Регулиране на ръчна спирачка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: М3,М4
Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i

Регулиране на ръчна спирачка

Мнение от vasilzlatkov85 » 09 Окт 2016, 21:01

Търся човек или сервиз, който може да регулира правилно ръчната спирачка на е 46,понеже в два сервиза не могат да я направят.Дисковете са сменени,нови накладки,не знам къде може да е проблема :?: :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Регулиране на ръчна спирачка

Мнение от ivoaudi » 09 Окт 2016, 21:47

Най, най, най напред трябва да се натегнат правилно тресчотките в барабаните! Прави се най-добре през някоя дупка на болтовете на колелото при сглобен барабан. Едва след това се пристъпва към регулиране на ръчната. Тоест, тресчотките ако не са натегнати, колкото и да натягате ръчната тя няма да държи!
Отделен е въпросът, че явно има и накладки, които можеш и свирка да им направиш, пак няма да държат! Мен ми сложиха едни такива боклуци във Варна и край с ръчната. Преди с едно държащо колело си спираше колата.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: М3,М4
Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i

Мнение от vasilzlatkov85 » 09 Окт 2016, 22:54

Не знам тази седмица мисля да се боря с ръчната и да я направя като хората,да хваща а не като е под лек наклон и я дръпна да изпуска,не
е нормално.Понеже се нервирах и при втората смяна,се върнах в сервиза и му викам,Колега ръчната не държи :?: еее то не може повече да се натегне :mrgreen: :mrgreen: майстори какво да ги правиш :dummy: :dummy: :dummy:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 09 Окт 2016, 23:11

vasilzlatkov85 написа:Не знам тази седмица мисля да се боря с ръчната и да я направя като хората,да хваща а не като е под лек наклон и я дръпна да изпуска,не
е нормално.Понеже се нервирах и при втората смяна,се върнах в сервиза и му викам,Колега ръчната не държи :?: еее то не може повече да се натегне :mrgreen: :mrgreen: майстори какво да ги правиш :dummy: :dummy: :dummy:

Защото са умственоизостанали. Както каза колегата по горе натяга се на барабана, през дупка, не помня дали на болтовете или има отделна дупка за натягане, стискаш здраво палци да не е ръждясъл механизма и ако имаш някой познат на автоморга можеш предварително да погледнеш как изглежда механизма при свален диск за да се ориентираш по добре после.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 09 Окт 2016, 23:58

Има 2 варианта:
1-ползваш търсачката, преди да пускаш нова тема
2-отвиваш под ръчната двата болта до край(без да паднат)
отвиваш един болт (на диска) и с въртене набарваш червяка
с отверка го стягаш таман да се върти диска (с мин.леко съпротивление)
караш 100-200км (да се напаснат)и регулираш вече от болтовете на ръчната
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46