Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
Re: Заплати в София, митове и реалност.
alekangg написа:Пак си зависи от човека, има някои хвърлят много като малки и още повече като големи,
... разбира се- което както казах прави по-малките деца по-евтини от големите...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:alekangg написа:Пак си зависи от човека, има някои хвърлят много като малки и още повече като големи,
... разбира се- което както казах прави по-малките деца по-евтини от големите...
Малки деца, малки ядове

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:alekangg написа:Пак си зависи от човека, има някои хвърлят много като малки и още повече като големи,
Абсолютно, нямах предвид друго!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Монтажник (техник/инсталатор) на телеком извършващ инсталации на интернет/телевизия - 1100 лв. - 1300 лв. - правят инсталации (екип от двама) до 4 адреса на ден. 

v_p_m написа:jordanov написа:Нормално е на регистрираните във форума на БМВ стандарта на живот да е по-висок, спрямо средния за страната.
От това може да минем на следващата тема "колко годишно БМВ карате " и да осредним резултата
Важното е да не се окаже, че средно статистическия собственик на бмв от форума е по млад от возилото си

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:Монтажник (техник/инсталатор) на телеком извършващ инсталации на интернет/телевизия - 1100 лв. - 1300 лв. - правят инсталации (екип от двама) до 4 адреса на ден.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
След малко ще се запозная с всички отговори по темата до момента, но веднага искам да отбележа, че и в София има хора с 500 лв. Давам бърз пример. Един познат ходи в София да става рънър в Хепи-то
Щеше да е смешно ако не беше трагично. На интервюто/презентацивта се говори едно реално е малко по-различно. Реално 100 лв. аванс и 200 лв. заплата и по 8 или 12 часа тичаш като кон, вика, слуга на слугите. Накрая ако му пуснат 4-5 сервитьорки на които е слугувал по 2 лв. за 20 работни дена тъкмо 500 лв. казва се прави чисто заедно с ония 300 от заплата и аванс - повече не може. Той се махна бързо бързо, щото не е от София, а квартирата в която те настаняват трябвало да се плаща по 100 кинта на месец за легло след 3-тия месец. Убеден съм че има и други такива прекрасни службици с по 500 лв. в София.
В малките градове заплащането започва и обикновено е около 1.60, 1.70 на час. Както искайте го смятайте и колкото часа искате работете в денонощието богати няма да станете.

В малките градове заплащането започва и обикновено е около 1.60, 1.70 на час. Както искайте го смятайте и колкото часа искате работете в денонощието богати няма да станете.
Да има и знам точно 2 от моят бранш който се направиха на луди с персонала и сега са назад с 20000-30000 лв заради това че,искаха скараджии за 600 лв
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
а това е без телефоните и зобъ, заеби 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:е го е
статията е феноменална - нищо не казва

но пък не бях попадал на този сайт http://www.numbeo.com
Eто София вс Варна, нали от там се тръгна ...
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... Comparison
Направиха ми впечатление няколко неща, които за мен компроментират леко статистиката в него,
макар генерално да звучи както го и описаха колегите от Варна ... все пак сайта е на принцип на допълване на данни, но ...
Volkswagen Golf 1.4 90 KW Trendline (Or Equivalent New Car) 34,700.00 лв 33,000.00 лв -4.90 %
Toyota Corolla 1.6l 97kW Comfort (Or Equivalent New Car) 34,800.00 лв 31,666.67 лв -9.00 %
1 min. of Prepaid Mobile Tariff Local (No Discounts or Plans) 0.30 лв 0.33 лв +10.92 %
Mortgage Interest Rate in Percentages (%), Yearly 6.00 6.51 +8.52 %
Тия не ми се връзват като разлики

А по повод колите не виждам да е отчетен фактора данък, а във Варна знам, че МПС данъците са бая височки ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Numbeo-то си е супер, но не трябва да му се вярва на 100%. Цените на наемите, хранителни продукти, услуги са горе-долу верни. Другите, като чиста средна заплата, цена на Хавтомобил и другите по-добре да се игнорират.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Bogat-Beden написа:+1 не всеки е на длъжност,която позволява бакалски сметки..bioz написа:barty написа:Преди да мислиш колко ще ми дадът трябва да знаеш колко ще изкараш на работодателя![]()
Оттам по-лесно се тръгва.
За да вземеш 2 бона трябва да изкараш поне 4 бона. Това е, ако шефа не го оцени, то тогава се пазари или сменяш шефа.
И от къде ще знаеш колко изкарваш за работодателя, има някои изкарават хиляди и милиони от твоя труд, но за жалост не ти дават финансовите отчети..
А и както коментирахме-това няма връзка със заплатата ти,тя се определя на теория от търсенето и предлагането,а на практика по система хризантема-кой колко е симпатичен на шефа ,дали му лиже д.то,дали фирмата има "политика" и т.н..
Към автора -заплати между 1000 и 2000 са много масови в транспортния сектор-говоря за офис длъжности,при шоферите е друго.
Мое скромно мнение е,че всичко под 2000 лв доход за чиляк в Сф си е ограничения и лишения .За малък град е по-различно,не защото е "по-евтино" (цените на храна ,горива и другите основни са си еднакви).Тук разходите за транспорт са по-високи,имаш повече изкушения,както и ако пиеш/митосваш по заведения става по-неприятно..
Също има значение и на каква заплата те осигуряват-Ачо сигурно знае по-добре,но сигурно над 90 процента от БГ работодателите те водят на минимална,което си е страшна помиярщина..Като излезеш на борсата и се озъбваш..Отделно щетите за бюджета и осигурителните системи..
Не мога да кажа точно колко, но много голяма част са така. Работата е там че не 90 ами 99/100 от работниците, най-често слабо квалифицираните не искат да плащат данъци и осигуровки.
Отделно пък в София има парадокс един барман във вървежен бар да изкарва 70лв на ден , докато един специалист след като си плати всичко да остане с по-маалко.
Общо взето автора си мисли че от пъривя ден ще почне на 2к, както го убеждават тук- не става, тряянва да се минат някои дълги стъпки преди това
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
madafaka_donkele написа:Numbeo-то си е супер, но не трябва да му се вярва на 100%. Цените на наемите, хранителни продукти, услуги са горе-долу верни. Другите, като чиста средна заплата, цена на Хавтомобил и другите по-добре да се игнорират.
И аз така забелязах

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Айде нещо по темата и от мен:
4г. бях деен в София като Инженер-конструктор (CAD) (Машиностроене). Веднаха след завършването ми започнах на 1200лв. след 4тата година взимах 2100лв, всичко това бруто. Живеех под наем, за сам човек с Е36ца ми стигаха идеално, че и позаделях.... По някое време обаче ми писна, не виждах развитие в нещата и си бих шута за Германия. Сега съм на същата позиция ама в автомобилния бранш, за срaвнение с парите, които взимах в София и дума не може да става, нещата са мноооого различни, изобщо друго измерение откъдето и както и да го погледнеш...... ама айде да не се отклонявам и аз от темата, че и за тва вече има много писано.
4г. бях деен в София като Инженер-конструктор (CAD) (Машиностроене). Веднаха след завършването ми започнах на 1200лв. след 4тата година взимах 2100лв, всичко това бруто. Живеех под наем, за сам човек с Е36ца ми стигаха идеално, че и позаделях.... По някое време обаче ми писна, не виждах развитие в нещата и си бих шута за Германия. Сега съм на същата позиция ама в автомобилния бранш, за срaвнение с парите, които взимах в София и дума не може да става, нещата са мноооого различни, изобщо друго измерение откъдето и както и да го погледнеш...... ама айде да не се отклонявам и аз от темата, че и за тва вече има много писано.