м52б28ту колектор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
м52б28ту колектор
Здравейте колеги,
този колектор го взех за 28-цата и уж беше от такава , но нещо ми изглежда различен (има само един вход за картерна вентилация горе на колектора ,а при мен са 2) . Някой може ли да каже дали е ок
този колектор го взех за 28-цата и уж беше от такава , но нещо ми изглежда различен (има само един вход за картерна вентилация горе на колектора ,а при мен са 2) . Някой може ли да каже дали е ок

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: м52б28ту колектор
Само веднъж съм виждал подобен колектор, може би е от първите с DISA, после са преценили, че трябва още един отвор за картерната вентилация.
Благодаря за информацията , т.е. да не се притеснявам и да го слагам ,че го взех за да си го надупча нормално за газовата с дългите щуцери.
Имам си и от моя с два входа , но се чудя дали има смисъл да са два ,че май по-добре да го оставя така.
Имам си и от моя с два входа , но се чудя дали има смисъл да са два ,че май по-добре да го оставя така.
m1sh0k написа:Благодаря за информацията , т.е. да не се притеснявам и да го слагам ,че го взех за да си го надупча нормално за газовата с дългите щуцери.
Ако толкова те притеснява това,че е с един вход. Разглоби от стария колектор детайла с 2та щуцера и го сложи на новия който както се вижда е с 1.
След монтажа не забравяй да тестваш за засмукване на паразитен въздух. Задължително на добре загрял мотор. Аз имах доста проблеми с моя колектор и се оказа че е крив,но само като загрее двигателя засмуква въздух.
Най-добре е със смоук тест. Питах колегите във форума дали знаят къде в София правят такъв тест но май никои не знае.

Успех.
За това говоря : https://www.youtube.com/watch?v=Np_duzsaZxI
Не ме притеснява даже напротив .. ще е по-малка джунгла ,че и инжекторите са ми натъпкани там ,а и афтермаркет маркучите за картерната вентилация , която купих без това ме съмняват . .все има масло около конекторите.
Предвид малкият щуцер към другият край на колектора едва ли разликата е съществена.
Само ме притесняваше нещо да не пасне или да е с по-малки портове и да има изненада при сглабянето .. иначе и мен ме съмнява ,че и въздух смуче и ще му сменя всички гарнитури та и за всеки случай ще мацна и малко силикон , че ми се мотае един рейнц за гарнитури.
Предвид малкият щуцер към другият край на колектора едва ли разликата е съществена.
Само ме притесняваше нещо да не пасне или да е с по-малки портове и да има изненада при сглабянето .. иначе и мен ме съмнява ,че и въздух смуче и ще му сменя всички гарнитури та и за всеки случай ще мацна и малко силикон , че ми се мотае един рейнц за гарнитури.
6 мнения
• Страница 1 от 1