Проблем в скоростната кутия на 325 ХИ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
Проблем в скоростната кутия на 325 ХИ
Колата е автомат , и сутрин или пък когато не съм я карал цял ден , се получава НЕ винаги следното.
Включвам на " Д " колата леко тръгва и след като подам газ мотора се форсира все едно съм на " Н " и след няколко секунди се оправя и колата тръгва и след това няма проблеми.
Другото което забелязах е ,че ми се покачи разхода на гориво , понеже не я карам на дълго разтояние , а буквално на 3 км от тръгването , и дали тези 3 км са проблема за покачения разход.
И дали двете неща са свързани за проблема.
Моля за съвет , и благодаря за отговорите.
Включвам на " Д " колата леко тръгва и след като подам газ мотора се форсира все едно съм на " Н " и след няколко секунди се оправя и колата тръгва и след това няма проблеми.
Другото което забелязах е ,че ми се покачи разхода на гориво , понеже не я карам на дълго разтояние , а буквално на 3 км от тръгването , и дали тези 3 км са проблема за покачения разход.
И дали двете неща са свързани за проблема.
Моля за съвет , и благодаря за отговорите.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Re: Проблем в скоростната кутия на 325 ХИ
Най-добре е да направиш една диагностика, колега. Дори да не ти свети зъбното колело на таблото е много вероятно да има записани грешки.
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
Благодаря за отговора ТИ , и аз това си мислех да направа за начало , иначе днес ми препоръчаха да взема да сменя и маслото на кутията , защото не се знае дали е сменяно въобще.
Разгледах доста теми по този въпрос за кутията и за маслото , и някои казват , че няма смисъл да се сменя а пък други казват , че това нещо е наложително , ако може някои да изкаже мнение по " компетентно " от моето ще съм благодарен , колата е Е46 2003г ХИ автомат.
Разгледах доста теми по този въпрос за кутията и за маслото , и някои казват , че няма смисъл да се сменя а пък други казват , че това нещо е наложително , ако може някои да изкаже мнение по " компетентно " от моето ще съм благодарен , колата е Е46 2003г ХИ автомат.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Разбира се, че е добра идея да го смениш, но го смени с подходящо масло.
Аз на Е39-ката го бях сменял + филтъра и след това беше значително по-добре. Мисля, че нямах проблеми преди смяната ама исках да го сменя за да си знам. Смених го в BMW представителството, до колкото разбрах маслото беше Pentosin или нещо такова. Предполагам и за Е46 е същото.
Аз на Е39-ката го бях сменял + филтъра и след това беше значително по-добре. Мисля, че нямах проблеми преди смяната ама исках да го сменя за да си знам. Смених го в BMW представителството, до колкото разбрах маслото беше Pentosin или нещо такова. Предполагам и за Е46 е същото.

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
И аз на моята смених маслото и филтъра веднага след покупката. В М-кар сипаха 5.5 литра ESSO LT 71141, т.е. не смениха цялото масло.
Разгледай тази тема - може да видиш нещо полезно:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=238328&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F
Разгледай тази тема - може да видиш нещо полезно:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=238328&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F
5 мнения
• Страница 1 от 1