Заключена кола без ток

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Заключена кола без ток

Мнение от snaiperist0 » 26 Сеп 2016, 11:27

Колеги моля за помощ , колата е заключена ток няма. Тоест слагам акумулатори и нема оправия връзвах е и към зарядно ток не идва . Въпроса ми е има ли механичен начин да се отворят вратите и какъв е той ? Отворена ми е само шофиорската врата в момента :dummy: :dunno:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Заключена кола без ток

Мнение от bioz » 26 Сеп 2016, 11:38

snaiperist0 написа:Колеги моля за помощ , колата е заключена ток няма. Тоест слагам акумулатори и нема оправия връзвах е и към зарядно ток не идва . Въпроса ми е има ли механичен начин да се отворят вратите и какъв е той ? Отворена ми е само шофиорската врата в момента :dummy: :dunno:

С ключ и с дръжките на вратите отвътре трябва да стане.

Аватар

Мнение от snaiperist0 » 26 Сеп 2016, 11:45

bioz написа:
snaiperist0 написа:Колеги моля за помощ , колата е заключена ток няма. Тоест слагам акумулатори и нема оправия връзвах е и към зарядно ток не идва . Въпроса ми е има ли механичен начин да се отворят вратите и какъв е той ? Отворена ми е само шофиорската врата в момента :dummy: :dunno:

не става , имам 4 ключа нито един не отваря и затваря всички врати ( само шофиорската ) отвътре с дърпане над ръжка също не става. Дори се наврях в багажника , като мислих че има ( кукичка ) за ръчно отваряне като при Е39 , но и това няма глупавото е46... :conf:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 26 Сеп 2016, 11:56

snaiperist0 написа:
bioz написа:

не става , имам 4 ключа нито един не отваря и затваря всички врати ( само шофиорската ) отвътре с дърпане над ръжка също не става. Дори се наврях в багажника , като мислих че има ( кукичка ) за ръчно отваряне като при Е39 , но и това няма глупавото е46... :conf:

Няма как нито един от ключовете да ти отвори всички врати по простатата причина, че централното не работи при липса на ток. Отключването е механично само на вратата с ключалка. Другите врати трябва да се отключат с вътрешнатите дръжки, друг начин не виждам. По принцип когато вратата е заключена и дръпнеш дръжката тя трябва само да се отключи без да се отвори, после пускаш дръжката и пак дърпаш този път се отваря.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Сеп 2016, 12:32

Няма как да се отключи отвътре, ако е активирано двойното заключване. Може да се отвори отвътре само като си заключил отвътре, не и отвън.
Ако нямаш ключалка на багажника опциите са с правилно зарядно (СТЕК) да се върже на клемите отпред и да отключиш, или някой ти подава ток и си отваряш колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 26 Сеп 2016, 18:43

При мен така ми правеше като ми замина комфорт модула !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 26 Сеп 2016, 20:17

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 27 Сеп 2016, 13:48

b00st написа:...Може да се отвори отвътре само като си заключил отвътре, не и отвън...

мдааа, ако заключиш някой в колата, единствения начин да излезе е като счупи прозорец :mhihi:

Аватар

Мнение от snaiperist0 » 27 Сеп 2016, 14:02

gentata написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=412410

не е същата ситуация , аз мога да вляза в колата просто и от вътре не се отваря ... Сложих работещ акумулатор ток не дойде и нищо не стана като цяло ще играе флекса :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Сеп 2016, 20:14

Ти малко не обясняваш като хората..
Сложил си акумулатор, колата си има ток, но вратите пак не се отварят?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 27 Сеп 2016, 21:02

Да, аз така го разбрах, че слага акумулатор и пак не може да отключи вратите. /ама с четене между редовете го разбрах/

Като гледам в обявите, май колегата я е почнал на части.
- жалко за колата де --> като нищо ще се окаже някой прекъснал кабел, бушон, или нещо подобно.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 28 Сеп 2016, 8:39

Видях я и аз сега... тя май е давена което обяснява нещата.
Ако е удавена няма и да се отворят, сваляш кората на врата (няма да е трудно щом имаш една отворена врата през нея ще извадиш седалките да има място) и трошиш бравата, вътре има две моторчета които трябва да махнеш и след това ще се отвори вратата.
Изображение

Аватар

Мнение от snaiperist0 » 28 Сеп 2016, 10:24

Bavarcho написа:Видях я и аз сега... тя май е давена което обяснява нещата.
Ако е удавена няма и да се отворят, сваляш кората на врата (няма да е трудно щом имаш една отворена врата през нея ще извадиш седалките да има място) и трошиш бравата, вътре има две моторчета които трябва да махнеш и след това ще се отвори вратата.

Едното няма нищо общо с другото като цяло тя колата си беше започната на части , просто не ми дойде нищо на ум и реших да попитам ВАС . Благодаря в крайна сметка се оправихме :dummy:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 28 Сеп 2016, 12:11

То в Германия удавена кола я плащат тотал щета и никой не се мъчи я да прави. Ток нема защото всичко е жабурняк и са изгнили платките де що има електроника.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 28 Сеп 2016, 21:27

А ее, така кажи де - че е давена - ясно защо не работи комфорт модулът. (а и не само той)

Не случайно давена кола се брои за тотал - няма да е малко работата по нея и в Германия със сигурност не е икономически оправдана.

/Въпреки, че за мен например ще е по-лесно да възстановя електрониката, отколкото ламарини, кърпене и т.н. (просто не разполагам с гараж, оборудване и канал за тенекеджийска дейност).
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Следваща

Назад към E46