Спроблем с оборотите при автоматично прехвърляне на газ от б

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Спроблем с оборотите при автоматично прехвърляне на газ от б

Мнение от puheto » 08 Окт 2016, 21:14

Здравейте колеги
Имам следния проблем от доста време :
Колата ми е на газов инжекцион вече 2 ра година , от 6/7 месеца обаче при първото палене за деня( двигателя е изтинал напълно) когато загрее достатъчно и се прехвърли на газ , оборотите започват рязко да скачат и да падат и колата гасне .
Когато и дам няколко пъти газ се поуспокоява и след 5 мин си заработва добре - това не се случва когато през деня я паля и е топла .
Смених филтрите на газта , но след 1 месец пак започна да го прави .
Ако имате идея от какво точно е ще съм благодарна да споделите !
Благодаря предварително !

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Спроблем с оборотите при автоматично прехвърляне на газ

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Окт 2016, 22:50

Ами не е настроена правилно.

Марката на газта не се знае .

Много причини има. Общо взето е първата.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от puheto » 09 Окт 2016, 1:02

Марката е бардолини,
Уж април като смениха филтрите я и настроиха но уви без дълготраен ефект!?
Има шанс да е от свещи?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 10 Окт 2016, 1:19

На колегата ми 4-5 пъти сваляхме филтърчето за течната газ, изтръсквахме по една шепа боклуци от него и отвивахме кранчето на бутилката да изфъска ако има нещо останало по тръбите. Накрая взе да не се пълни зловещо с боклуци и при поредното сваляне беше чисто. Спряхме да го сваляме през 2 седмици, но голям зор беше, докато изчистим системата.

Въпреки всичко, щом казваш че е имало подобрение при смяната на филтрите, може пак да се огледа около тях.
(- дали няма да е като при колегата ми - да трябва да се свалят 2-3-пъти).

Може също и изпарителят да е вече за профилактика. Това всеки любител и начинаещ газаджия може да го направи и сам. (на газаджиите не им се занимава с профилактики и ще ти кажат да си купиш нов - ама ако го свалиш и почистиш, нищо чудно да заработи доста по-добре).

Смяната на филтрите кзваш, че е била през април - но дали подобрението има нещо общо с повишаването на околните температури?
- в смисъл през цялото лято е работила добре, а сега пак е започнала да го прави, или още през май-месец е започнал отново да се проявява проблемът?

Бардолини и Занарди са ефтинджос български газови инжекциони (маскирани под италиански имена). Произвежда ги една известна БГ-алармаджийска фирма - BSM. Имат си даже регистрирана италианска компания, уж че е италианско производство.
Само се чудя защо навсякъде по компонентите си пишат LPG, като на италянски е GPL.

Изпарителят също е тяхно производство. Частите не са от най-качествените, но животът им доста зависи и от монтажа. Например гледах една такава инсталация наскоро - газовият филтър монтиран наобратно (пак ще филтрира, но по-бързо ще се задръсти). Дюзите обърнати с бобинките надолу (така им било удобно на "газаджиите", но абсолютно против всички инструкции и доста по-бързо ще се олепят с гадната мъзгоч, която е в газта.) Което може би ще доведе до ефекти, сходни с това, което се случва при теб - че на студено няма да могат да отлепят, докато не се посгреят и не се размекне мъзгочът.
А освен това евтините дюзи може вече да са за ремонт/профилактика - на колко хиляди километра е ГИ-то?

Дай малко повече подробности за системата, ако може снимай и монтажа.

(- ще го измислим де, това че е от по-евтините, не значи че не може да се направи да заработи нормално - или поне както си е било като ново.)

p.s. По-скоро не е от свещи.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Назад към E46