Дебитомер за Е46 от ebay - фалшив ли е?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Дебитомер за Е46 от ebay - фалшив ли е?
Колеги,
поръчах си този дебитомер за Е46 325i от ebay
http://www.ebay.com/itm/151636671530?_t ... EBIDX%3AIT
Дебитомерът трябва да е VDO Siemens
Днес пристигна, но като го разглеждах ми направи впечатление, че на самата част липсва логото на Siemens и няма никакъв баркод на самата част и не пише made in Germany
След бърза проверка в google видях, че другите "оригинални" дебитомери са си брандирани с логото на Siemens и имат баркодове.
Ето няколко снимки:
Първата и втората снимка са на поръчания дебитомер ( кутията, в която беше и самия дебитомер, сниман там където се различава от оригиналния SIEMENS VDO според мен)
Последната снимка e на оригинален Siemens VDO дебитомер взета от интернет.
Моля, ако има компетентни хора относно оригинални части, да споделят какво мислят, защото още не съм сигурен дали да го връщам...може и да си е оргигинален и аз да греша...
Благодаря!
поръчах си този дебитомер за Е46 325i от ebay
http://www.ebay.com/itm/151636671530?_t ... EBIDX%3AIT
Дебитомерът трябва да е VDO Siemens
Днес пристигна, но като го разглеждах ми направи впечатление, че на самата част липсва логото на Siemens и няма никакъв баркод на самата част и не пише made in Germany
След бърза проверка в google видях, че другите "оригинални" дебитомери са си брандирани с логото на Siemens и имат баркодове.
Ето няколко снимки:
Първата и втората снимка са на поръчания дебитомер ( кутията, в която беше и самия дебитомер, сниман там където се различава от оригиналния SIEMENS VDO според мен)
Последната снимка e на оригинален Siemens VDO дебитомер взета от интернет.
Моля, ако има компетентни хора относно оригинални части, да споделят какво мислят, защото още не съм сигурен дали да го връщам...може и да си е оргигинален и аз да греша...
Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна nvkbul на 01 Окт 2016, 2:43, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Дебитомер за Е46 от ebay - фалшив ли е?
E, имаш номер по сименс на самия дебиломер дето отговаря на тоя на кутията и на снимката от нета.
Просто липсва парт номер по бмв, но това е нормално при положение че не си купил оригинална част от бмв дилър.
Много е възможно този дебитомер да се ползва и при други автомобили. Първото което прави впечатление е "заличената" част. Феномен дето съм го виждал и при части в опаковки на феби. Заличен производител и сложено логото и номера по феби.
Тва че пише made in germany и има сименс номера и vdo лого на кутията , съвсем не означава, че не е направен някъде в азия, но по техен стандарт
Което съвсем не означава, че е лош. Все пак по-добре такъв нов, отколкото стар изпърдян 
Просто липсва парт номер по бмв, но това е нормално при положение че не си купил оригинална част от бмв дилър.
Много е възможно този дебитомер да се ползва и при други автомобили. Първото което прави впечатление е "заличената" част. Феномен дето съм го виждал и при части в опаковки на феби. Заличен производител и сложено логото и номера по феби.
Тва че пише made in germany и има сименс номера и vdo лого на кутията , съвсем не означава, че не е направен някъде в азия, но по техен стандарт

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
мерси за отговора колега...но щом го предлагат за Siemens, а има изчегъркано по него и няма щампа на марка, то може и някакъв афтърмаркет и от 20 долара да е, щото и такива се продават в ebay.
Голяма дилема сега дали да го връщам, 180 долара са си пара и не ми се дават за някой евтин боклук ако е....А още 4-5 дена съм в САЩ и бързо трябва да решавам дали да го връщам
Голяма дилема сега дали да го връщам, 180 долара са си пара и не ми се дават за някой евтин боклук ако е....А още 4-5 дена съм в САЩ и бързо трябва да решавам дали да го връщам
свързах се с продавача и ето го неговия отговор:
"Дебитомерът фактически е марка Siemens. Когато OEM компаниите продават оригинални части на едро на други търговци, те са длъжни да "неутрализират" частта или да премахнат логото на компанията или ОЕ номера на съответната част заради договорите, които тези компании производители имат с BMW, AUDI, VW или която и да друга марка, за която работят. В противен случай те не могат да реализират останалите непродадени на автомобилните концерни части, тоест не могат да продават оригинални части, които не са "неутрализирани" на външни търговци.
Това е честа практика на производителите на авто части. "
Това е отговорът на продавача, каза също, че не е проблем да върна дебитомера ако желая.
Звучи правдоподобно това обяснение, дано не е някаква заблуда само, защото май няма как 100% да проверя дали този дебитомер не е някакъв китайски афтърмаркет за 20 лв. в кутия на VDO.
"Дебитомерът фактически е марка Siemens. Когато OEM компаниите продават оригинални части на едро на други търговци, те са длъжни да "неутрализират" частта или да премахнат логото на компанията или ОЕ номера на съответната част заради договорите, които тези компании производители имат с BMW, AUDI, VW или която и да друга марка, за която работят. В противен случай те не могат да реализират останалите непродадени на автомобилните концерни части, тоест не могат да продават оригинални части, които не са "неутрализирани" на външни търговци.
Това е отговорът на продавача, каза също, че не е проблем да върна дебитомера ако желая.
Звучи правдоподобно това обяснение, дано не е някаква заблуда само, защото май няма как 100% да проверя дали този дебитомер не е някакъв китайски афтърмаркет за 20 лв. в кутия на VDO.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Всички оригинални части които се продават свободно на пазара т.е не през дилър се затрива оригиналната щампа на производителя на автомобили. В България също много често се среат такива части и до момента не съм попадал на менте от такъв тип. Производителя на часта го прави това ,за да не плаща патент на марката и съответно частта да е по-евтина от дилъра. Досега съм попадал на Behr 1:1 с оригиналната от дилър и Lemforder по абсолютно същия начин. Слагай го смело и някой да ти прочете стойностите с Инпа ,ако всичко е наред с показателите няма от какво да се притесняваш.
За м54, може да се вземе оригинален от санта фе на цена доста по ниска от оригинала на бмв.
Като му гледам цената би трябвало да е оригинален
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Като му гледам цената би трябвало да е оригинален
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Последна промяна bioz на 01 Окт 2016, 9:11, променена общо 1 път
Подкрепям колегите по-горе, много от частите, които се продават извън официалната дилърска мрежа са със заличени лого на съответната автомобилна марка и производител (понякога само автомобилната марка, логото на производителя остава, явно зависи от договора между доставчика и автомобилната марка). Пък и както каза колегата ако прочетеш стойностите и всичко е ОК защо да се кахъриш?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Когато OEM компаниите продават оригинални части на едро на други търговци, те са длъжни да "неутрализират" частта или да премахнат логото на компанията или ОЕ номера на съответната част заради договорите, които тези компании производители имат с BMW, AUDI, VW или която и да друга марка, за която работят. В противен случай те не могат да реализират останалите непродадени на автомобилните концерни части, тоест не могат да продават оригинални части, които не са "неутрализирани" на външни търговци.
Заличава се логото на автомобилната марка, за която са предназначени, но няма причина да се заличи логото на фирмата производител.
Ясно е, че когато BMW поръча на Siemens да му произведе дебитомер, предявява определени изисквания в качеството на изработка, вложените материали и т.н. С логото на двете фирми се дефинира, че Сименс е произвел дебитомер, съгласно изискванията на BMW, а не съгласно своите възгледи за масовият пазар, където се конкурира и с други фирми и е необходимо някакъв компромис с качеството, за сметка на цената.
Когато Сименс произвежда за масовият пазар, който и да продава, няма причина да крие логото си. Освен това, не може да предявиш основателни претенции въз основа на една кутия, по обясними причини.
Между другото, преди време ми подариха един дебитомер закупен от ebay- изглежда добре, но сигнала му по форма нямаше нищо общо с това, което трябва да бъде, да не говорим, че максималното напрежение вместо 4V, достигаше 8V. Как решихме проблема- колегата си намери оригинален, втора ръка, защото вече беше изхарчил достатъчно пари.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Други надписи по дебитомера няма ли?!
Виж около буксата за свързване какво пише!
Качи снимки на останалите надписи
Виж около буксата за свързване какво пише!
Качи снимки на останалите надписи
доколкото четох разни теми в чуждестранни форуми и там има въпроси относно липса на лого на BMW върху ОЕМ части, което се обяснява именно с правата на БМВ върху логото, а и с това, че някои части са идентични при няколко вида марки автомобили и т.н. Но там хората пишат, че логото на BMW липсва, а не на Behr, Siemens, Bosh и т.н.
Само не мога да си обясня, освен че липсва лого нa Siemens на този дебитомер, няма я и щампата Made in Germany (въпреки, че на картонената опаковка го пише, няма го баркода също на самия дебитимер)
ето още малко снимки от другата страна:

Само не мога да си обясня, освен че липсва лого нa Siemens на този дебитомер, няма я и щампата Made in Germany (въпреки, че на картонената опаковка го пише, няма го баркода също на самия дебитимер)
ето още малко снимки от другата страна:

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Добре, отговори ти се на въпросите.
Едва ли някой знае първо произхода на дебитомера ти, второ що има еди кви си номера, а не еди кви си.
Като искаш да ги има, даваш още 2 пъти по толкова пари и го взимаш от м кар.
За твое успокоение искам да ти кажа, че чистите китайци идват в небрандирани кутии и няма абсюлютно никакви маркировки по дебитомера.
Не знам какво повече може да се дискутира в тая тема.
Едва ли някой знае първо произхода на дебитомера ти, второ що има еди кви си номера, а не еди кви си.
Като искаш да ги има, даваш още 2 пъти по толкова пари и го взимаш от м кар.
За твое успокоение искам да ти кажа, че чистите китайци идват в небрандирани кутии и няма абсюлютно никакви маркировки по дебитомера.
Не знам какво повече може да се дискутира в тая тема.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Щом пише на руски по опаковката, значи може и да са сериозни. Ето къде се използва този дебитомер - различните марки коли:
https://www.spectromatic.net/bg/product ... 2-356.html
Картонената кутия с руските лепенки изглежда, че е много популярна - чак в САЩ да се продава..
(- а може и да са някакви ментаци, на руснаците май много не им пука да лепят такива лепенки. Китайците отдавна гледат да се съобразяват и да не пише Siemens, ако не е Сименс.)
Сигурен съм, че си избрал да купиш точно от въпросния търговец, защото на снимката в ebay пише "Siemens". Малко ме дразнят такива мангасарски работи и само за това бих го върнал. Той разчита да купиш заради снимката и да ти продаде някаква част, която ще ти свърши работа, за да не се оплакваш после.
Но малко не е честно от негова страна, спрямо другите продавачи, които добросъвестно продават читави заместители и са сложили реалните им снимки - а не като него, снимки с лепенки Siemens, пък после нещо друго. Аз лично бих се позаяждал с продавача и по този въпрос.
Кажи му, че си писал на Siemens да ги питаш дали имат дебитомер с такава отливка на пластмасата, дето да не пише Siemens.. ;)
Иначе ето руснака си е купил със същата картонена кутийка: https://www.drive2.ru/l/2738188/ И пише че работи идеално.
Проблемът в случая е, че ще разбереш дали работи когато го сложиш на колата и закачиш диагностика.
https://www.spectromatic.net/bg/product ... 2-356.html
Картонената кутия с руските лепенки изглежда, че е много популярна - чак в САЩ да се продава..
(- а може и да са някакви ментаци, на руснаците май много не им пука да лепят такива лепенки. Китайците отдавна гледат да се съобразяват и да не пише Siemens, ако не е Сименс.)
Сигурен съм, че си избрал да купиш точно от въпросния търговец, защото на снимката в ebay пише "Siemens". Малко ме дразнят такива мангасарски работи и само за това бих го върнал. Той разчита да купиш заради снимката и да ти продаде някаква част, която ще ти свърши работа, за да не се оплакваш после.
Но малко не е честно от негова страна, спрямо другите продавачи, които добросъвестно продават читави заместители и са сложили реалните им снимки - а не като него, снимки с лепенки Siemens, пък после нещо друго. Аз лично бих се позаяждал с продавача и по този въпрос.
Кажи му, че си писал на Siemens да ги питаш дали имат дебитомер с такава отливка на пластмасата, дето да не пише Siemens.. ;)
Иначе ето руснака си е купил със същата картонена кутийка: https://www.drive2.ru/l/2738188/ И пише че работи идеално.
Проблемът в случая е, че ще разбереш дали работи когато го сложиш на колата и закачиш диагностика.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Според мен това е фейк с опит да се продаде като Siemens/VDO и няма значение дали ще работи или не. Самият продавач по това което прочитам в негативните отзиви май си е склонен да продава такива части като оригинални. Кутията нищо не значи в случая. Логото на Siemens трябва да го има, а ако нещо трябва да е заличено - това трябва да е логото на BMW. Не се подвеждай на това което ти е написал продавача.
Колега @nvkbul моето мнение е да му го връщаш и full refund на парите ти.
P.S Щом си в Щатите защо не го купи от тамошния Amazon - $189.35 му е цената там, риска да попаднеш там на менте е в пъти по-нисък( не че не е възможно)
Колега @nvkbul моето мнение е да му го връщаш и full refund на парите ти.
P.S Щом си в Щатите защо не го купи от тамошния Amazon - $189.35 му е цената там, риска да попаднеш там на менте е в пъти по-нисък( не че не е възможно)
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Виж тук 18-тото мнение: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1078477
Май сложно било с дебитомерите, да ги намериш от сигурен източник.
А за Амазон не съм сигурен, че разбират от дебитомери, та и от там не разчитай.
Май сложно било с дебитомерите, да ги намериш от сигурен източник.
А за Амазон не съм сигурен, че разбират от дебитомери, та и от там не разчитай.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
14 мнения
• Страница 1 от 1