Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа
След една година затишие пак умря газовия ми инжекцион от ултра мега екзотиката за Варна - Zavoly.....отново при всяко първо палене гасне.....няма отърване еййййй
И за пореден път безкрайно побъркващия проблем никъде в окръга да не искат да погледнат екзотичното ЛПГ.
Миналата година смених датчик колянов вал....купих чисто нов газов компютър и от една англичанка прилично нов компютър за Е46.....преди 45 дни смених и мембраните на изпарителя.....минавам по 30 000 км. на година.

И за пореден път безкрайно побъркващия проблем никъде в окръга да не искат да погледнат екзотичното ЛПГ.

Миналата година смених датчик колянов вал....купих чисто нов газов компютър и от една англичанка прилично нов компютър за Е46.....преди 45 дни смених и мембраните на изпарителя.....минавам по 30 000 км. на година.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа
Е не се ли отказа от тази гняз. Ясно е че всички във форума въртят повече км от тираджии, ама ... В твоя случай спокойно можеш да помислиш за друг модел...евентуално ще може и да изпревари някой.
- Демирев
- ентусиаст
-
Как ме виждаш да го свалям?
Минавам по 31 000 км. годишно откакто съм на газ по 70 ст. -
- първата година 2012 г. бях само на бензин по 2.65 лв. и минах под 7500 за година и половина.
Пак имаше проблеми 2013-та - дебитомер.
Минавам по 31 000 км. годишно откакто съм на газ по 70 ст. -
- първата година 2012 г. бях само на бензин по 2.65 лв. и минах под 7500 за година и половина.
Пак имаше проблеми 2013-та - дебитомер.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Как гасне - в смисъл палиш на бензин, бръмчи там известно време за да подгрее и когато мине на газ угасва, а след това си палиш нормално?
(и как угасва - тресе и угасва или изведнъж?)
За филтрите сигурно си се сетил да погледнеш.
Мембраните на изпарителя по този повод ли са сменени, или проблемът е от след това?
След профилактиката на изпарителя, провери ли налягането и дали изпарителят се държи адекватно? (особено трябва да бъдеш внимателен, ако си сложил български мембрани).
Случва ли се в движение да обръща на бензин, или някаква друга некоректна работа на газовия инжекцион, или всичко освен първото палене е ок?
Заволито бяха с някакъв гаден софтуер, ама има и разни други неща, които газаджия може да погледне - дори и без софтуер. Но може би не им се занимава, предпочитат да правят нови монтажи - по-доходно е.
(и как угасва - тресе и угасва или изведнъж?)
За филтрите сигурно си се сетил да погледнеш.
Мембраните на изпарителя по този повод ли са сменени, или проблемът е от след това?
След профилактиката на изпарителя, провери ли налягането и дали изпарителят се държи адекватно? (особено трябва да бъдеш внимателен, ако си сложил български мембрани).
Случва ли се в движение да обръща на бензин, или някаква друга некоректна работа на газовия инжекцион, или всичко освен първото палене е ок?
Заволито бяха с някакъв гаден софтуер, ама има и разни други неща, които газаджия може да погледне - дори и без софтуер. Но може би не им се занимава, предпочитат да правят нови монтажи - по-доходно е.
Е явно си голям ентусиаст-фен на Заволи. :) - ще го измислим де. А какво му беше на стария компютър?Демирев написа:Миналата година ....купих чисто нов газов компютър ...
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Демирев
- ентусиаст
-
Паля и моментално угасва! - въртя след три секунди втори път - и пали без да гасне и тръгвам
....и така всяка сутрин след дълъг престой 10 часа.
И винаги само при първо палане и после няма проблем вдигне ли 35 градуса.
газовите филтри са на около 5 месеца и половина и 13 500 - 14 000 км.
въздушния е на около 17 000 - 18 000 км. и 10 месеца

И винаги само при първо палане и после няма проблем вдигне ли 35 градуса.
газовите филтри са на около 5 месеца и половина и 13 500 - 14 000 км.
въздушния е на около 17 000 - 18 000 км. и 10 месеца
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Ама на газ ли палиш директно, или на бензин и угасва?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Силно ме съмнява да пали на газ.
Пробвай да запалиш с натиснат докрай педал на газта. Да не ти пуска газ в цилиндрите и да се дави?
Или за теста, преди да я изгасиш за през нощта, последните 1-2 км ги мини на бензин и сабалето кажи как е.
За още по-сигурно - карай до свършване на газта, после некой и друг км само на бензин и после виж как пали сутрин.
Пробвай да запалиш с натиснат докрай педал на газта. Да не ти пуска газ в цилиндрите и да се дави?
Или за теста, преди да я изгасиш за през нощта, последните 1-2 км ги мини на бензин и сабалето кажи как е.
За още по-сигурно - карай до свършване на газта, после некой и друг км само на бензин и после виж как пали сутрин.
Хм,хм...
- Демирев
- ентусиаст
-
Всичко е настроено по обд между двата компютъра на газовия инжекцион и инжекциона на колата....
......просто нещо не могат да се разберат двата компютъра за пореден път
Газта се включва автоматично на 40 градуса.
Много искам друг газаджия различен от вносителя - където очевидно ме лъжат....във Варна да я види....но всички отказват като чуят Заволи.....като прокажена е тая марка тук по морето
......просто нещо не могат да се разберат двата компютъра за пореден път

Газта се включва автоматично на 40 градуса.
Много искам друг газаджия различен от вносителя - където очевидно ме лъжат....във Варна да я види....но всички отказват като чуят Заволи.....като прокажена е тая марка тук по морето

Последна промяна Демирев на 26 Сеп 2016, 19:23, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Проблема може да е механичен колега. Обд , компове и не знам ко още- след тестовете, които ти казах/написах.
Хм,хм...
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Добре, а защо реши, че може да е от газта - не може ли например проблемът да е в това, че не държи обратното клапанче на помпата в резервоара, или пък регулаторът на бенз. налягане --> нощем бензинът се стича обратно и като завъртиш припалва и гасне, а на второто завъртане успява да напълни рейката и да запали нормално.
(ако дадеш 2-3-пъти на контакт мисля, че бензиновата помпа се пуска за по малко и ще напълни системата - пробвай така и чак след това да запалиш).
(ако дадеш 2-3-пъти на контакт мисля, че бензиновата помпа се пуска за по малко и ще напълни системата - пробвай така и чак след това да запалиш).
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Подобен проблем с БРЦ преди време. Палене винаги от втория път, без проблеми след това. Не го правеше, ако колата е карана на бензин преди да се изгаси. Причината беше комбинация от скъсани мембрани и недобре затварящ клапан на газта. 30к за мембрани не са много, но ако не са оригинални, може пак от тях да ти е проблема. Според мен, започни да караш само на бензин и се опитай да локализираш проблема. Успех!
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Палене от втория път (двигателят е удавен от изпуснат газ) - въртиш и не пали, завърташ повторно - пали.
ИЛИ - завърташ пали и гасне, пак завърташ - пали.
Как точно е било с БРЦ-то? (- да не е някакъв друг ефект, различен от при колегата?)
ИЛИ - завърташ пали и гасне, пак завърташ - пали.
Как точно е било с БРЦ-то? (- да не е някакъв друг ефект, различен от при колегата?)
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , за толкоз километри и оная напоителната тема не свикна ли с тая газ ? Палиш и угасва на бензин , след 10 часа престой двигателя е под 40 градуса . Проблем в сименса на е46 - несъвместимост с монтажа на заволито или със самия газов комп .
Сменил си мембрани преди 45 дена ...... аз мога от сега да заложа че сагата почва отново при първите студове - с новите мембрани.
Сменил си мембрани преди 45 дена ...... аз мога от сега да заложа че сагата почва отново при първите студове - с новите мембрани.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Имах същия проблем от запушен горивен филтър. Ако си забравил да го сменяш като мен, "щот караш на газ
" - сега е момента. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Демирев
- ентусиаст
-
В интерес на истината горивнят филтър не е сменен от около година и 7-8 месеца....ако не съм се объркал някъде 2015 март го смених....грубо преди около 32 000 км. е сменян..... 
Малко ме съмнява да е от него всичко...тази вечер взеха да играят и оборотите на свободна до 300 об...падат.
От това най-много се плаша
сага почва да се повтаря
Само не ми казвай изхвърляй заволито

Малко ме съмнява да е от него всичко...тази вечер взеха да играят и оборотите на свободна до 300 об...падат.
Jordana написа: аз мога от сега да заложа че сагата почва отново при първите студове
От това най-много се плаша

Само не ми казвай изхвърляй заволито

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2