Изгърмя ми пробката на разширителния съд...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Изгърмя ми пробката на разширителния съд...
Не знайно как без да е вдигала температура над 95 градуса и да е имало пушеци...
....на сутринта открих локва под предната част....вдигнах капаха и всичко оплескано с антифриз....гледам пробката на разширителния съд я няма
Дали е избило и някой уплътнение все още не знам...чудя се първо мога ли да открия пробка някъде?
По моргите не продават....продават само комплект с казанчето
А най-тъпото е че купувах март месец чисто нов разшр. съд Беер с големия маркуч към него.
....на сутринта открих локва под предната част....вдигнах капаха и всичко оплескано с антифриз....гледам пробката на разширителния съд я няма

Дали е избило и някой уплътнение все още не знам...чудя се първо мога ли да открия пробка някъде?

А най-тъпото е че купувах март месец чисто нов разшр. съд Беер с големия маркуч към него.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Изгърмя ми пробката на разширителния съд...
Номенклатурен номер : 17111712788
Описание : ПЛАСТМАСОВ БОЛТ ОБЕЗВЪЗДУШИТЕЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 5.54 BGN
Има наличност
Описание : ПЛАСТМАСОВ БОЛТ ОБЕЗВЪЗДУШИТЕЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 5.54 BGN
Има наличност

- Демирев
- ентусиаст
-
Къде го продават самостоятелно обезвъздушителния "болт"???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Демирев написа:Не знайно как без да е вдигала температура над 95 градуса и да е имало пушеци...
....на сутринта открих локва под предната част....вдигнах капаха и всичко оплескано с антифриз....гледам пробката на разширителния съд я няма![]()
![]()
![]()
При спиране на двигателя, температурата се вдига за известно време, а от там и налягането.Може някой да е пренатегнал пробката и скъсал частично разбата- аз бих погледнал дали става въпрос само за пробка. Освен това има различни Беер.
- Демирев
- ентусиаст
-
Дам...супер зле работата стана....взех пробка...тя резбата на отвора за пробката я няма

Не разбирам как е изгърмяла пробката - след като преди изкл. на двигателя темп.беше 95 гр. и го угасих.
Пълна мистерия....на изключен двигател да вдигне над 95 градуса

Не разбирам как е изгърмяла пробката - след като преди изкл. на двигателя темп.беше 95 гр. и го угасих.
Пълна мистерия....на изключен двигател да вдигне над 95 градуса

- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Като си загасил двигателя, спира и циркулацията на охлаждащата течност и съответно и температурата се покачва още малко. Поне аз така си го обяснявам, ако греша някой колега да ме поправи. Дошло му е времето просто или колегата zvetiкo e прав за пренатегната пробка...
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
отговора е много прост - имаш проблем в охладителната система! А какъв - аз минах през 2 смени на разш. съд - спука тръбата към двигателя, а втория път просълзи от залепения капак - оказа се 1: вентилатора не работеше на всички скорости; 2: задръстен радиатор с кал/прах като птиче гнездо - сменях и него; 3: неработеща капачка на 2 атм. на разш. съд - нова и не затягаш до край.
успех!
успех!
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Ако става въпрос за колата от описанието ти (Е46 1.9 М43) то не знам как прецени, че е вдигнала над 95гр (освен ако нямаш навика да караш винаги на раздела от скритото меню с температурата де). Двигателя поддържа работна температура доста над 95градуса - някъде от 105 до 109гр. На място като я загасиш колата дори и до 113-114гр стига
Често се случва при 4 цилиндровите Е46 подобни ''експлозии''
Същата работа е и при Н42, който е със същата работна температура. Радвай, че не ти се е пръснало казанчето някъде по пътя, а си минал малко по леко.
Маркуч взимай задължително нов, върви комплект с пробката.

Маркуч взимай задължително нов, върви комплект с пробката.

- Демирев
- ентусиаст
-
Влизам в скритото всеки път когато чакам на дълго червено с много коли и знам че ще мина на петото зелено...
психясвам че ще прегрее....вече и нямам вярна на тая кола....разшр.съд с големия маркуч към него сменям на всеки 6 мес. и пак проблеми.
Тройници...водна помпа...термостат...разш.съд...големия маркуч - всичко по 6-7 пъти е сменено откакто съм я купил. Само воден радиатор не съм сменял.
Затова и другите в задръстване докато говорят по телефона - аз веднага се заемам да вляза в скритото меню и да видя точната темп. на антифриза.
Тъкмо се бях зарадвал че от март като смених това казанче и маркуча вече не вдигала повече от 95 гр....вентилатора включва.
djkita - пробка вече взех...проблема е че вече и резбата на отвора на разшрителния съд я няма

психясвам че ще прегрее....вече и нямам вярна на тая кола....разшр.съд с големия маркуч към него сменям на всеки 6 мес. и пак проблеми.
Тройници...водна помпа...термостат...разш.съд...големия маркуч - всичко по 6-7 пъти е сменено откакто съм я купил. Само воден радиатор не съм сменял.
Затова и другите в задръстване докато говорят по телефона - аз веднага се заемам да вляза в скритото меню и да видя точната темп. на антифриза.
Тъкмо се бях зарадвал че от март като смених това казанче и маркуча вече не вдигала повече от 95 гр....вентилатора включва.
djkita - пробка вече взех...проблема е че вече и резбата на отвора на разшрителния съд я няма

- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
защото лекуваш симптоми а трябва болестта. пак ще имаш проблем, докато не оправиш ЦЯЛАТА система и тогава ще рахатясаш. Ако не искаш = пак проблем след немного време. Другото решение - сменяй с друга кошница.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Сигурно имаш в предвид резбата на самия маркуч, защото при Е46 пробката стои на него, а не на съда.
В твоя случай трябва и нов маркуч след като резбата е прецакана.
За този двигател 95гр. са малко ( сигурно си с друг термостат - оригиналния отваря на 105гр) и не би трябвало при тази температура да има проблеми, защото реално системата ще работи на по-ниско налягане.
Не знам дали си сменял и капачката на разширителния съд, защото не си я споменал. Ако не си - смени я, защото ако по някаква причина се вдигне налягането в системата, то тя ще сработи и няма да позволи да се вдигне повече от 2 бара и така да избива антифриза от други места по охл. система.
Факт е, че този мотор работи на доста висока температура и пръскането на казанчето, маркуча, тройника и т.н. си ''детска болест'', но чак толкова пъти като при теб не е нормално...
В твоя случай трябва и нов маркуч след като резбата е прецакана.
За този двигател 95гр. са малко ( сигурно си с друг термостат - оригиналния отваря на 105гр) и не би трябвало при тази температура да има проблеми, защото реално системата ще работи на по-ниско налягане.
Не знам дали си сменял и капачката на разширителния съд, защото не си я споменал. Ако не си - смени я, защото ако по някаква причина се вдигне налягането в системата, то тя ще сработи и няма да позволи да се вдигне повече от 2 бара и така да избива антифриза от други места по охл. система.
Факт е, че този мотор работи на доста висока температура и пръскането на казанчето, маркуча, тройника и т.н. си ''детска болест'', но чак толкова пъти като при теб не е нормално...

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
При толкова много и все различни аварии, аз дори бих направил един тест за изгорели газове в охладителната система. Кажи, речи минах и аз същия път с многото смени на всичко наред и докато не свалих главата не миряса тоз ми ти двигател. Няколко пъти(сигурно 200
) ей така като колегата, след гасене на двигателя. По-нагоре е обяснено защо се получава така.
Иначе конкретно за пробката и през нея минах. От морга във Варна ми продадоха супер изгоряла за 10лв, тя съответно отиде веднага на боклука, а от Варна карс, оригинални, нови и то 2 бр,.....пак за 10лв.
Големи специалисти тез по моргите, много им разбират на нещата..
95 градуса при изгасяне са малко за тоз мотор, нещо не е наред! 20 нагоре по-бих приел за нормални, отколкото 95

Иначе конкретно за пробката и през нея минах. От морга във Варна ми продадоха супер изгоряла за 10лв, тя съответно отиде веднага на боклука, а от Варна карс, оригинални, нови и то 2 бр,.....пак за 10лв.

95 градуса при изгасяне са малко за тоз мотор, нещо не е наред! 20 нагоре по-бих приел за нормални, отколкото 95

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Провери си перката на диагностика! Или си мазохист, спрямо охладителната система или нехайство, за да сменяш по няколко пъти елементи по нея. 
Температурният цикъл на перката е: 102-105гр. Всичко останало е от тези температури е от повредени: перка; помпа; задръстен (лоша циркулация) или мръсен по ламелите радиатор и накрая кофти термостат, oсобено този на Behr.

Температурният цикъл на перката е: 102-105гр. Всичко останало е от тези температури е от повредени: перка; помпа; задръстен (лоша циркулация) или мръсен по ламелите радиатор и накрая кофти термостат, oсобено този на Behr.

- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Да споделя и аз. Пръсна ми се този болт преди 1 година. Смених виско перката и оттогава нямам проблеми, колата държи по-ниски температури. 1 приятел с е46 328 пръсна болта, сложи някакъв метален, пръсна казанчето, сложи нов болт оригинален, ново казанче и смени като мен виско перката и си реши проблемите.
15 мнения
• Страница 1 от 1