Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
Re: Заплати в София, митове и реалност.
Индийци, китайци и африканци са без коментар. Американски и канадски компании (поне доколкто съм се сблъсквал с това) масово изтеглиха всякакъв сервиз от Индия и го прехвърлиха в ... Латинска Америка.
Китайците са добри в докуметалната работа. Но ако трябва да говорите с него, нещата са страшни. Родените и израстнали тук са едно, но онези там са ...
Китайците са добри в докуметалната работа. Но ако трябва да говорите с него, нещата са страшни. Родените и израстнали тук са едно, но онези там са ...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
google ceo - Sundar Pichai
microsoft ceo - Satya Nadella
.....
http://indiatoday.intoday.in/education/story/indian-born-ceo/1/457810.html
при милиард население нормално е някак си 600 - 700 милиона да не стават
за германците - споменаваме само, siemens и sap
така че заебете тая работа за най-умните българчета.
също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5

.....

също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Doberman_vas написа:google ceo - Sundar Pichai
.....
също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5![]()
![]()
Ай стига де, верно ли румънците са с по два чифта мъде

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vld написа:Doberman_vas написа:google ceo - Sundar Pichai
.....
също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5![]()
![]()
Ай стига де, верно ли румънците са с по два чифта мъде
Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dextuar написа:Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.
той си драска, колкото да се намира в работа, а не, че ще напише нещо полезно

румънските IT фирми са доста калпави пред българските

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Само ако не си се сблъсквал с тях би могъл да твърдиш обратното 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
vicho написа:dextuar написа:Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.
той си драска, колкото да се намира в работа, а не, че ще напише нещо полезно![]()
румънските IT фирми са доста калпави пред българските
хаха кога стана ит, кога ти почерне дупето пък на теб

щом си мислите, че ще станем източно-европейската силиконова долина - успех

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Doberman_vas написа:хаха кога стана ит, кога ти почерне дупето пък на теб![]()
оняден... явно съм ти много интересен щом ми следиш кариерата

сигурно и ти ме имаш във фейсбука, като оная нинджа - матричния, който ме бил изтрил, а аз даже не го познавам

успех с румънците, "брат"

п.с. нищо не си мислим...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
vlad0 написа:vixx написа:Аз читав Индиец и читав пакистанец не съм успял да наема. А близо 2 години се мъчих. Не знам какво им хвалят толкова.
интересното е, че някой успяват, но по-скоро наемат 5 души за да свършат работа за 2ма души(съотношението го казвам ей така за идеята). Пробвал ли си този модел? И всъщност какъв тип работа си изисквал от тях да извършват? Това което съм забелязал, че основно са използване за извършването на монотонни задачи тип - прехвърляне на информация от хартиен към електронен формат.
Много малко PHP, малко системна администрация и обслужване на клиенти. Не съм пробвал това, което предлагаш, ама да ти кажа честно не ми се менажират 5 човека, които вършат работата на един. Да не говорим, че с повечето комуникацията не е много лесна, защото английският им е доста странен.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Доказа се, че българите са най-добрите извън белия свят в програмирането, ама май е на път да се докаже, че и са полиглоти.
Всички други имат странен английски или направо нямат, само на българите е перфектния...
Не ви ли се струва, че малко се преувеличава
Всички други имат странен английски или направо нямат, само на българите е перфектния...
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Специално за индийците... хич не е преувеличено 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
alekangg написа:Доказа се, че българите са най-добрите извън белия свят в програмирането, ама май е на път да се докаже, че и са полиглоти.
Това с английския е факт, що се отнася до Индийците. Поне моите наблюдения са такива. Това не значи, че няма читави, но те са на цена, която обезсмисля упражнението и по-добре да дадеш още малко и да си вземеш Американец. На нас Българите английския, поне по мои наблюдения, ни се получава по-добре в повечето случаи от колкото на тях. Дали сме най-добрите, не сме, ама това не значи , че нямаме едни от най-добрите. Има си всякакви хора. В БГ сигурно проблема е малко в идеята за това какво е ИТ специалист. Масово тука това е човек , който инсталира уиндоус и принтери, а понякога, недай боже, прави някой друг влан през уеб интерфейса на рутера. Това за мене не е ИТ, ама за хората е.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То програмирането и аутсорсинга на разни центрове не е от вчера. Вероятно преди нас са били на друго място, където ги е устройвало съотношението заплати/знания.
В последствие са ни открили нас и са им дръпнали чергата. Утре ще открият други и така .. За читавите винаги ще има работа каквото и да се случи. Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.
В последствие са ни открили нас и са им дръпнали чергата. Утре ще открият други и така .. За читавите винаги ще има работа каквото и да се случи. Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.
vicho написа:оняден... явно съм ти много интересен щом ми следиш кариерата![]()
сигурно и ти ме имаш във фейсбука, като оная нинджа - матричния, който ме бил изтрил, а аз даже не го познавам![]()
![]()
анонимни алкохолици
![]()
![]()
успех с румънците, "брат"![]()
п.с. нищо не си мислим...
Що добавяш хора дето не познаваш бе, Жиги

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Заплати в София, митове и реалност.
Не се притеснявай за тях, дори от вкъщи може да се бачка в БГ, получавайки по-ниска заплата от конкурентите на запад, която тук да изглежда като малко съкровище. Жалко, че не всички пишещи в темата са писали в другата тема кой какво работи, да почнем с пукането и на вашите балони само където от това файда йокbum_bum написа:То програмирането и аутсорсинга на разни центрове не е от вчера. Вероятно преди нас са били на друго място, където ги е устройвало съотношението заплати/знания.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro