Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2016, 5:03

Индийци, китайци и африканци са без коментар. Американски и канадски компании (поне доколкто съм се сблъсквал с това) масово изтеглиха всякакъв сервиз от Индия и го прехвърлиха в ... Латинска Америка.

Китайците са добри в докуметалната работа. Но ако трябва да говорите с него, нещата са страшни. Родените и израстнали тук са едно, но онези там са ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Окт 2016, 9:10

google ceo - Sundar Pichai
microsoft ceo - Satya Nadella
.....
http://indiatoday.intoday.in/education/story/indian-born-ceo/1/457810.html
при милиард население нормално е някак си 600 - 700 милиона да не стават :)

за германците - споменаваме само, siemens и sap

така че заебете тая работа за най-умните българчета.
също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Окт 2016, 12:31

Doberman_vas написа:google ceo - Sundar Pichai
.....

също така зарежете тая работа за българия силиконовата долина в източна европа при положение, че в румуния има ит специалисти х5 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ай стига де, верно ли румънците са с по два чифта мъде :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Окт 2016, 12:33

vld написа:
Doberman_vas написа:google ceo - Sundar Pichai
.....

Ай стига де, верно ли румънците са с по два чифта мъде :?:

Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Окт 2016, 13:37

dextuar написа:Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.

той си драска, колкото да се намира в работа, а не, че ще напише нещо полезно :mhihi:

румънските IT фирми са доста калпави пред българските ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Окт 2016, 13:48

Само ако не си се сблъсквал с тях би могъл да твърдиш обратното :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Окт 2016, 13:50

vicho написа:
dextuar написа:Май по последни статистика не са и 7 милиона, ама така сравнението на колегата щеше да е прекалено смехотворно, та уместно го е поизпуснал тоя факт.

той си драска, колкото да се намира в работа, а не, че ще напише нещо полезно :mhihi:

румънските IT фирми са доста калпави пред българските ;)

хаха кога стана ит, кога ти почерне дупето пък на теб :banghead: :banghead:
щом си мислите, че ще станем източно-европейската силиконова долина - успех :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Окт 2016, 17:13

Doberman_vas написа:хаха кога стана ит, кога ти почерне дупето пък на теб :banghead: :banghead:
щом си мислите, че ще станем източно-европейската силиконова долина - успех :mhihi:

оняден... явно съм ти много интересен щом ми следиш кариерата :winky:

сигурно и ти ме имаш във фейсбука, като оная нинджа - матричния, който ме бил изтрил, а аз даже не го познавам :mhihi: :mhihi: :mhihi: анонимни алкохолици :wave: :drinking:

успех с румънците, "брат" :winky:

п.с. нищо не си мислим... ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Окт 2016, 17:36

vlad0 написа:
vixx написа:Аз читав Индиец и читав пакистанец не съм успял да наема. А близо 2 години се мъчих. Не знам какво им хвалят толкова.

интересното е, че някой успяват, но по-скоро наемат 5 души за да свършат работа за 2ма души(съотношението го казвам ей така за идеята). Пробвал ли си този модел? И всъщност какъв тип работа си изисквал от тях да извършват? Това което съм забелязал, че основно са използване за извършването на монотонни задачи тип - прехвърляне на информация от хартиен към електронен формат.

Много малко PHP, малко системна администрация и обслужване на клиенти. Не съм пробвал това, което предлагаш, ама да ти кажа честно не ми се менажират 5 човека, които вършат работата на един. Да не говорим, че с повечето комуникацията не е много лесна, защото английският им е доста странен.

:lol: :lol: По-скоро дори и следващата Индия няма да станем, ама е хубаво, че има ентусиазъм :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2016, 17:42

Доказа се, че българите са най-добрите извън белия свят в програмирането, ама май е на път да се докаже, че и са полиглоти.
Всички други имат странен английски или направо нямат, само на българите е перфектния...
Не ви ли се струва, че малко се преувеличава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 20 Окт 2016, 17:44

Специално за индийците... хич не е преувеличено :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Окт 2016, 17:56

alekangg написа:Доказа се, че българите са най-добрите извън белия свят в програмирането, ама май е на път да се докаже, че и са полиглоти.
Всички други имат странен английски или направо нямат, само на българите е перфектния...
Не ви ли се струва, че малко се преувеличава

Това с английския е факт, що се отнася до Индийците. Поне моите наблюдения са такива. Това не значи, че няма читави, но те са на цена, която обезсмисля упражнението и по-добре да дадеш още малко и да си вземеш Американец. На нас Българите английския, поне по мои наблюдения, ни се получава по-добре в повечето случаи от колкото на тях. Дали сме най-добрите, не сме, ама това не значи , че нямаме едни от най-добрите. Има си всякакви хора. В БГ сигурно проблема е малко в идеята за това какво е ИТ специалист. Масово тука това е човек , който инсталира уиндоус и принтери, а понякога, недай боже, прави някой друг влан през уеб интерфейса на рутера. Това за мене не е ИТ, ама за хората е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2016, 18:25

То програмирането и аутсорсинга на разни центрове не е от вчера. Вероятно преди нас са били на друго място, където ги е устройвало съотношението заплати/знания.

В последствие са ни открили нас и са им дръпнали чергата. Утре ще открият други и така .. За читавите винаги ще има работа каквото и да се случи. Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Окт 2016, 18:27

vicho написа:оняден... явно съм ти много интересен щом ми следиш кариерата :winky:

сигурно и ти ме имаш във фейсбука, като оная нинджа - матричния, който ме бил изтрил, а аз даже не го познавам :mhihi: :mhihi: :mhihi: анонимни алкохолици :wave: :drinking:

успех с румънците, "брат" :winky:

п.с. нищо не си мислим... ;)

Що добавяш хора дето не познаваш бе, Жиги :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от Dextuar » 20 Окт 2016, 18:32

bum_bum написа:То програмирането и аутсорсинга на разни центрове не е от вчера. Вероятно преди нас са били на друго място, където ги е устройвало съотношението заплати/знания.

В последствие са ни открили нас и са им дръпнали чергата. Утре ще открият други и така .. За читавите винаги ще има работа каквото и да се случи. Тия, дето са се научили да пишат нещо там, щото е модерно и се изкарват пари ще бъдат много разочаровани в един момент.
Не се притеснявай за тях, дори от вкъщи може да се бачка в БГ, получавайки по-ниска заплата от конкурентите на запад, която тук да изглежда като малко съкровище. Жалко, че не всички пишещи в темата са писали в другата тема кой какво работи, да почнем с пукането и на вашите балони само където от това файда йок

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата