BMW e 46 318-проблеми

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW e 46 318-проблеми

Мнение от galin kz » 30 Сеп 2016, 11:05

Здравейте колеги! От една седмица съм горд собственник на BMW e 46 318.За момента не мога да се оплачат от колицата но имам няколко ремонта които ми предстоят и ще съм ви благодарен ако ми помогнете с мненията си. Порових се във форума но за съжаление за проблема с климатроника не намерих точно това което касае мен. Значи първият се състои с това,че като пусна климатроника не ми духа на предното стъкло. Как ли не го мъчех , но не е..ва да духа. Вторият се касае в това, че ми предстои смяна на съединителя. Какъв вариант да предприема - смяна на абсолютно целия или само притискателния и феродовия. Понеже моя майстор ми каза, че може да не се наложи смяната на маховика,понеже при палене и гасене от двигателя не се чуват тракания или някакви вибрации. И третият проблем е, че като включвам на първа или задна се чува едно тупкане от задната страна. За това успях да прочета, че се дължи на някакъв тампон на диференциална, но въпросът ми е-може ли да се кара така и какъв проблем може да ми създаде въпросния тампон. Благодаря Ви предварително на всички отзовали се и без аварийно шофиране!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 320d 04'

Re: BMW e 46 318-проблеми

Мнение от PaLMaL » 30 Сеп 2016, 13:33

Колега , проблемите са ти все "масови"
Климатроника е болка на почти всички.Има едни клапанчета за парното.А духа ли топло/студено където и да е било?
ПС : номер 4 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AL31-EUR---E46-BMW-318i&diagId=64_0822

А този тампон дори и да го смениш след няколко месеца пак ще стане същото.Гледай само да не е изгнил моста , че преди фейса е болка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Сеп 2016, 20:30

Е, ама клапанчетата номер 4 са за да пускат топло, а колегата пише, че не духа.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар

Мнение от galin kz » 30 Сеп 2016, 21:17

:dunno: :dunno: Топло духа навсякъде (направо горещо) а и студено също само към предния прозорец нищо-може би малко но почти не се усеща. Като затворя предните духалки се чуват едни вихрушки в таблото но не излиза нагоре към прозореца. Трябва ли да се сваля цялото табло или може само като се разглоби средната конзола. И нещо друго да споделя. Когато е студена като я запаля се чува едно виене (сякаш ще излита) - това е за около една до две минути и след това спира. Като отворя капака се чува точно до радиатора от лявата страна (кръгло на форма) до колкото разбрах е за някакъв вакум, стегнах го с 6 болчета с гайки, но пак издава този звук - много е дразнещо. Как може да се спре това виене? Едно приятелче имаше същия проблем, но каза, че като е сложил болчета (и то не на всички дупки) и въпросния звук изчезнал, но при мен не се получи. На какво се дължи, и как да го спра? Благодаря още веднъж на всеки който се включи в темата и сподели!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 01 Окт 2016, 0:00

Това е въздушна помпа, която служи за по бързо достигане на работна температура на катализатора при студен двигател. Тя нагнетява възух в колектора само при обороти на празен ход. Това е нещо като "екотек" с-ма.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от galin kz » 01 Окт 2016, 13:15

А защо на мой приятел тази :driving: въздушна помпа не вие така? И дайте ми съвет за смяната на съединителя! Може ли да го сменя с едномасов ( твърд) маховик или с оригинален, както си е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 01 Окт 2016, 13:40

Аз ще ти дам 2 съвета:
1- Прочети това: viewtopic.php?f=34&t=404818
2- Използвай това: search.php
p.s. Ако всеки нов собственик на bmw си направи тема за проблемите
на неговата кола , форумът ще блокира и едни и същи проблеми ще
се разискват в различни теми! :yes: