проблем с казанчето за течността за чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: проблем с казанчето за течността за чистачките
Разлика след затапеният отвор никаква не усещам и фаровете си ги мие чудно и стъклото си е ок... не е за 20 то лева просто нерви много хвърлих докато го хвана и много пари за течност потроших , сега не ми се занимава изобщо да разбутвам работещата си-ма 

- dreadx
- младши ентусиаст
-
А за какво всъщност служи този отвор? - какво няма да е наред, когато се затапи, както го е направил колегата?cmdkick написа:Ясно е че от там протичат, ама не мислиш ли че не е случайност този отвор?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
dreadx написа:А за какво всъщност служи този отвор? - какво няма да е наред, когато се затапи, както го е направил колегата?cmdkick написа:Ясно е че от там протичат, ама не мислиш ли че не е случайност този отвор?
Като е здрава помпичката не тече от там, много удобно почва да тече от там като и стане нещо, това ме кара да мисля че е направена с цел да не се напълни с вода до горе кадето има ток, да окъси и т.н.т. (ток + вода = само лоши неща). Това си е лично мое разсъждение и нямам факти да го докажа, но ми беше достатъчно да не направя такъв "пишман тунинг" на моята с едно топче силикон и си взех нова.

Tires are evil - destroy them all ...
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Отвора служи за да се отича водата, ако протече помпичката. По този начин предпазва моторчето от намокряне. Като я запушите оправяте проблема временно, но рано или късно моторчето ще изгори и може да стане по голяма поразия. Проблемът реално е в едни малки уплътнения които са между моторчето и помпата. Сигурно струват стотинки, но не успях да намеря същите и си взех нова помпа за 20лв.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Аха, ясно - значи такова затапено моторче вероятно е пълно с течност за чистачки. А въпросът е колко ще изкара, което може би зависи от състава на течността и продължителността на въздействието. От токът няма да стане късо. По принцип при вода и ток се получава електролиза и химически се разгражда металът, но понеже пръскането е относително рядко, то и ток няма продължително време. По-опасното за моторчето изглежда, че е ръждясването. Ще ми е интересно колегата да напише колко време е изкарало затапеното моторче, когато окончателно се повреди. (- може и доста да изкара) Между другото едно такова, ама тотално блокирало моторче пръскалка за чистачки - вътре беше пълен леш и ръжда, веднъж си играх да го разглобя и почистя и си заработи отново като моторче. Но и аз не можах да му измисля уплътнение.. :)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Здравейте, и при мен протече помпичката от същия квадратен отвор.
Може ли колегите, които са го затапили да споделят, дали имат проблем.
Моторчето не е ли вътре в помпата ?
Може ли колегите, които са го затапили да споделят, дали имат проблем.
Моторчето не е ли вътре в помпата ?
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2