Велосипеди
Модератор: Общи модератори
Re: Покупка на велосипед...
...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 1:59, променена общо 1 път
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Тоя на 2.08 как ти изгледа щайгата 

Откакто разкарах колата и всекидневно се качих на колело, свалих 20 (двадесет) килограма. Физически съм много по-добре и се чувствам супер. Хората, които карат колело са по-различно "тесто". Преди две седмици спуках гума и ми се наложи да походя малко. Трима колеги ме попитаха, дали искам лепенка, един ми предложи да ми даде билет за автобуса ($3.65). Тук много автобуси имат стойки отпред и можеш да си качиш колелото там, докато се возиш в него. Огромен брой колоездачи поздравяват, нещо непознато на Балканите.
Колата е едни $80 застраховка на месец, поне $100 гориво и още толкова поддържка (сервиз и части). Кръгло три стотака. И то без да плащам и цент паркинг. Колелото ми със сменените две капли, колдки и касета (за скоростите) е $260 за седем месеца. Ако е рекъл Господ, ще го избутам и ноември. Студа не е страшен, леда е неприятното.
Колата е едни $80 застраховка на месец, поне $100 гориво и още толкова поддържка (сервиз и части). Кръгло три стотака. И то без да плащам и цент паркинг. Колелото ми със сменените две капли, колдки и касета (за скоростите) е $260 за седем месеца. Ако е рекъл Господ, ще го избутам и ноември. Студа не е страшен, леда е неприятното.
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:08, променена общо 1 път
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Колега, темата за соц-а я ползвай да си разправяш приказките от 1001 нощ. Тази е с малко по-различна идея 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:....
За 20км на ден, особено ако терена ти е равен майката му е фикси или поне сингъл.
In_Memoriam написа:Колега, темата за соц-а я ползвай да си разправяш приказките от 1001 нощ. Тази е с малко по-различна идея
Що се отнася до "1001 нощ", оставям го без коментар. Колега, не те карам да вярваш

Фикси или само с една скорост, не знам. Фиксито е по-особено за каране и особенно за спиране. Има ги много, защото са евтини. С една скорост не искам, защото понякога си включван на 1-ва и едвам едвам се влача. Просто за кеф. А и имам един баир 300-400м с неголяма денивелация, ама не ми се набира здраво пет мин. преди да стигна сутрин.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Със сингъла можеш да си караш леко също. Баира щом не е голям със съвсем стандартна предавка 42х16 или 17 нямаш грижи. Освен, че е много по-кеф да го караш е и по-евтино за поддръжка.
Имаш един куп липсващи части. Отделно ако си купиш и истинско пистово колело е в пъти по-здраво от нормална шосейка или повечето хибриди.
Имаш един куп липсващи части. Отделно ако си купиш и истинско пистово колело е в пъти по-здраво от нормална шосейка или повечето хибриди.
bum_bum написа:Със сингъла можеш да си караш леко също. Баира щом не е голям със съвсем стандартна предавка 42х16 или 17 нямаш грижи. Освен, че е много по-кеф да го караш е и по-евтино за поддръжка.
Тук релефът е равнинен, но за сметка на това имаме вятър. Когато е в гърба бива, но като те налегне 10-15м/сек, понякога и повече насрещен ...
На този етап не ми се набиват пари в няколко колела. Исключая финансовата част, нямам къде да ги държа. Тук в блока имаме безумни правила и в местата за велосипеди няма място. И трите ни са вързани за един кабел в паркомястото зад колата. Забранено ни е да ги държим в апартаментите

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
BMW_POWER написа:In_Memoriam написа:Колега, темата за соц-а я ползвай да си разправяш приказките от 1001 нощ. Тази е с малко по-различна идея
Що се отнася до "1001 нощ", оставям го без коментар. Колега, не те карам да вярвашКарам хибрид (или поне така му викат) и споделям как е. МТБ и т.н е за по-младите колеги. Аз най-малкото нямам къде да се спускам. От тази част на страната е общо взето равна. На 2500км ми се счупи касетката на скоростите. Споделям, защото тук има хора с повече опит от мен. Нямам идея дали това е нормално или не. Бум бум има много навременни мнения и много го ценя за което. От друга страна не виждам смисъл за отделни теми "Каране на колело", "Технически проблеми" и т.н. Ако хората, от които зависи са ОК, нека пуснат такива.
От 3 страници насам четем дали караш с касетка или щайга, колко удобно било да караш с щайга, и че масово хората във втората ти родина карали с щайги. Темата я има, за да се ограмотим по отношение на велосипедите и да коментираме конкретни модели и компоненти. Ако толкова ти се публикуват пътеписи и клипове пусни си една специална тема за Канада. В тази ще те помоля да пишеш по-технически ориентирани мнения... ако имаш какво да напишеш изобщо.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колеги , един scott spark 30 , модел 2009 година за какви пари може да се намери на старо в бг ?
оня ден ми гепиха пежото и реших да мина в по-висока гама
оня ден ми гепиха пежото и реших да мина в по-висока гама
bum_bum написа:Със сингъла можеш да си караш леко също. Баира щом не е голям със съвсем стандартна предавка 42х16 или 17 нямаш грижи. Освен, че е много по-кеф да го караш е и по-евтино за поддръжка.
Хехе, заради теб изброих предавките на касетката
15/16/18/20/22/24/28
Венеца ми е 48 зъба. 42х17 е колкото приблизително 48х20. Има малка разлика, но това не е чак такъв проблем. Аз посмъртно не мога да изкача баира. Това ми е 4-та предавка, аз катеря при 48х28 и пак се озорвам. Това ми е след около 8км извминати преди това. Вечер не ги усещам, но сутрин си ми е трудно. Не е дълго, но не е особенно приятно. Ето го:
https://www.google.ca/maps/@45.4083277, ... 312!8i6656
Може да не изглежда голям, но аз не съм на 20г

Пистарките и фикс-итата са добра идея. Имам обаче друг проблем. Когато вали нямат калници и знаеш какво е, когато колелата хвърлят вода.
Сега погледнах, ТРЕК продължават да предлагат стомамени рамки.
http://www.trekbikes.com/ca/en_CA/bikes ... 2000-2016/
1026 канадеца е това колело с намалението и таксите

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Баси смешното колело,за в града,извън града и тн.след два хибрида спешълайс и скот на 28 гуми сега с 29ка на нищо друго не искам да се кача.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:bum_bum написа:Със сингъла можеш да си караш леко също. Баира щом не е голям със съвсем стандартна предавка 42х16 или 17 нямаш грижи. Освен, че е много по-кеф да го караш е и по-евтино за поддръжка.
Хехе, заради теб изброих предавките на касетката
15/16/18/20/22/24/28
Венеца ми е 48 зъба. 42х17 е колкото приблизително 48х20. Има малка разлика, но това не е чак такъв проблем. Аз посмъртно не мога да изкача баира. Това ми е 4-та предавка, аз катеря при 48х28 и пак се озорвам. Това ми е след около 8км извминати преди това. Вечер не ги усещам, но сутрин си ми е трудно. Не е дълго, но не е особенно приятно. Ето го:
https://www.google.ca/maps/@45.4083277, ... 312!8i6656
Може да не изглежда голям, но аз не съм на 20г![]()
Пистарките и фикс-итата са добра идея. Имам обаче друг проблем. Когато вали нямат калници и знаеш какво е, когато колелата хвърлят вода.
Сега погледнах, ТРЕК продължават да предлагат стомамени рамки.
http://www.trekbikes.com/ca/en_CA/bikes ... 2000-2016/
1026 канадеца е това колело с намалението и таксите
То и аз не съм на 20 отдавна. Просто ти давам идея, щото мен примерно ме е много яд, че никой не ме е светнал на фиксито преди 10 години.
Сметките като ги правиш отчитай, че твоето е вероятно с 26 инчови гуми, а другото ще е 700с. Така както го смяташ не е вярно изобщо. 42х16 е много лека предавка и с тоя баир няма да имаш никакви грижи, особено пък както въртиш по 20км всеки ден и си свикнал.
Самото колело е и една идея по-леко от шосейката със същите параметри и поне 20% по-леко от хибрид. Аеродинамиката е коренно различна и може да развива доста по-високи скорости от хибрида по баирите надолу.
Основното му предимство, както казах освен кефа е здравината. Сещаш се колко здраво трябва да е като те напъне един такъв урод.

Калници има. Задните са като на хибридите и маунтин байковете, а предния се слага под долната тръба на рамката.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
скоро карах едно такова....тва е бъдещето
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сигурно е яко ама поне за мен смисъла на колелото е да го караш, а не да се возиш.