теч на масло от рейка е46 320д 150 к.с !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Maverick1208
- кандидат ентусиаст
-
теч на масло от рейка е46 320д 150 к.с !
Здравейте колеги, пускам темата, защото не съм много запознат с тези рейки и който има повече познания да помага
.
При мен първоначално преди 3 години ми беше леко омаслен маншона от към рейката само от дясната страна (пасажерска страна) !
През тези 3 години съм доливал на година по 100гр. масло, т.е за 3 години съм долял 300гр. масло което не ми изглежда много.
Днес забелязах, че има леко омасляване и в левия маншон от към рейката, което ме притеснява.
Отново проверих нивото на маслото и си беше както съм го оставил между минимума и максимума. Явно леко омаслява и от двата края вече.
Това което искам да ви попитам е дали така да оставя нещата докато не стане теча много по-голям или да прибягна до слагането на добавка срещу теч, има такава на лики моли?
Все още не искам да прибягвам до рециклиране, защото не ми се дават пари , а и в момента нямам възможност за такъв разход.
Който е наясно и е минал по този път да помага, ще съм много,много благодарен

При мен първоначално преди 3 години ми беше леко омаслен маншона от към рейката само от дясната страна (пасажерска страна) !
През тези 3 години съм доливал на година по 100гр. масло, т.е за 3 години съм долял 300гр. масло което не ми изглежда много.
Днес забелязах, че има леко омасляване и в левия маншон от към рейката, което ме притеснява.
Отново проверих нивото на маслото и си беше както съм го оставил между минимума и максимума. Явно леко омаслява и от двата края вече.
Това което искам да ви попитам е дали така да оставя нещата докато не стане теча много по-голям или да прибягна до слагането на добавка срещу теч, има такава на лики моли?
Все още не искам да прибягвам до рециклиране, защото не ми се дават пари , а и в момента нямам възможност за такъв разход.
Който е наясно и е минал по този път да помага, ще съм много,много благодарен

Последна промяна Maverick1208 на 01 Окт 2016, 18:43, променена общо 2 пъти
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: ТЕЧ НА МАСЛО ОТ РЕЙКА Е46 320D 150к.с!
Щом нямаш възможност да рециклираш сложи една добавка и най-вероятно ще закрепи положението за доста време. Още повече, че теча ти сега не е голям. В крайна сметка може да изтика така докато е в теб колата, после новия собственик да си я прави каквото иска (казвам го от гледна точка да си спести ремонт, а не да прецака новия собственик
)

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Dirty M5 driveR написа:(казвам го от гледна точка да си спести ремонт, а не да прецака новия собственик)
Не по врата, по шията...

Tires are evil - destroy them all ...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми не, защо? Казва на следващия, че има течаща рейка, сваля от цената на колата и това е. Той дали сега ще ги даде парите или после ще вземе по-малко от продажбата е едно и също.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Да не си с рециклирани носачи?
Sent from my F3111 using Tapatalk
- Maverick1208
- кандидат ентусиаст
-
Re: теч на масло от рейка е46 320д 150 к.с !
Ами мисля,че не съм колега с рециклирани носачи, може и да съм, не знам. Аз от както съм взел колата, не съм сменял носачи, но съм ги проверявал и са здрави.В Италия са сменяни и нямам представа какви са сложили.По какво се познава ако са рециклирани? И каква е връзката с теча от рейката?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Разпробиват носача и слагат нова подложка на шарнирния болт, след което луфтовете на изчезват, но болтове започват да се движат трудно и рейката се товари зверски и протича.
колега с добавка нищо няма стане най много текне повече не мисля че 100 лв са много за рециклирани днес таман свалих мойта и я закарах да я правят
- kosyo11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 е83 2.0д
Щом ти се дават 30-40 лева за добавка,аз така направих,купих си добавка не помогна и после рециклирах.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Тези добавки, които не правят много различно от това да посгъстят маслото, което пък вече не маже по същия начин....ефекта от тях почти винаги е допълнителни ремонти в бъдеще. Сега ще спасиш (уж) рейката, а по-нататък ще просвири помпата, щото не се маже оптимално. Всъщност като цяло добавките са набутвация, всички до една! Отнася се и за моторните.
На твое място бих си я карал така, теча ти е почти нищожен, а по-нататък рециклаж.
На твое място бих си я карал така, теча ти е почти нищожен, а по-нататък рециклаж.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
10 мнения
• Страница 1 от 1