Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа

Мнение от Демирев » 26 Сеп 2016, 12:56

След една година затишие пак умря газовия ми инжекцион от ултра мега екзотиката за Варна - Zavoly.....отново при всяко първо палене гасне.....няма отърване еййййй :( :( :(
И за пореден път безкрайно побъркващия проблем никъде в окръга да не искат да погледнат екзотичното ЛПГ. :(

Миналата година смених датчик колянов вал....купих чисто нов газов компютър и от една англичанка прилично нов компютър за Е46.....преди 45 дни смених и мембраните на изпарителя.....минавам по 30 000 км. на година.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Пак умря Заволи-то....пак мъкаааа

Мнение от acho.rs » 26 Сеп 2016, 18:24

Е не се ли отказа от тази гняз. Ясно е че всички във форума въртят повече км от тираджии, ама ... В твоя случай спокойно можеш да помислиш за друг модел...евентуално ще може и да изпревари някой.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 26 Сеп 2016, 18:48

Как ме виждаш да го свалям?

Минавам по 31 000 км. годишно откакто съм на газ по 70 ст. -

- първата година 2012 г. бях само на бензин по 2.65 лв. и минах под 7500 за година и половина.
Пак имаше проблеми 2013-та - дебитомер.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Сеп 2016, 18:51

Как гасне - в смисъл палиш на бензин, бръмчи там известно време за да подгрее и когато мине на газ угасва, а след това си палиш нормално?
(и как угасва - тресе и угасва или изведнъж?)

За филтрите сигурно си се сетил да погледнеш.

Мембраните на изпарителя по този повод ли са сменени, или проблемът е от след това?

След профилактиката на изпарителя, провери ли налягането и дали изпарителят се държи адекватно? (особено трябва да бъдеш внимателен, ако си сложил български мембрани).

Случва ли се в движение да обръща на бензин, или някаква друга некоректна работа на газовия инжекцион, или всичко освен първото палене е ок?

Заволито бяха с някакъв гаден софтуер, ама има и разни други неща, които газаджия може да погледне - дори и без софтуер. Но може би не им се занимава, предпочитат да правят нови монтажи - по-доходно е.

Демирев написа:Миналата година ....купих чисто нов газов компютър ...
Е явно си голям ентусиаст-фен на Заволи. :) - ще го измислим де. А какво му беше на стария компютър?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 26 Сеп 2016, 18:56

Паля и моментално угасва! - въртя след три секунди втори път - и пали без да гасне и тръгвам :shock: ....и така всяка сутрин след дълъг престой 10 часа.
И винаги само при първо палане и после няма проблем вдигне ли 35 градуса.

газовите филтри са на около 5 месеца и половина и 13 500 - 14 000 км.
въздушния е на около 17 000 - 18 000 км. и 10 месеца

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Сеп 2016, 19:05

Ама на газ ли палиш директно, или на бензин и угасва?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Сеп 2016, 19:12

Силно ме съмнява да пали на газ.
Пробвай да запалиш с натиснат докрай педал на газта. Да не ти пуска газ в цилиндрите и да се дави?
Или за теста, преди да я изгасиш за през нощта, последните 1-2 км ги мини на бензин и сабалето кажи как е.
За още по-сигурно - карай до свършване на газта, после некой и друг км само на бензин и после виж как пали сутрин.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 26 Сеп 2016, 19:20

Всичко е настроено по обд между двата компютъра на газовия инжекцион и инжекциона на колата....
......просто нещо не могат да се разберат двата компютъра за пореден път :(
Газта се включва автоматично на 40 градуса.

Много искам друг газаджия различен от вносителя - където очевидно ме лъжат....във Варна да я види....но всички отказват като чуят Заволи.....като прокажена е тая марка тук по морето :(
Последна промяна Демирев на 26 Сеп 2016, 19:23, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Сеп 2016, 19:22

Проблема може да е механичен колега. Обд , компове и не знам ко още- след тестовете, които ти казах/написах.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Сеп 2016, 19:25

Добре, а защо реши, че може да е от газта - не може ли например проблемът да е в това, че не държи обратното клапанче на помпата в резервоара, или пък регулаторът на бенз. налягане --> нощем бензинът се стича обратно и като завъртиш припалва и гасне, а на второто завъртане успява да напълни рейката и да запали нормално.
(ако дадеш 2-3-пъти на контакт мисля, че бензиновата помпа се пуска за по малко и ще напълни системата - пробвай така и чак след това да запалиш).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 26 Сеп 2016, 20:20

Подобен проблем с БРЦ преди време. Палене винаги от втория път, без проблеми след това. Не го правеше, ако колата е карана на бензин преди да се изгаси. Причината беше комбинация от скъсани мембрани и недобре затварящ клапан на газта. 30к за мембрани не са много, но ако не са оригинални, може пак от тях да ти е проблема. Според мен, започни да караш само на бензин и се опитай да локализираш проблема. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Сеп 2016, 20:59

Палене от втория път (двигателят е удавен от изпуснат газ) - въртиш и не пали, завърташ повторно - пали.
ИЛИ - завърташ пали и гасне, пак завърташ - пали.

Как точно е било с БРЦ-то? (- да не е някакъв друг ефект, различен от при колегата?)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Сеп 2016, 21:27

Добре де , за толкоз километри и оная напоителната тема не свикна ли с тая газ ? Палиш и угасва на бензин , след 10 часа престой двигателя е под 40 градуса . Проблем в сименса на е46 - несъвместимост с монтажа на заволито или със самия газов комп .
Сменил си мембрани преди 45 дена ...... аз мога от сега да заложа че сагата почва отново при първите студове - с новите мембрани.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Сеп 2016, 21:33

Имах същия проблем от запушен горивен филтър. Ако си забравил да го сменяш като мен, "щот караш на газ :mhihi: " - сега е момента. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 26 Сеп 2016, 21:53

В интерес на истината горивнят филтър не е сменен от около година и 7-8 месеца....ако не съм се объркал някъде 2015 март го смених....грубо преди около 32 000 км. е сменян..... :shock:

Малко ме съмнява да е от него всичко...тази вечер взеха да играят и оборотите на свободна до 300 об...падат.

Jordana написа: аз мога от сега да заложа че сагата почва отново при първите студове

От това най-много се плаша :( :( :( сага почва да се повтаря :| :| :|

Само не ми казвай изхвърляй заволито :( :( :(

Следваща

Назад към E46