Проблем с ръчна 6-степенна скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Re: Проблем с ръчна 6-степенна скоростна кутия
При мен също от време на време първа не иска да влезне,и трябва да натисна пак съединителя и тогава влиза без проблем.Също така и при пета предавка имам проблем при движение,много трудно влиза.
Съмненията ми са в синхронизаторите на скоростите,някои сменял ли ги е,имали смисъл от тази манипулация? 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Проблем със ръчна 6-степенна скоростна кутия
philipz написа:Трудна ли е манипулацията колега ? Като сложиш добавка в скоростната кутия , сподели каква и помисли за ново масло в кутията . И аз се чудя дали да го сменя , че при мен пък като я покарам доста почва да ромоли на свободен ход( лагер първичен вал като диагноза след доста четене ) . Веднъж го смених ама със 75w80 , сега се чудя за 75w90 просто да замаскирам проблема , няма какво да се лъжем
Това масло не е за скоростната ти кутия... Най-добре АТФ си сложи,както е била до сега!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
ildivvy написа:philipz написа:Трудна ли е манипулацията колега ? Като сложиш добавка в скоростната кутия , сподели каква и помисли за ново масло в кутията . И аз се чудя дали да го сменя , че при мен пък като я покарам доста почва да ромоли на свободен ход( лагер първичен вал като диагноза след доста четене ) . Веднъж го смених ама със 75w80 , сега се чудя за 75w90 просто да замаскирам проблема , няма какво да се лъжем
Това масло не е за скоростната ти кутия... Най-добре АТФ си сложи,както е била до сега!
Да точно атф като сложи няма да има никакъв проблем...само ще смени кутията
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
choio написа:ildivvy написа:philipz написа:Трудна ли е манипулацията колега ? Като сложиш добавка в скоростната кутия , сподели каква и помисли за ново масло в кутията . И аз се чудя дали да го сменя , че при мен пък като я покарам доста почва да ромоли на свободен ход( лагер първичен вал като диагноза след доста четене ) . Веднъж го смених ама със 75w80 , сега се чудя за 75w90 просто да замаскирам проблема , няма какво да се лъжем
Да точно атф като сложи няма да има никакъв проблем...само ще смени кутията

От поне 10 източника знам , че кутията е със 75w80 . Просто исках да замаскирам положението със 75w90 , защото нямам намерението да отварям кутията заради един лагер , който ромоли на свободна, при това на почти всички е46- ци с ръчка и 3 литра мотор. Някой ако е доволен от някоя добавка за масло към скоростите, нека да сподели .
Шанс има и да ромоли от вибрациите на мотора , дължащи се на стари тампони , както и тези на скоростите . Тях скоро ще ги сменя , пък да видим.
Пък за АТФ никога не съм си и помислял да сложа

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Добре де,вашите кутии (на Е46) не са ли с АТФ в тях,оригинално от завода? При нас (говоря за Е36) над 90% от кутиите са с АТФ и табелка на тях,указваща,че това е точното масло! При останалите има табелка за МТФ и май още някакво..
Ex: 96' BMW318ti

- dreadx
- младши ентусиаст
-
ATF е за автоматични скоростни кутии, а тази не е. ATF е течно като олио, а това се точи като пчелен мед - различни са.
Според мен не трябва да се слагат по-гъсти масла, а и от това няма да спре да ромоли този лагер. А и да ромоли, това не означава непременно някакъв проблем. Изобщо мисля, че ако не ви дразни звукът, то единственото което трябва да се прави е да се следи през съответните интервали за нивото на маслото и да се долее, ако се наложи - както се прави с всяка кутия.
Нека все пак и някой с опит да сподели - някой, който е слагал по-гъсто масло, или пък не е, а си го кара така.
Според мен не трябва да се слагат по-гъсти масла, а и от това няма да спре да ромоли този лагер. А и да ромоли, това не означава непременно някакъв проблем. Изобщо мисля, че ако не ви дразни звукът, то единственото което трябва да се прави е да се следи през съответните интервали за нивото на маслото и да се долее, ако се наложи - както се прави с всяка кутия.
Нека все пак и някой с опит да сподели - някой, който е слагал по-гъсто масло, или пък не е, а си го кара така.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Здравейте отново, имам малко специфично питане и ще съм много благодарен ако някой може да помогне... Мисля си, че проблемите при мен са от лостовия механизъм и тъй като нямам нито условия, нито нужните познания за да се справя сам ми се иска ако можете да ми препоръчате някой проверен човек за тази работа. Нямам проблем с положението на лоста поне за момента (седи си в средата), свободния му ход също е в рамките на нормалното поне за мен, нито с прекалено силно клатене или каквото и да е, просто все едно някой скорости не могат да се уцелят точно. Най вече 1ва и 2ра. Сега от както застудя, нещата са по зле от преди. Интересно е, че на студена кола проблема е по силно изразен, на топла по малко. Ако се вкарват скоростите съвсем плавно и бавно почти няма проблем. На загасена кола също се проявява проблема. Най тъпото е, че понякога скоростите са почти перфектни, но за съжаление все по рядко се случва това нещо...
Четох доста и все повече се насочвам към лостовия механизъм. Та ако можете да препоръчате някой и той да ми обърне внимание, а не просто да ме претупа и най-вече да има опит с тези неща. Предварително благодаря на всички отзовали се! 

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Galo написа:Здравейте отново, имам малко специфично питане и ще съм много благодарен ако някой може да помогне... Мисля си, че проблемите при мен са от лостовия механизъм и тъй като нямам нито условия, нито нужните познания за да се справя сам ми се иска ако можете да ми препоръчате някой проверен човек за тази работа. Нямам проблем с положението на лоста поне за момента (седи си в средата), свободния му ход също е в рамките на нормалното поне за мен, нито с прекалено силно клатене или каквото и да е, просто все едно някой скорости не могат да се уцелят точно. Най вече 1ва и 2ра. Сега от както застудя, нещата са по зле от преди. Интересно е, че на студена кола проблема е по силно изразен, на топла по малко. Ако се вкарват скоростите съвсем плавно и бавно почти няма проблем. На загасена кола също се проявява проблема. Най тъпото е, че понякога скоростите са почти перфектни, но за съжаление все по рядко се случва това нещо...Четох доста и все повече се насочвам към лостовия механизъм. Та ако можете да препоръчате някой и той да ми обърне внимание, а не просто да ме претупа и най-вече да има опит с тези неща. Предварително благодаря на всички отзовали се!
Звън му и виж какво ще ти каже и дали може да ти съдейства за тази манипулация

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2