Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2016, 0:00

Свещи сменяш ли ? Добре е да се сложат подходящи свещи за газ , например иридиеви дензо или нжк с подходящо число за този мотор . Газта е силно капризна към свещите , филтър няма как да ти се запуши за 30к . Имам силно подозрение че след смяната на мембраните на изпарителя ще трябват и нови настройки . Ако наистина въртиш 30к годишно рейката също е за калибриране . Ако е някое куче най добре си вземи 4 нови инжектора не от най евтините .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 27 Сеп 2016, 0:08

Здравей Демирев, аз също имах този проблем оказа се мембрана на изпарителя която изпуска малко газ и за това гасне на първото палене, този проблем се оправя с нов изпарител или нови мембрани!

поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Сеп 2016, 18:44

отваря ли се че ми е сефте да качвам клип....

https://youtu.be/BnZ8eTkW5-A
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2016, 19:01

Това е46 с електронен дросел ли ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 27 Сеп 2016, 19:07

1.9 - 118 коня 01.2000г.....нямам представа.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2016, 19:23

М44 е със жило , това добре обаче не разбирам защо бие тия прекъсвачи при студен мотор ? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 27 Сеп 2016, 19:38

М43 има този ''навик'' при недобра настройка на газта да прави точно така - при първо палене пали и гасне веднага, или в някой случай пали и оборотите падат до 200-300 и се вдигат. Прави го когато сместа на газ е сгрешена тотално. Като не намираш читав майстор си вземи един кабел и сам провери как са нещата с настройките. С четене и питане може да направиш някаква горе/долу читава настройка, защото като чета как са нещата в момента, то по-зле няма как да я направиш :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 27 Сеп 2016, 20:45

Виж, много искаме да ти помогнем, даже потърсих по старите теми някоя сламка за която да се хвана.
Но явно не можеш да обясняваш конкретно и да дадеш конкретни отговори на конкретните въпроси
- затова и малко по-сложно стават нещата.

От клипа, дето виждаме едно BMW на прекъсвач, аз лично не мога да разбера кога ти гасне - когато минава от бензин на газ ли..?

Демирев написа:
bigfinger написа:Колега Демирев, според твоите обяснения при подаване на газ и отнемане само тогава ли угасва?
Или палиш вдига оборотите до 1300 - 1400 падат до около 1100 - 1200 и след като започнат да цъкат инжекторите на газта тогава гасне?
Ако обясниш по конкретно в детайли е по-вероятно някой да ти помогне.
Не е задължително да си технически много грамотен за да обясниш в детайли какво се получава.
Аз разбирам че ако много е студена или в синия сектор при подаване на газ и отнемане двигателя загасва!

И още един въпрос дали си демонстрирал дефекта в сервиза?

Преди гаснеше само когато е в синият сектор. След 48 посещения на Заволи сервиза смениха най-накрая газовия компютър и мап сензор и резултат стана бедствен!
Вече гасне нон стоп и топла и оборотите винаги играят. Тотално се разкапа газовото вече!
Нищо конкретно не си отговорил на човека - нищо полезно, с което да може да ти помогне. Ако така обясняваш и на газаджиите, няма как да се свърши работа.
Аз поне се отказах да го мисля. Нека някой да хвърли един боб и да опише в темата ти какво точно се случва с твоята кола при палене: 1-во, 2-ро, 3-то... Иначе и този път с умуване по форума нищо няма да се постигне.
(-- то и аз можех да свърша тази работа, ама нямам суров боб - само на консерви от LIDL-а.)

от Демирев » 05 Авг 2013, 16:09
Демирев написа:Колеги с италиански газов инжекцион и 4 цл. мотор - колко ви харчат Е46-ките на газ при нормално каране?
И колко отворено оставате кранчето на бутилката за пропана?
Моето първо го затегнах до край и взе че спрях напълно газта :lol:
- така е като пипам дето не разбирам :oops: :oops: :oops:
Сега го врътнах към средата и резултата е малко играене на оборотите на светофар и разход 11 л. извънградско пенсионерско със 75 км в час и над 13.5 л. до към 14л. при изцяло градско в голям трафик.
Кранчето на бутилката служи за да може да се прекъсне горивото (газта) с цел монтаж-демонтаж-тестване и т.н. Нито на обикновена АГУ, нито на ГИ-то се регулира сместа (разхода) от това кранче. То трябва да е максимално отворено. Виж да не седи полу-затворено от 2013-та насам. Може в тясното място по пътя на газта да се е задръстило с боклуци вече и да пречи. Ако не е развито до край, отвий го.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 27 Сеп 2016, 21:53

Ти какво точно целиш като смесваш поустове отпреди три години и вчерашни?
Става една голяма каша така!

Преди три години е било едно днес може да е от съвсем друго.

Преди 3 години почна да гасне само при първо палене и до зимата стана пълен ужас...януари гаснеше по 18 пъти докато тръгна.......ДНЕС още не е дошла зимата и засега не се е повторил ужаса от по предишната зима!

Не знам защо днес трябва да коментирам неща писани преди над три години?
Още повече че няма как да помня тогава какво точно съм мислел и имал предвид.

Няколко пъти съм писал вчера и днес - към днешна дата гасне само при първи старт след дълъг престой!
Другите проблеми отпреди 3 години ги нямам тъй че не ги смесвай - става объркване!

Пали на бензин автоматично според индикатора....дали е така реално нямам представа...може би и малко газ пуска....ба ли мааму както се казва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2016, 23:38

Е то много лесно можеш да разбереш дали пуска газ , преди да запалиш откачи маркуча от изпарителя към рейката и въртиш . Ако пак го прави това гаснене 100% не е от газта , а и то няма откъде да пусне освен през аварийния клапан на изпарителя .
Има някои ГИ си раздвижват постепенно инжекторите с единични импулси преди да обърне на газ ама не ми се вярва да е такъв случая .

Потребител
Аватар
Кара: e39, e60 535d
Мечтае да кара: e60 m5 v10

Мнение от Driveangry » 31 Мар 2017, 15:26

Здравейте, имам проблем с газта ( ЗАВОЛИ ), рейката е много стара и изпуска.. Въпроса ми е дали ще мога да си сложа рейка Рейл или Валтек, а компа да си остане Заволи ?

Предишна

Назад към E46