Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2016, 23:09

Създаването на колектив не става от днес за утре. Понякога отнема и десетилетие. :dunno:

Николай Диянов написа:Нещата са функционално свързани и няма как да очакваш за 700лв. работникът/ служителят да се раздава професионално.

Нож с две остриета малко.. Ако го назначиш на 700лв не му се работи. Ако го назначиш на 1400 получава нереални очаквания за бъдещето и се вижда с 3 бона след няколко години. Като види в края на годината при получаване на увеличенията, че темпа не е какъвто го е очаквал пак спира да му се работи.

Заплатата не е единствения фактор все пак. Колко хора биха ходили на работа за 1000лв където шефа всеки ден е станал с гъза нагоре и си късат нервите по цял ден, вместо да взимат 700 и да работят в спокойна и приятна обстановка?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Хасан » 16 Окт 2016, 23:27

Ниски заплати, никой няма пари и тн и тн, ама БМВ е 1 от най-разпространените коли в държавата. Тея истории от преди 20 години, че никой не прави пари са точно това, истории.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 17 Окт 2016, 0:32

N.Mihaylovski написа:
Николай Диянов написа:Аз не знам защо се коментира какви са като качества работниците, без да се засяга проблемът с работодателите. Изключая ИТ сектора, в почти всяка друга сфера, те са под всякаква критика. Не може да се оплакваш, че работната ръка не е качествена, когато предлагаш стартова заплата 600-700лв. Просто е невъзможно нещата да се случат по този начин. Така се получава омагьосаният кръг "ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Нещата са функционално свързани и няма как да очакваш за 700лв. работникът/ служителят да се раздава професионално.

Тук съм аз :)
Един въпрос, как да получи работник повече от 600 стартова, като той не може нищо, дори и да си изкара заплатата, и аз инвестирам в него пари и време, но тои иска да почне на поне 1000 лева,
Още един въпрос, как да взима 2000 лева, като той изкарва 1000 на фирмата ?
Как да взима 2000 лева, като скапаната държава я няма и не е регулирала плащанията и кока кола, загорка, юниливър плащат след 90 дни, ама никой това не го интересува, шефа е длъжен да ни дава 2000 лева как и от къде нас не ни е*е
И разбира се, и борбата с конкуренцията, която пере пари и им е се 200 колко е отложеното плащане, те повечето дават доста смешни заплати, защото не ги интересува какво се работи точно, кой скатава и т,н но това е друга тема
Та, колега Николай Диянов, ти как мислиш, аз съм отворен за идеи и предложения.

Първо, трябва да се уточни в каква сфера се работи, но като общо правило- не може да се изхожда от позицията, че човекът който ще назначиш ще бъде кръгла нула и няма да разбира от каквото и да било. Ако последното действително е така, то значи някой не си е свършил работата и е назначил неправилния човек. Нали именно затова се извършва предварителният подбор на кадри. В крайна сметка идеята е да нямаш огромно текучество, защото тогава във фирмата работят винаги неопитни кадри. Е как да се постигнат резултати, ако в София работиш за 600лв. трудово възнаграждение? При това положение всички читави кадри минават през фирмата само, за да натрупат няколко месеца стаж и веднага сменят работното място.
До колегата Бум- Бум: съгласен съм, че не трябва да се поставят и нереално високи стандарти за възнаграждение, при положение, че работникът няма как да ги покрие. Ето затова трябва да се намери "златната среда" и да бъдат балансирани интересите работник/ работодател.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Окт 2016, 13:26

N.Mihaylovski написа:Тук съм аз :)
Един въпрос, как да получи работник повече от 600 стартова, като той не може нищо, дори и да си изкара заплатата, и аз инвестирам в него пари и време, но тои иска да почне на поне 1000 лева,

N.Mihaylovski написа:Още един въпрос, как да взима 2000 лева, като той изкарва 1000 на фирмата ?

Няма как.

N.Mihaylovski написа:Как да взима 2000 лева, като скапаната държава я няма и не е регулирала плащанията и кока кола, загорка, юниливър плащат след 90 дни, ама никой това не го интересува, шефа е длъжен да ни дава 2000 лева как и от къде нас не ни е*е

Горе долу работника не трябва да го интересува как и откъде(ест. докато си върши работата в диапазона 80-110%). Ако го интересуваше работника да си беше отворил негова фирма :) Това с отложеното плащане го знаеш преди да вземеш поръчката и договора. Държавата няма какво да се намесва. В случай, че не можеш да се справиш с 90 дена отложено плащане си избрал неподходящия за теб клиент.

N.Mihaylovski написа:И разбира се, и борбата с конкуренцията, която пере пари и им е се 200 колко е отложеното плащане, те повечето дават доста смешни заплати, защото не ги интересува какво се работи точно, кой скатава и т,н но това е друга тема

Можеш ли да ми обясниш в твоята индустрия как перат пари и откъде идват тези пари за пране? :) Съгласен съм, че някой даваш по някой друг рушвет, за да им върви бизнеса, ама това с прането на пари за първи път го чувам като оправдание за чужд успех или личен неуспех :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Окт 2016, 18:01

богаташи сме в този форум от време онО...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 17 Окт 2016, 18:13

vicho написа:богаташи сме в този форум от време онО...

Направо меринджей до меринджей и между тях пак меринджей :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Окт 2016, 19:03

N.Mihaylovski написа:
Николай Диянов написа:Аз не знам защо се коментира какви са като качества работниците, без да се засяга проблемът с работодателите. Изключая ИТ сектора, в почти всяка друга сфера, те са под всякаква критика. Не може да се оплакваш, че работната ръка не е качествена, когато предлагаш стартова заплата 600-700лв. Просто е невъзможно нещата да се случат по този начин. Така се получава омагьосаният кръг "ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Нещата са функционално свързани и няма как да очакваш за 700лв. работникът/ служителят да се раздава професионално.

Как да взима 2000 лева, като скапаната държава я няма и не е регулирала плащанията и кока кола, загорка, юниливър плащат след 90 дни, ама никой това не го интересува, шефа е длъжен да ни дава 2000 лева как и от къде нас не ни е*е
И разбира се, и борбата с конкуренцията, която пере пари и им е се 200 колко е отложеното плащане, те повечето дават доста смешни заплати, защото не ги интересува какво се работи точно, кой скатава и т,н но това е друга тема

Колега Михайловски, аз съм завършил полиграфията, брат ми също и баща ми също. Знам за всеки един процес какво образование е необходимо, колко е трудоемко и какви пари изкарва на фирмата... Преди няколко години покрай подобна тема беше пратил оферта за работа на брат ми в една печатница, за оператор на широкоформатен печат за около 1200 лв., който да работи на 5 машини (което е печатен процес), Coreldraw, Photoshop и Illustrator (което е предпечат и дизайн), И да участва в довършителните процеси (което е баш хамалска и изключително отегчителна работа)... Естествено да е някой с опит, за да влезе в ритъм от първия ден! Това, колега, не знам дали да те наричам колега, защото явно си голям бизнесмен, е работа за 4 човека поне! И ако казваш, че такъв човек не може да ти изкара 1000 лв., означава, че ти не си за собствената си позиция! Дори няма да правя съпоставяне с нормалните държави, защото нещата са трагични... Дори няма да казвам какви са условията за работа в повечето бг-жорко печатници, какви гадости се дишат и каква мръсотия е... Нямало специалисти, нямало кадърни кадри... има, ама не може да очакваш печатар да ти дупчи календарите или дизайнер да пакетира палета за жълти стотинки :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 17 Окт 2016, 19:24

alX3m написа:...не може да очакваш...

Не само, че може ами и направо си се очаква. Преди да си бия шута в чужбина бях точно в същото положение. Нает за 1 работа, после айде и на този работата. Що? Ми щото той не може. Ми уволни го бе да те ева в шефа умрЕл, що го държиш. Емиииии и се вдигат едни рамене. Мине не мине айде и на трети работата. Що? Е, сега и за тва нещо отделен човек ли да наема. Плюс това ти ги умееш можеш нещата :kuku: Да ви имам и еднообразните пишман оправдания. Дай човека, като е способен и да му се набива работа за още 5-има човека. Или другата еб@вка. Работим го едно нещо 5 човека. Примерно 5-ма продавача(образно казано). И на петимата са дадени да кажем по 5 клиента да зарибят за деня. Аз тва го приключвам да кажем до 2 следобяда. Другите кой фейс, кой клипчета, кой още на 1-ви клиент и т.н. Идва шефа при мен и като му кажа, че съм готов айде още 2-3 клиента. Няма хъ, няма мъ. Сакън да не си починеш малко, нищо че другите взимат същата, че и по-висока работа, а вършат 10 пъти по-малко работа. В същото време, като отиде при другите и "ми работя шефе, ма няма да мога да приключа днес" и толкова. Няма забележки, няма нищо.

Та така. Тази идиотщина с "няма кадри" не знам кой олигофрен я измисли, но благодарение не умрелите ни медии само и единствено това се тръби. Хубаво искаш способен кадър. Що се циганиш за заплатата и условията на труд тогава. Уж всички бизнесмени и шефове, а още не са научили златното правило, че за да получиш, първо трябва да дадеш.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 17 Окт 2016, 20:00

alX3m написа:
N.Mihaylovski написа:

Колега Михайловски, аз съм завършил полиграфията, брат ми също и баща ми също. Знам за всеки един процес какво образование е необходимо, колко е трудоемко и какви пари изкарва на фирмата... Преди няколко години покрай подобна тема беше пратил оферта за работа на брат ми в една печатница, за оператор на широкоформатен печат за около 1200 лв., който да работи на 5 машини (което е печатен процес), Coreldraw, Photoshop и Illustrator (което е предпечат и дизайн), И да участва в довършителните процеси (което е баш хамалска и изключително отегчителна работа)... Естествено да е някой с опит, за да влезе в ритъм от първия ден! Това, колега, не знам дали да те наричам колега, защото явно си голям бизнесмен, е работа за 4 човека поне! И ако казваш, че такъв човек не може да ти изкара 1000 лв., означава, че ти не си за собствената си позиция! Дори няма да правя съпоставяне с нормалните държави, защото нещата са трагични... Дори няма да казвам какви са условията за работа в повечето бг-жорко печатници, какви гадости се дишат и каква мръсотия е... Нямало специалисти, нямало кадърни кадри... има, ама не може да очакваш печатар да ти дупчи календарите или дизайнер да пакетира палета за жълти стотинки :wave:

Колко малък е светът. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 17 Окт 2016, 20:16

Няма да цитирам 10-на мнения по-горе, но в момента и аз съм в позиция, в която ме товарят, товарят и очакват, че проблеми няма. В най-скоро време се чудея кога ще избият балансите... Щото работодателите са свикнали да те затрупват с допълнителни задължения, ама като ида в магазина и им кажа, че съм си купил N нa брой неща и следващотo го искам без пари на става...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Окт 2016, 20:40

Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Окт 2016, 20:42

vlad0
Да персонала не го интересува от къде идват парите и отложените плащания, тук си прав, това си е моя работа и не съм казал че са длъжни да ми влизат в положение.
За прането на пари, ти намери да перем, аз ще ти кажа как, 12 години съм в тази сфера и бих казал, че е доста лесно в рекламата :D за жалост нямам за пране :(

alX3m
Моята фирма е, Широкоформатен печат, дигитален и офсетов
в Широкоформатния имам оператор, който работи на 2 машини 160 см, довършителни, предпечат 2 ма човека и т,н аз не експлатирам персонала си, и при мен 1200 лева заплата взима студен на 20 години, защото за да работят трябва да им се плаща и защото не съм изруд, не мъча хората давам премии и т,н
Само да вметна, че в момента не можеш да намериш читав печатар за Офсет глада е огромен заплата от 1500 не е проблем

Общо взето проблема е в държавата, ако си честен и лоялен не ти се получават нещата, трябва да переш, да се ебаваш с персонала, респективно не ти правят проверки даначни, инспекция по труда и други, щото си на некоий човек
В БГ е обратното на нормалното.
Вие колеги кой набор сте ?? защото младежта, както написах е кръгла нула, всеки ден си говоря с колеги управители на фирми, идват, младежи и искат поне 1000 стартово, завършили НБУ, или УНСС, маркетинг и реклама, спирам да пиша
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 17 Окт 2016, 21:01

Моя набор е виден от потребителското ми име... На 24 години управлявах 23-ма души, като 10-на от тях бяха дистанционно в складове в провинцията. Да - днешна младеж съм, да - завършил съм УНСС, но не - не мисля че съм от тези, чийто ръце са в задника и за нищо не стават. Проблемът ми е, че прекалено искам да си свърша работата и работодателите ми се възползвт от това, но както казах балансите ще избият! :mhihi:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 17 Окт 2016, 21:24

dextuar написа:Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това Авентадор ли е? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст