M0O1BG
Ето къде е далаверата: https://www.amazon.com/gp/product/B00BRL5AK6
Само не мога да разбера защо като избера shipping to U.K. ми добавя $24, а като избера Bulgaria добавя $40 за доставка..
Последна промяна dreadx на 23 Окт 2016, 23:42, променена общо 1 път
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
dreadx написа:Все едно аз съм го писал това, някой може ли да обясни "предимствата" на торкса? - че нещо не намирам такива..
Аналози на Torx са Ph (кръстат шлиц) и вътрешен шестостен.При равни условия избирам Torx.Най-голяма площ за прилагане на въртящ момент!
Ама трябва практика,не става само с четене и приказки.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Borymeckata написа: При отвиване е същата работа - ако тръгнеш да кривиш въртока, трябва да ти светне в мозъка, че нещо не е наред и да не продължаваш. Има спрейове, ударни отвертки и гайковерти, нагряване/охлаждане и други техники за отвиване на запекли резби... Аз до момента не съм строшил или изкривил инструмент. Пък ако наистина се налага да натиснеш по-силно, няма да вземеш 1/4" или 3/8", ами с 1/2 или направо с 1". За всяка работа и усилие си има съответния инструмент...
Т.е. трябва и акъл

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Ей виж, това че някой се оплаква от нещо, не значи непременно, че е тъпак. Последният торкс, който насуках беше в едно нищо и никакво винтче М6, завито в корпуса на 10-годишен изпарител за газ. Нямаше начин нито да го нажарим с горелката, нито да го киснем в препарати (препарат нямаше да влезе под него). Инструментът може да не е бил от най-качествените. Но предвид, че усилието се предава от нещо по-тънко, спрямо главата на винта, не може да говорим за макс. въртящ момент.
Това е голямо предизвикателство и към качеството на инструмента. Плоска отвертка от същия материал ще издържи на много по-голямо усилие. Три от винтчетата се развиха, а на другите три се наложи да нарежа прав шлиц и да ги отвия с плоска отвертка.
Винтчетата не се скъсаха - значи здраво са били запекли, ама не чак толкоз. Изглежда въртящият момент при торкса -малко- не е достигнал.
(- то да им се чуди човек защо завиват такива изкецани винтчета в алуминий, като нищо не им е пречило да сложат нормално болтче, с глава шестостен.)
Иначе много добра работа вършат и Ph и Torx - за бързо завиване на винтчета, че да не се бави манифактурата.
А един Ph накрайник счупих с най-обикновен акумулаторен винтоверт - докато се опитвах да развия малките винтченца на планката, която крепи кабела към перката за климатика. И не е да съм използвал неподходящ накрайник - накрайникът влизаше плътно във винтчето. /Винтчето е завито в пластмаса/. Беше доста клеясало на тези атмосферни условия, на които е изложена перката. Просто натиснах бутона и прас - накрайникът се разхвърча, а гадното винтче си остана там. За мен пак проблемът е в тънкия инструмент, чрез който се опитваме да предадем голям въртящ момент. Да, можеше да не го напъвам, ама пак нямаше да се развие без (1. нагряване, докато се овъгли пластмасата в която е завито) или (2. рязане на плосък шлиц, както и го развих след това.)
- не ми хрумна да го блъскам с ударната отвертка - винтчето, завито в пластмаса..
Това е голямо предизвикателство и към качеството на инструмента. Плоска отвертка от същия материал ще издържи на много по-голямо усилие. Три от винтчетата се развиха, а на другите три се наложи да нарежа прав шлиц и да ги отвия с плоска отвертка.
Винтчетата не се скъсаха - значи здраво са били запекли, ама не чак толкоз. Изглежда въртящият момент при торкса -малко- не е достигнал.
(- то да им се чуди човек защо завиват такива изкецани винтчета в алуминий, като нищо не им е пречило да сложат нормално болтче, с глава шестостен.)
Иначе много добра работа вършат и Ph и Torx - за бързо завиване на винтчета, че да не се бави манифактурата.
А един Ph накрайник счупих с най-обикновен акумулаторен винтоверт - докато се опитвах да развия малките винтченца на планката, която крепи кабела към перката за климатика. И не е да съм използвал неподходящ накрайник - накрайникът влизаше плътно във винтчето. /Винтчето е завито в пластмаса/. Беше доста клеясало на тези атмосферни условия, на които е изложена перката. Просто натиснах бутона и прас - накрайникът се разхвърча, а гадното винтче си остана там. За мен пак проблемът е в тънкия инструмент, чрез който се опитваме да предадем голям въртящ момент. Да, можеше да не го напъвам, ама пак нямаше да се развие без (1. нагряване, докато се овъгли пластмасата в която е завито) или (2. рязане на плосък шлиц, както и го развих след това.)
- не ми хрумна да го блъскам с ударната отвертка - винтчето, завито в пластмаса..
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
https://www.olx.bg/ad/originalni-komple ... b;promoted
Какво ще кажете за ето това?
Гледам го от бая време и много му се каня.
Какво ще кажете за ето това?
Гледам го от бая време и много му се каня.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Kroki написа:Гледам го от бая време и много му се каня.
10 Сеп 2014
има няма 2г

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Поне съм честен!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Дай линк на продавача към темата, че ако види колко му се каниш, може да ти направи някоя отстъпка (дори само ако ти махне тъпото ДДС, пак хич не е малко). Нали от три дена разглеждам и аз всички "гедорета" в olx-а - това ми се видя читаво и с добра комплектация. Ще се радвам ако по-скоро се сдобиеш с едно такова.
(- а ако спазарите нещо с продавача за без ДДС, говори и за още едно - бих си купил).
(- а ако спазарите нещо с продавача за без ДДС, говори и за още едно - бих си купил).