откраднати странични огледала за х5 е53
Модератор: Технически модератори
Re: откраднати странични огледала за х5 е53
Хмм..някой мислил ли е просто да си принтира(3д) огледалата някъде, вместо да си купува нови. Според мен ще излязат към 300-500 двете общо, без машинките и кабелите естествено, но пък никой няма да ги краде и ще са 1:1 със оригиналните.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
И аз да се запиша - дясното огледало. Смешното е , че 40мин по-рано един бус забърсал и строшил огледалото докато жена ми чака на светофар. Явно са решили,че счупено не ми трябва.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Thulium
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i
- Мечтае да кара: BMW E38 & E32 740iL
- Детайли за колата: Модел: E34 520i
Mощност: 150 кс.
Година на производство: 1993
Оптичен тунинг: Предни фарове с Angel Eyes, ксенон дълги & къси, Задни фарове с LED, Модерни джанти BMW, Ултравиолетово осветление в купето и на задните номера.
Аз съм рекордьор по откраднати огледала. Взех си моята Х5 2006 г. 4.4 бензин от Германия есента 2014 г., като обиколих цялата страна за да си намеря възможно най-запазената Е53, тъй като точно този модел си ми беше мечта от едно време. Още след първата нощ след като си я докарах в България, осъмна без 2 огледала. Разбира се, бях постъпил глупаво, че не я оставих на паркинг преди да съм направил каско. Наложи се да купя спешно 2 огледала от една морга, тъй като и изтичаше временния номер и нямаше как да я регистрирам в КАТ. Беше ходене по мъките, докато всичко се нагоди. Разбира се, след това намерих охраняем паркинг и започна да нощува там. Направих и каско към Армеец. Няколко месеца по-късно веднъж по изключение нощува до нас (не на охраняемия паркинг), тъй като валеше много обилен проливен дъжд и просто реших да рискувам. Разбира се, веднага на другата сутрин беше отново без огледала. Каското пое някаква много мизерна сума, нещо от сорта на 200-300 лв. което не стигна особено за следващите огледала които купих, този път от немския e-bay. Всички знем как отива целия ден за разправии с полицията, каското и т.н. След този случай започнах много да внимавам да не я оставям повече да нощува навън, дори си намерих подземен охраняем паркинг, за да е още по-сигурно. Няколко месеца по-късно отидох на гости на едни приятели на Ами Буе до Пирогов. Малко закъсняхме със събирането и като си тръгнах към 3 сутринта, отново някой отново беше откраднал и 2-те огледала. Пак ходене по мъките, районни управления и носене на документи в Армеец. Този път беше особен случай, тъй като се наложи да ходя 4 пъти до полицията. Оказа се, че са ми сгрешили името, след което служителката, обработваща документите се оказа в отпуск и така станаха доста разкарвания до районно управление на 10 км от нас през задръствания и губене на почти цял ден. Този път от каското излязоха със становище, че няма да покрият нищо, въпреки моите усилия да осигуря документите от полицията. За пореден път си поръчах огледала, този път от Дару Кар, чисто нови, напук с решението изобщо да не оставям повече колата без надзор по малки улички и по тъмно. Но ето че днес, бях на гости у едни приятели близо до 5-те кюшета и отново се случи необратимото. Специално обикалях квартала да намеря най-осветеното място на булевард "Прага" точно срещу градинката. Дори закъснях за вечерята, само и само да не я паркирам на някоя тъмна уличка. Периода между 20:00 и 22:30 беше достатъчен да локализират колата и да и вземат и 2-те огледала (за 4-ти път) въпреки натовареното движение по булеварда, гъмжащо от таксита, тролеи и преминаващи хора. Този път наистина бях в шок, как може да са толкова смели апашите, в крайна сметка отнема някакво време да се свалят и двете огледала, а все пак има риск някой да ги види. Очевидно на всеки му е било през х*я на оживения булевард ако е виждал как някой кърти, реже кабели и краде огледала.
Специално тази година, точно заради проблема с огледалата се движа предимно с мотор и колата я ползвам в супер крайни случаи (реално днес трябваше да пренасям едни неща). За съжаление за тези 2 години от както я имам, се оказа, че почти всеки път в който я оставя по тъмно някъде без надзор остава незабавно без огледала. Какво е решението? Четох този форум и други източници, очевидно сме супер безсилни и няма такова. Не можем да се радваме на возилата си и трябва нон-стоп да ги мислим, въпреки каското, гаражи, където нощуват и т.н.
Разбира се, планирам изобщо да не подновявам каското към същата фирма и най-много да направя САМО срещу кражба към някоя друга. Проблема е какво да се прави от тук на сетне, тъй като това започна да става сериозна и болезнена тема.
Вариантите са:
1) Оборудвам колата с огледала и незабавно я продавам, за да приключи прекомерното мислене всеки път когато я паркирам на улицата, дали няма да остане без огледала.
2) Отново я продавам, но преди нарочно я паркирам на най-затънтеното място и наемам хора, които да хванат крадеца, да го накажат подобаващо, като всичко това се заснеме и качи в YouTube или VBox7, разбира се с информация за неговите данни, адрес и т.н. - информация, която би дал с радост, с цел да запази целостта си. След това, всички които претърпят кражба на огледала ще имат опцията да се разправят с него. Разбира се може да се инсценират още няколко такива събития и да има избор на кандидати за освобождаване на огромното създало се напрежение.
3) Колата се оборудва с streaming камери, които да записват всичко което се случва online, обемни датчици които да пускат първо предупредителен сигнал, после извънредно силна аларма ако някой се застои близо до огледалата. Същевременно да се пуска SMS че нещо се случва и евентуално да може да се реагира. Огледалата могат да имат GPS i шоков датчик, който също да праща SMS. Обаче дали си заслужава чак такива усилия?!
4) Пия една студена вода и отново забравям за случилото се (за 4-ти път)
Кой ли вариант ще е най-удачен..? Това, което обаче си мисля е, че всички вие крадци на огледала, които сигурно четете този форум, трябва да сте наясно, че наближава момента в който горещо ще се разкайвате за това, че сте избрали именно този път да изкарвате пари, карайки другите да страдат. Всички собственици на BMW Х5 сме станали свръхчувствителни към нашите огледала, ако ви хванем как ги крадете, трябва да очаквате най-лошото. Това което ще се случи с вас, не трябва да ви учудва ни най-малко. Не забравяйте, че тук има хора, които няма какво да губят и могат да решат да посветят живота си в това да превърнат вашия в кошмар.
Мисля, че идеите които изложих, ще узреят и рано или късно ще се спре със всичко това. Със сигурност
Специално тази година, точно заради проблема с огледалата се движа предимно с мотор и колата я ползвам в супер крайни случаи (реално днес трябваше да пренасям едни неща). За съжаление за тези 2 години от както я имам, се оказа, че почти всеки път в който я оставя по тъмно някъде без надзор остава незабавно без огледала. Какво е решението? Четох този форум и други източници, очевидно сме супер безсилни и няма такова. Не можем да се радваме на возилата си и трябва нон-стоп да ги мислим, въпреки каското, гаражи, където нощуват и т.н.
Разбира се, планирам изобщо да не подновявам каското към същата фирма и най-много да направя САМО срещу кражба към някоя друга. Проблема е какво да се прави от тук на сетне, тъй като това започна да става сериозна и болезнена тема.
Вариантите са:
1) Оборудвам колата с огледала и незабавно я продавам, за да приключи прекомерното мислене всеки път когато я паркирам на улицата, дали няма да остане без огледала.
2) Отново я продавам, но преди нарочно я паркирам на най-затънтеното място и наемам хора, които да хванат крадеца, да го накажат подобаващо, като всичко това се заснеме и качи в YouTube или VBox7, разбира се с информация за неговите данни, адрес и т.н. - информация, която би дал с радост, с цел да запази целостта си. След това, всички които претърпят кражба на огледала ще имат опцията да се разправят с него. Разбира се може да се инсценират още няколко такива събития и да има избор на кандидати за освобождаване на огромното създало се напрежение.
3) Колата се оборудва с streaming камери, които да записват всичко което се случва online, обемни датчици които да пускат първо предупредителен сигнал, после извънредно силна аларма ако някой се застои близо до огледалата. Същевременно да се пуска SMS че нещо се случва и евентуално да може да се реагира. Огледалата могат да имат GPS i шоков датчик, който също да праща SMS. Обаче дали си заслужава чак такива усилия?!
4) Пия една студена вода и отново забравям за случилото се (за 4-ти път)
Кой ли вариант ще е най-удачен..? Това, което обаче си мисля е, че всички вие крадци на огледала, които сигурно четете този форум, трябва да сте наясно, че наближава момента в който горещо ще се разкайвате за това, че сте избрали именно този път да изкарвате пари, карайки другите да страдат. Всички собственици на BMW Х5 сме станали свръхчувствителни към нашите огледала, ако ви хванем как ги крадете, трябва да очаквате най-лошото. Това което ще се случи с вас, не трябва да ви учудва ни най-малко. Не забравяйте, че тук има хора, които няма какво да губят и могат да решат да посветят живота си в това да превърнат вашия в кошмар.
Мисля, че идеите които изложих, ще узреят и рано или късно ще се спре със всичко това. Със сигурност

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Силно се надявам някой да си изпати от подобна "клопка":
оставена Х5-ца уж без надзор и пребити апаши и това да се
превърне в традиция , колкото и незаконно да е в същност!
оставена Х5-ца уж без надзор и пребити апаши и това да се
превърне в традиция , колкото и незаконно да е в същност!

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Няма оправия, бях решил да си я продам моята и да си взема мерцедес, но питах тоя който ми прави каското и каза че и при тях се краде и пак ще бъда заложник на колата ми. При всички положения не може да се остави и една вечер навън. Четох че такситата са част от крадците и понеже обикалят навсякъде и като видят по тъмно оставена кола, веднага викат крадците и действат много бързо, тъй че в тая работа няма късмет дали ще ги откраднат а е задължително!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Thulium написа:Аз съм рекордьор по откраднати огледала. ...
Периода между 20:00 и 22:30 беше достатъчен да локализират колата и да и вземат и 2-те огледала (за 4-ти път) въпреки натовареното движение по булеварда, гъмжащо от таксита, тролеи и преминаващи хора. Този път наистина бях в шок, как може да са толкова смели апашите, в крайна сметка отнема някакво време да се свалят и двете огледала, а все пак има риск някой да ги види. Очевидно на всеки му е било през х*я на оживения булевард ако е виждал как някой кърти, реже кабели и краде огледала.
Ами да, ето НЕЩО, което всички ние реално можем да направим - да не бъдем толкова безучастни, да не ходим като коне с капаци. Минаваш някъде и виждаш Х5-ца (окото на Х-аджия веднага я откроява сред другите курници, нали така?). И някакъв тип се суети покрай нея - сваля огледалата. Вратите и прозорците са затворени, колата е заключена (вижда се по палчетата на вратите), диодчето на алармата мига, а нашият "работи" по нея... Като се замислиш - защо собственикът на колата ще сваля и двете си огледала на улицата, по тъмно, при заключена кола и пусната аларма? Наблизо няма сервиз или морга, пък и да имаше - вече не работят. А и такива операции се правят в гараж, а не на пътя, между тролеите и пешеходците.
Какво можеш да направиш в такъв случай? Можеш направо да викнеш полиция - еди къде си се извършва кражба. Можеш да звъннеш на собственика (ако се разберем всеки от нас да си остави визитка на задното ляво стъкло, примерно). Или ако си по-агресивен, можеш направо да хванеш боклука за яката - кво прайш бе, мамка ти и шебек? Ама аз съм собственикът, свалям си огледалата... Така ли, я отключи колата, дай талона! А, забравил си ключа и талона... Риташ колата да писне алармата, изчакваш истинския собственик да пристигне и после... според обстоятелствата - строго, но справедливо.
Excellent! Steven is my name!
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Thulium написа:
Жалко за случката Thulium явно наистина нямаш късмет с огледалата, но както казва и колегата Borymeckata, при нас липсва това гражданско самосъзнание, при което като видиш, че се извършва нещо съмнително веднага мислиш как да сигнализираш на отговорните органи или ти да предотвратиш по някакъв начин евентуалното посегателство над колата. Не мисля, че е вариант да сменяш колата, която ти харесва само за това, че има апетитни части за крадците. По-скоро виж как следващите огледала да ги захванеш толкова добре, че да не могат да ги вземат, без да ги счупят и ако го направят вече да платят застрахователите, защото какво всички знаем никой застраховател не покрива липсващи части. Ако имаш време и нерви може и да отделиш няколко вечери с приятели да наглеждате колата, току виж си попаднал на някой от тези играчи.
- Thulium
- Потребител
-
Оптичен тунинг: Предни фарове с Angel Eyes, ксенон дълги & къси, Задни фарове с LED, Модерни джанти BMW, Ултравиолетово осветление в купето и на задните номера.
Истината е, е дори да се залепят, ще намерят начин да ги откъртят, тогава отново ще се водят липсващи компоненти пред застрахователите. Дори да са леко отчупени, реално ще липсват, което означава, че може и аз да съм го направил с цел да ги продам. Единствено ако някой ги блъсне и са деформирани, но са си целите, тогава застрахователите плащат.
Няма оправия, наистина тази година я карах само 5 пъти, паркирах я точно само веднъж след залез в нормално вечерно време на възможно най оживен булевард и осветено място и ето резултата снощи:

Няма оправия, наистина тази година я карах само 5 пъти, паркирах я точно само веднъж след залез в нормално вечерно време на възможно най оживен булевард и осветено място и ето резултата снощи:

- Thulium
- Потребител
-
top написа:Няма оправия, бях решил да си я продам моята и да си взема мерцедес, но питах тоя който ми прави каското и каза че и при тях се краде и пак ще бъда заложник на колата ми. При всички положения не може да се остави и една вечер навън. Четох че такситата са част от крадците и понеже обикалят навсякъде и като видят по тъмно оставена кола, веднага викат крадците и действат много бързо, тъй че в тая работа няма късмет дали ще ги откраднат а е задължително!
Това за такситата е твърде вероятно да е така, при толкова голям брой и реално минаващи на всеки 20 секунди, със сигурност има индивиди измежду тях, които не биха отказали един допълнителен доход, като дават информация срещу процент...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Сметката е проста - днес аз виждам нещо съмнително (как свалят огледалата на някое Х5) и се правя на разсеян, утре същите боклуци ще свалят моите огледала и отново никой нищо не е видял... Боклуците явно залагат на общото ни безразличние и явно - успешно, за момента... Нямам представа за колко минути се свалят двете огледала, но все някой минувач или от съседните къщи е видял какво става и е можел да положи минимално усилие да го предотврати, си мисля...
Аз и преди съм казвал - маркирайте ги трайно тези огледала, например с Дремел и диамантено борче на самото стъкло и някъде на видно място на пластмасата. Ако на стъклото е изписан номера на колата и от огледалото стърчат отрязани кабели - всеки търговец ще се замисли как ще ги продаде. Нали като ги снима и пусне в Продавалника - утре може да му дойде собственика с няколко приятели и да му счупят главата? Ясно е, че собственикът ще преглежда обявите за такива огледала и е много вероятно да попадне на същата обява. А крадените огледала се продават там, където са откраднати, иначе няма смисъл. Не си представям, как някой ще открадне огледала от Варна и ще ги закара да ги продава във Вълчедръм (има и такъв "град", ако не знаете). Ето Колегата с 4-кратната кражба (искрено му съчувствам!), можеше да опита да ги маркира по някакъв начин...
Аз и преди съм казвал - маркирайте ги трайно тези огледала, например с Дремел и диамантено борче на самото стъкло и някъде на видно място на пластмасата. Ако на стъклото е изписан номера на колата и от огледалото стърчат отрязани кабели - всеки търговец ще се замисли как ще ги продаде. Нали като ги снима и пусне в Продавалника - утре може да му дойде собственика с няколко приятели и да му счупят главата? Ясно е, че собственикът ще преглежда обявите за такива огледала и е много вероятно да попадне на същата обява. А крадените огледала се продават там, където са откраднати, иначе няма смисъл. Не си представям, как някой ще открадне огледала от Варна и ще ги закара да ги продава във Вълчедръм (има и такъв "град", ако не знаете). Ето Колегата с 4-кратната кражба (искрено му съчувствам!), можеше да опита да ги маркира по някакъв начин...
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Мi тези огледала почнаха да се крадът повече от на мерцедесите. Незнам но в ОЛХ има доста с одрязани кабели или със снаждани такива.
Последна промяна bigdady на 30 Сеп 2016, 13:37, променена общо 1 път
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ами тези огледала - без пари, по 13 лева чифта, к'во се оплаквате, не мога да разбера...
https://www.olx.bg/ad/ogledala-za-bmv-h5-e53-bmw-x5-e53-ID61js6.html#92af634819
Купуваш си 5 - 6 чифта, да са имаш и резервни, като ти ги строшат или откраднат. И нямаш ядове повече...

Купуваш си 5 - 6 чифта, да са имаш и резервни, като ти ги строшат или откраднат. И нямаш ядове повече...

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Borymeckata написа:Ами тези огледала - без пари, по 13 лева чифта, к'во се оплаквате, не мога да разбера...
Купуваш си 5 - 6 чифта, да са имаш и резервни, като ти ги строшат или откраднат. И нямаш ядове повече...![]()
На този май му бях писал преди време и си искаше по 700лв за огледалата, ако не се бъркам!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
POL_Starshi написа:Borymeckata написа:Ами тези огледала - без пари, по 13 лева чифта, к'во се оплаквате, не мога да разбера...
Купуваш си 5 - 6 чифта, да са имаш и резервни, като ти ги строшат или откраднат. И нямаш ядове повече...![]()
На този май му бях писал преди време и си искаше по 700лв за огледалата, ако не се бъркам!
Точно на тази обява си личи къде са снаждани кабелите и са увивани с изолирбанд.
- Thulium
- Потребител
-
Мислех си и за варианта, човек сам да си ги сваля като паркира някъде след което да си ги слага преди да тръгне, но това отнема технологическо време, също така трябва да са без кабели за да могат да се отделят, което ограничава възможността за подгряване и електрическо задвижване на компонентите.. Като цяло обаче е крайно досаден вариант