Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2016, 18:51

Аз каквото работя си го работя вече 20-та година само него. Тъй, че чОкай колкото искаш по моя балон.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Окт 2016, 19:00

vicho написа:
Doberman_vas написа:хаха кога стана ит, кога ти почерне дупето пък на теб :banghead: :banghead:
щом си мислите, че ще станем източно-европейската силиконова долина - успех :mhihi:

оняден... явно съм ти много интересен щом ми следиш кариерата :winky:

сигурно и ти ме имаш във фейсбука, като оная нинджа - матричния, който ме бил изтрил, а аз даже не го познавам :mhihi: :mhihi: :mhihi: анонимни алкохолици :wave: :drinking:

успех с румънците, "брат" :winky:

п.с. нищо не си мислим... ;)

Инфантил, заради безсмислени заяждания като твоите, много хора даже вече и не четат :(
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Окт 2016, 19:01

Прост пример - HP има офис от 1998г в България, почти 20г., IBM от 2006г, 10г и нагоре. чОкай ти по на всякаквите ИТ и не ИТ-та там балона, нали ги направи безработни след някоя друга година :mhihi: Ама чакай първо половина фирми, които нямат право да изнасят инфо/документация във фирми извън Европа да се пренасочат към Индия...
bum_bum написа:Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Окт 2016, 19:12

Имахме dot com crash 1, ще имаме и 2. Винаги като се качат много майуни на клона, се раздрусва дървото :). Самия факт, че никой не говореше за тази сфера до преди 3-4 години и сега се споменава толкова често...

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 20 Окт 2016, 19:15

Колегата, който пусна темата, НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от ИТ заплатите и проблемите на ИТ сферата.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Окт 2016, 19:36

deank написа:Колегата, който пусна темата, НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от ИТ заплатите и проблемите на ИТ сферата.

:mhihi:

Преди малко прочетах една обява залепена на стълб в квартала - "Търсим чистачка (може и пенсионер/ка) за почистване на фитнес зала от 08:00 до 09:00 ч. всеки ден. Заплащане - 300 лв."
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 20 Окт 2016, 19:42

Като стана въпрос за ИТ, ми е интересно как издържате по цял ден затворени в тея офиси? Имам чувството, че само аз няма да мога да издържа затворен в офис по цял ден и да цъкам кодове на компа. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 20 Окт 2016, 19:49

Няма как все някой трябва да я върши някой тая работа, съжали ни малко...
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 20 Окт 2016, 20:27

DiMIcha84 написа:Като стана въпрос за ИТ, ми е интересно как издържате по цял ден затворени в тея офиси? Имам чувството, че само аз няма да мога да издържа затворен в офис по цял ден и да цъкам кодове на компа. :dunno:

Разни хора,разни идеали.
И аз така си мислех до скоро,а сега толкова много ми е омръзнало да съм постоянно в движение,че не мога да ти опиша.
Най-вероятно и сега няма да мога да издържа дълго по цял ден на едно място,но все пак бих искал някаква такава работа.Лошото е,че ми е късно да се преориентирам :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Окт 2016, 20:34

deank написа:Колегата, който пусна темата, НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от ИТ заплатите и проблемите на ИТ сферата.

:mhihi: Да верно, само помежду другото така си пише, приказка да става:

alekangg написа:За ИТ е ясно и няма да ги коментираме.

alekangg написа:За ИТ не виждам как студентче, ще свърши нещо което го върши програмист с 5-10гпд стаж..

:ok:

alekangg написа:За ИТ се знае, надали има хора, които да не познават такива малко или много.
За това съм писал, че няма нужда са се коментират, пък ако иска някой да коментира.

Добрем :yes:

alekangg написа:Не ми се търси обявата, но онзи ден имаше в jobs-a обява за програмиране с ABAP за SAP, 7к брутни или 6к нетни.
И не ставаше дума за мениджъри, шефове и пр.
Видно е, че особено, ако има човек стаж и разбира се взимат много пари.
Не мога да разбера, защо много хора завиждат толкова много на програмистите, ами станете и вие.

Иначе тази обява за PHP с MySQL и HTML е много добра, все пак това са от най-лесните и разпространени езици и чак се чудя, че дават толкова пари.

Бре... Изобщо не се интересуваме от ИТ, ама пак приказка да става :ok: (другите да траят там, нали се разбрахме да не говорим за ИТ) :mhihi:

alekangg написа:За това нямаше смисъл да се говори за ИТ и други, взимащи по 2-3-4 и нагоре хиляди, просто защото те са ясни и се знаят от всеки.
...

Да де, няма да говорим повече за ИТ :ok:

alekangg написа:
u`F`o написа:Защо няма до 3000лв примерно, след това до 4000лв, след това до 6000лв и след това над 6000лв. Нали знаете, че в IT сектора, 3000лв се достигат с 3 до 5 години опит.

Защото там е ясно на всеки кое как е.
По-интересно е при другите професии как е.

Всичко е ясно бре, нали се разбрахме :ok:

alekangg написа:...
ИТ-та са някаква аномалия, няма лошо, хората не си клатят краката и си ги изкарват парите, но ще дойде ден, когато ще секне, ще вкарат хора от други държави или фирмите ще се изместят натам, за по-евтино. Няма как да расте това до безкрайност.
В момента най-грубо ИТ в София, взима средна европейска заплата, та мисля, че върха е стигнат вече.

Пак да ги споменем, че скоро не сме говорили за "ИТ-та", каквото и да е това животно :ok:

alekangg написа:Засяга се любима тема, как българите са най-умните и читави, било то за програмиране или колцентрове..Няма индийци, няма азиатци, няма европейци

Подиграваме се малко без да сме стъпвали в ИТ фирма отвъд границата, ма нЕма никой да се засЕга, рийш ли :mhihi:

alekangg написа:Доказа се, че българите са най-добрите извън белия свят в програмирането...

И те така :yes:

И за капак:

Какви книги-помагала за C++?

А бе, автора, ще го бъде ли Ц-пляс-пляса или се отказА? :dunno: Май залудо ти отговарях на ЛС-тата, а :dunno:

И се разбрахме и дума да не става повече за ИТ в тая тема, Оукей!? :paranoid:

А останалите, дето не са имали допир с "ИТ", к'во да ви кажа... по-добре да замълчите, пичове! Ако бяхте присъствали на разни бизнес брифинги щяхте да знаете какви дългосрочни планове имат фирмите. И виртуалното местене на офис не става от днес за утре - обикновено преходния период е една, че даже и две години, за да се издадат проектите, взависимост от дейността. Ако под ИТ си представяте кол център, ОК, нека да е ден-два :ok: Ама за мен това не е ИТ, рийш ли :mhihi:

Бахти темата - все едно аз да пусна такава за заплати у Пловдив и да кажа, че тираджийски заплати и работа не ме интересува, но всичко останало - да. А междувременно да разправям колко са зле, как е въпрос на време нек'ви от бангладеж да ги заменят и тем подобни простотии. Като на трън в гъзеца ми се види повечко това ИТ, ама де да знам... :dunno:
При чичо ми идва чат-пат един комшия пенсионер, който точно говори за нек'ви тираджии как взимали по 4к, как могло така, по цЕл ден въртели геврека и им давали тия (много) пари. Ми търсят ги ще взимат, бре! Бахти дебила! Като ме види мен пък се почва - ти как седиш по цЕл ден в тоа офис, ама не ти ли писва, ама поне заплати ви дават добри деба, ама колко ви дават? Я сиии евиии майката, бе!

Та недейте да ставате за смях :!: Живейте си живота и всеки да прави каквото го кефи :bchug:

П/П: Понеже май съм ИТ си направих скрипт да ми екстрактне горните постове, да не се мОрим :mhihi:

П/П: Бях написал силни думи, мога и по-силни всъщност, но ги коригирах... Не желая да обиждам, така си пиша просто :bchug:
Последна промяна Nickelback на 20 Окт 2016, 21:11, променена общо 1 път
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар
Кара: MINI Cooper R50 '06

Мнение от Koenigsegg » 20 Окт 2016, 20:36

Лично според мен наистина има ужасно много хора, които разбраха, че в ИТ сферата заплащането е добро и "плъзнаха" по всякакви академии и т.н. Истината обаче е, че много малък процент от всички започнали да се занимават с програмиране започват работа след това - не повече от 15-20%. Причината е, че за да се стартира работа като Junior или дори стаж се изисква кодиране по 8-10 часа на ден в продължение на минимум една година. Въпреки глада за кадри, компаниите не наемат всеки, който е учил 2 месеца. Така че според мен клонът няма да се счупи скоро :)

Относно заплащането в София, имам познати с най-различни заплати. Близък мой приятел, който завърши право в софийския преди няколко години и работи в наистина добра компания от повече от година, взима 1200 лв. чисто. Започна като стажант на 400 лв... Друг мой приятел взима 1800 лв. като support в IBM, при това Lv 1 и само с английски език. Risk Analyst в Experian например също стартира на около 1200-1300 лв...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Окт 2016, 20:41

Nickelback написа:...Бахти темата - все едно аз да пусна такава за заплати у Пловдив ....

Не виждам кой би могъл да те спре. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2016, 21:16

dextuar написа:Прост пример - HP има офис от 1998г в България, почти 20г., IBM от 2006г, 10г и нагоре. чОкай ти по на всякаквите ИТ и не ИТ-та там балона, нали ги направи безработни след някоя друга година :mhihi: Ама чакай първо половина фирми, които нямат право да изнасят инфо/документация във фирми извън Европа да се пренасочат към Индия...
bum_bum написа:Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.

Ти верно ли? Колко хора са работили в НР и ИБМ преди 20 години и колко са сега?

Според статистиката през 2015-та заетите в "създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" са 88 000 човека. През 2000-та са били под 9 000. Тва са 80 хиляди за 16 години.

А през 2016-та за първи път заетите в сектора са намалели с 4.4% на годишна база.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Окт 2016, 21:37

bum_bum написа:Ти верно ли? Колко хора са работили в НР и ИБМ преди 20 години и колко са сега?

Вероятно не са и били необходими повече, сигурно :dunno:
Обратното пък - готов съм да се обзаложа, че в Динголфинг като са сглобявали Е34 М5 навремето са работели доста повече хора по поточните линии. А сега... тези по F10 M5 са в пъти по-малко. Но не сглобяват ръчно колата, а се водят сигурно пак някъв тип ИТ/инженеринг сигурно. Настройка на поточна линия, поддръжка и т.н. Да не говорим за инженерига по проектиране на автомобила и модулите в него колко "ИТ" има... Та за сега всичко опира до някакво там "ИТ", който както иска да си го разбира. Натискат се там някакви копчета и се цъка с мишка :dunno:

bum_bum написа:А през 2016-та за първи път заетите в сектора са намалели с 4.4% на годишна база.

Излиза, че аз не съм в тоя сектор тогава, моя беше някакъв "инженеринг", не помня точно. Та и статистиката... :no: Не се и чувствам като "ИТ", ама така ме спрягат някои хора. К'во да правиш, съдба :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 20 Окт 2016, 21:58

Koenigsegg написа:Истината обаче е, че много малък процент от всички започнали да се занимават с програмиране започват работа след това - не повече от 15-20%.

С кое не е така, колко процента от записалите Техническия работят инжинери, колко от записалите Медицинския стават доктори, колко от студентите в НСА са истински спо(и)ртисти? :dunno:
Tires are evil - destroy them all ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата